Рaкета / Raketa

Заключено
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Raketa / Raketa

Мнение от Pavlin »

Втория много ми харесва. За съжаление нямам такъв в добро състояние.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Вторият трябва да е с механизъм 2628 и циферблат "рибя кост" имам един такъв който ще продавам някога,в чудесно състояние(не му правя реклама) и от зад е с подаръчен надпис от ЦК на ДКМС мисля ,че беше от 1986г.
Много добър часовник във всяко едно отношение,голям,плосък доста качествен като цяло.

П.П. Сашо,вземи да ги качваш снимките си директно,така ще могат да се увеличават и да ги гледаме и в по-голяма резолюция.Забелязвам,че същото се отнася и до Ивеца,мисля и Ковачев и още един двама.Не виждам какъв е проблема да се качват снимките директно от форумът,без посредник.Не ,че мен ми пречи,но трябва да се качват на фоторедактор,за да се разглеждат от по-близо.Просто ми хрумна.....не друго.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Да прав си.
Часовникът е с интересен циферблат този ми е втори първият съм го показвал преди много време и е баш mint щото и слънце не е видял.
По въпроса за снимките мисля, че като са във формата на страницата на форума (големината) е по-удобно за разглеждане без да има нужда от допълнително цъкане. Това ми е скорошно хрумване, но не държа на него. Ще почвам пак да качвам миниатури с възможност за отваряне на пълната снимка. (postimage).
Като цяло всеки един от часовниците ми който е минал пред обектива на апарата ми се намира в галерията в подписа ми от където е лесно разглеждането последователно на всички снимки на голям екран.
Ако и админа разреши html инжекция в постовете, ще станем като холивудска лента и шарени страници като от екрана на кораба майка на StarTrek (даже вече не го помня този филм)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Стъклото не съм го полирал, седи така, защото скоро се разделям с нея и ще оставя кефа от полирането на новия собственик.
Прави впечатление голямата степен на влаго/водо устойчивост. Има сериозен гумен пръстен на ринга със стъклото той се вижда дори на снимките, черното точно по ръба до циферблата. Ринга и на двата (трите, че имам още един ветеран) се слага/щтраква много трудно дори единия на преса го носих и там беше на предела на силите на bencho, а за другите вкъщи се справих с капачка от дезедоранта на шерката която даде фира при последния напън, но точно навреме когато щракна пръстена. И коронка с о"О" пръстен на втулка. Ако и капакът беше на винт щеше да влезе в категория дайвър lol2

ето моя друг минт:

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ето я и мойта Ракета,открих няколко снимки правени преди половин година.За жалост има повреда по хромовото покритие от долната страна,иначе си личи,че не е носен дълго време,но тъй или иначе,за по-новите модели на руските часовници,покритието е слабата им част,за съжаление не издържат на обикновената човешка пот. Иначе от другаде погледнато е много добре и моделът наистина е много добър,когато го видях за първи път,не знам защо,ми замяза нещо като Атлантик,макар и да нямат нищо общо,хубав,голям,елегантен и доста се различава от другите Ракети,ако се абстрахираш от надписа,може и да не го приемеш съвсем за Рашън мейд.Мислех,че има само с хромирано покритие,но явно е имало и с позлата,съвсем нормално за братушките.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Този циферблат за руснаците е един от най-красивите , произвеждан от тях. И действително много е красив . И аз имах една почти нова Ракета , но отиде.....
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Много са хубави и ме кефят.имам я същата почти без забележка, но плаче за стъкло защото е леко пукнато и за секундарна стрелка. Тук на 4-та страница във колекцията на Самун има същата, но със черен секундарник и очевидно и двата вариянта са О.К. но със червения повече кефи. Със същата каса и по други цифери има още няколко модела, но тези са Дъ бест...
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Ей ще ме накарате и аз да се включа в клуба :

Изображение
Тази Ракета ще стане като задължителна за членовете на форума :mrgreen:
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Много свежо изглежда. От този модел има и с обикновенна лъскава секундна стрелкичка и с червена, мисля, ,че червената е в по-късен етап.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Seikosha написа:,но тъй или иначе,за по-новите модели на руските часовници,покритието е слабата им част,за съжаление не издържат на обикновената човешка пот.
Абе покритие... то си е казано отдавна, че най-добрата повърхност дава еднороден метал.
За бялото по-добро от неръждавейка не може да се измисли :)
Само че съветските стоманени часовници бяха едва ли не по-малко от златните.
Със златните лесно се изпълняваше план по обем, а с неръждавейката - само ядове. По-ниски скорости на рязане, троши инструмент, ако я напънеш, иска по-скъп инструмент... та затова месинг, с никел отгоре. Новичък лъщи, след пет години - лунна повърхност.
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Re: Рaкета / Raketa

Мнение от Lyubo_sr »

Хайде и от мен няколко Ракети от днес:
2614Н на меш

Изображение

2609НА

Изображение

и една 2603, 16к.

Изображение

И трите работят. :banana
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Правоъгълната Ракета е много удобна за ежедневен часовник. Здрав механизъм, задния капак е голям и предпазва хрома на корпуса от корозия. Механизма има функция за бърза смяна на датата с издърпване в крайно положение на коронката. Всяко издърпване сменя по една цифра от датника. Повече от вас го знаят, но за тези които още се чудят за подобни модели то давам добра оценка за този часовник с изключение на пенсионерската визия на циферблата с тези едри цифри.
За 2603 - Хлъъц. Много хубава.
Изображение
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Много добри часовници. Все още излизат и неносени в кутия, аз скоро не съм виждал. :thumbup:
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Любо, този последния в кутийката направо ме разби :diablo: Чак ми потекоха drool2
Поздравления!!! :clap:
.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Не виждам добре снимката,но ми се струва,че е използван часовник и е сложен в кутия.И по патентите се вижда.Но това не прави Ракета-та по-малко красива.
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

atanweb написа: Механизма има функция за бърза смяна на датата с издърпване в крайно положение на коронката. Всяко издърпване сменя по една цифра от датника.
Благодаря- не знаех и въртях като луд при сверяването. :redface
rosen_er написа:Не виждам добре снимката,но ми се струва,че е използван часовник и е сложен в кутия.И по патентите се вижда.Но това не прави Ракета-та по-малко красива.
Точно така- набито око! :thumbup:
Часовника е носен, даже позлатата на ринга на стъклото е поизносена, но часовника така си дойде- в кутийката.
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Заключено

Обратно към “Съветски и руски часовници”