Ножарство

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
DHM
Специалист
Reactions:

Re: Ножарство

Мнение от DHM »

Обещано!!! :yahoo
.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

3017 написа:Ето ме и мен в клуба! За пръв път мога да оценя това хоби, до сега винаги съм се чудел какво толкова има в тези ножове за да струват толкова!? Човек получава отговора когато го вземе в ръка! :yahoo Страхотно усещане! Благодаря на човека който ме сдоби с тези приятни емоции, сами ще се сетите кой е :muslim:

Изображение Изображение Изображение
Изображение Изображение
Тва го видях Чак сега,много е добро :) Ивец,дай ТТ кво тенеке,дьрво и т.н.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Виш орътъ кфи раути прайът пъ ти лепиш тирикоти :diablo:
.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

iivetsa написа:...Ножа е изработен ръчно,от шведска стомана АЕБ-Л,закален на 62 ХРЦ.Цялата дължина на ножа е 245 мм. с острие 135 мм.Дебелината на клина е 3мм. а ширината в основата е 22 мм.Скасяването е плоско и много тънко,което е гаранция за много агресивно рязане!Болстера и нитовете са от месинг,а чирените са от тонирана маклура.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

3017 написа:
iivetsa написа:...Ножа е изработен ръчно,от шведска стомана АЕБ-Л,закален на 62 ХРЦ.Цялата дължина на ножа е 245 мм. с острие 135 мм.Дебелината на клина е 3мм. а ширината в основата е 22 мм.Скасяването е плоско и много тънко,което е гаранция за много агресивно рязане!Болстера и нитовете са от месинг,а чирените са от тонирана маклура.
Па си съ уредил drool2
.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Да, много съм щастлив с придобивката си! Хвала на Иво и другите български майстори като Ники Ковачев и още няколко на които за съжаление не помня имената.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Много е красив, а предполагам и функционален, предвид характеристиките му :thumbup: :clap:
Завиждам!!! Страхотен е!!!
И да! Евала на такива момчета, като Иво, Никола Ковачев и унуй шматкавуту ут Правиц.....как му беши никчиту????????? :mrgreen:
За мен лично е удоволствие, че такива хора споделят и нашето хоби и са сред нас, като наши колеги и приятели!!! :thumbup: Ай шъ спуминъ и онйъ мискинин Капкан :D :lol:
.
Аватар
iivetsa
Напреднал
Reactions:

Мнение от iivetsa »

Като няма нови часовници,да отсрамя ножарите във форума,с няколко нови ножчета,с които се занимавах след отпуска:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

брях напрягам си зрението дали на предпослесното ножле на триъгълното значе не е изписано Ангел ама нещо недоскив пък много ми хареса И другите ама този най много абе много е хубав
Аватар
iivetsa
Напреднал
Reactions:

Мнение от iivetsa »

Ангеле,това дето ти хвана окото,е с готово острие на Пека Туоминен,и това триъгълниче(всъщност е леко прешлайфано ромбче) е неговата тугра,а дръжката и канията са моя работа!Ножчето наистина стана много хубаво и практично,но е поръчка на един човек,който чака още две подобни от мен!Другите ножчета също са на клиенти,които още не са си ги взели!
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Както винаги си ги направил идеално.Аз ходих до Солинген,пьлно разочарование,на всеко кьоше обущари icon_crazy питах за ножари,вдигат рамене ...
sheretudis написа:брях напрягам си зрението дали на предпослесното ножле на триъгълното значе не е изписано Ангел ама нещо недоскив пък много ми хареса И другите ама този най много абе много е хубав
Ах ти ненаситникооо :D какво ще ги правиш толкова бе,то риба поне да бе хванал :P
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Ники ами това е произведение на изкуството Защо да нямам много дори и никога да не се използват Като картините демек а имането винаги е по добро от нямането
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

[quote="kapkan"]Както винаги си ги направил идеално.Аз ходих до Солинген,пьлно разочарование,на всеко кьоше обущари icon_crazy питах за ножари,вдигат рамене ...

Да бе. И аз последно като бях до Дуйсбург си викам - ей сега ще си взема едно солингенско ножче, нали е на няма и 50 км. Да ама не - само испански, швейцарски и китайски по магазините. Много се разочаровах и си останах без ножче.
Показаха ми и местата, където са били заводите на Тисен и Круп. Ама през 80-те ги изнасят в Китай и сега там са търговски центрове. А от славното минало на Северен Рейн-Вестфалия са останали само картички... и тук-там някой комин като музеен експонат.
Може би от тогава не правят и много ножове в Солинген.
Абе като с часовниците - вече нищо не е кавото беше... n_sad
Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Аз търсих някоя малка работилница,гледал съм в тубето как коват,ама не,никой не знае. Прав си нищо не е както е било :-(
Ще взема да се засила до Пека,дано той истински :o
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

iivetsa написа:Като няма нови часовници,да отсрамя ножарите във форума,с няколко нови ножчета,с които се занимавах след отпуска:

Изображение
Браво, Иво- както винаги перфектни! :thumbup: :b
На мен това първото ми хвана окото... :redface
Скоса на нула ли е?
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”