"Съботните" часовници на rosen_er

Има какво да се види
Публикувай отговор
DHM
Специалист
Reactions:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от DHM »

И...........б............м............... му :o
Аз ли съм първия "коментатор" в темата :o
Ами какво да кажа Роска..........отново ти се усмихнал късмета :thumbup: :clap: Поздравления за упоритостта и находките, с които тя ти се отплаща :wink: Чайката ми е фавотит в днескашния улов :thumbup:
Поздрави!!! :b
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Seiko 6119 чудесна машина,с по-голям баланс са,доста точни,жалкото не е стъклото,а лъговете са заминали и няма оправия,ще поразровя дали няма да изскочи нещо подходящо,че и цифера му е 6 :)
М/у другото,до преди малко гледах световното по лека атлетика в Москва,сигурно няма да се досетите коя е официалната часоникова марка на игрите(не е Слава)
Чайката е добра като цифер и аз търся от доста време,че имам каса но все не попадам на читав циферблат. Честито придобивки :thumbup:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Seikosha написа:Seiko 6119 чудесна машина,с по-голям баланс са,доста точни,жалкото не е стъклото,а лъговете са заминали и няма оправия,ще поразровя дали няма да изскочи нещо подходящо,че и цифера му е 6 :)
Поизносени са лаговете,но са здрави.Часовникът беше на някаква верига даже.Лаговете от едната страна са леко огънати,но симетрични,което ми дава повод да мисля,че някога веригата му не е била симетрично скъсена и се е опъвала повече от тази страна.Ама е 68' набор,та няма как да не му личат годинките :wink:
Ето на ръка с някаква измислена каишка :)
Изображение
Ако пък намериш нещо :b.От вчера сутринта за 24 часа даде много добра точност: -10сек. Чаѝката на живо е много добра.И касата е запазена- на снимката при това увеличени изглежда понадрана,но е в много добро състояние.Не мога да разбера какво е драснало малко по цифера-стрелките са високо ,а и маркерита са релефни.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Днес, колкото да не e без хич :)
От една кутиѝка изрових механизъм с доста запазен цифер и стрелки от Ракета 2601.Имах една добра позлатена каса,но без ринга за стъклото.Та ето какво се получи:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Леко модифицирана,в очакване на по-добри времена :wink:

Отново заради каса ,каквато търся от доста време си взех този Geneva sport:
Изображение Изображение Изображение
А пък тоѝ такъв чаровник се оказа с патината по цифера си,а и работи,затова няма да му взема дрешката :)
Общата:
Изображение Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Женевата наистина е с много запазена каса :clap: , а за Ракета все ще излезе нещо :thumbup: Иначе е страхотна двустрелочка :bravo
А ако не излезе се обади да ти пратя :wink: :)
.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Ами не излезе :D lol2
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Циферблата на Ракета 2601 е много запазен. Нали видя как много голяма част от хората в руския форум още не искат да повярват, че този механизъм е оригинален.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Да погледнат нашия форум, че и аукциона ако искат :D :lol:
.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

cerasimi написа:Циферблата на Raketa 2601 е много запазен. Нали видя как много голяма част от хората в руския форум още не искат да повярват, че този механизъм е оригинален.
Да! И забелязвам,че един от наѝ-упоритите и невярващи беше на такава позиция и за "двустрелочния" Урал,ама после млъкна и не се обади повече.Сега съм им качил снимки на три такива Ракети на Митака,да видим как ще реагират.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Много добри и запазени :clap: Колко см. е ринга на Ракетата,а циферблата? Може нещо да ми изпадне някой ден,да те имам предвид.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Колкото на Ракета 2603.Меря външен диаметър на ринга-34мм.На цифера утре ще измеря,че не ми се разглобява в момента :)
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Абе най-добре една новичка почти каса за Ракетка, за да няма разлика между корпуса и ринга, пък старата ще остане за части :D :lol:
.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Днес руски часовник,коѝто да ми хареса на Битака нямаше :cry: То и не стоях много.Даже и механичен не си харесах.
Но....като мернах ето това Casio MTF-100 ,реших,че това ще е "новият" ми работен часовник :) :
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
На много "Биташка" цена разбира се :D
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

То направо като ново :clap: А уж нищо нямаше , а? nono
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Съвсем новичко и много ми "пасна" на ръка.Не можах да предам истинският му млечно-индигов цвят на цифера на снимките.
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”