Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Нещо от преди час. По принцип редовно си пазаря от веригата "Берьозка" - пелмени,колбаси,сальотка и пушена треска,хайвери,разни видове горски гъби,натурален шоколад,черен московски хляб,ВОДКА :) и какво ли не още.Нещата са по- скъпи,но и качеството е на источно-азиатско ниво(понеже завалиите не са европейци) Та днес ми беше пазарен ден и както винаги,след като си взема пенсията и я дам на другото гише да си платя сметките,присядам кротко в едно капанче наблизо на име "Палавият Джак" Те там си ме знаят и не ме питат,ами направо ми носят една малка наливна,пържени картофки и след туй още една малка,че да не пресъхна и да ми изпопадат обръчите. Та,както си целувам изпотената чаша под дебелата сянка,гледам отсреща на улицата едно магазинче,лепят надписи от фолио - "Руски колбаси и деликатеси" и разни други там. Та прескочих аз набързо,щот ма напъна яко,като видя руски деликатеси и се оказа,че собственика - руснак,току що го открива и тепърва ще зарежда със стока,но все пак имаше и неща,които директно мъ удариха в тиквата,корема и джоба :) Така,че тази вечер съм на руски,арменски и грузински "буламач" нещо бързо,докато се пекат пълнените чушки(дано не изгорят,че кат хапна и заспивам,а и тази изпотена бутилка,направо фърля в тъч.
Взех си арменски хляб "ЛАВАШ" той е като питките за дюнер,ам е към 1кв.м. нагънат,малко свински бекон "Имперские" правят го май в Силистра по руска поръчка и рецепта,върви барабар с ребрата,ама нали съм от първите клиенти,ми отряза крайчето,че е по дебеличко и без кокал. Една хубава лютичка горчица,която съм вземал и преди и разбира се бурканче грузинска "Аджика" от най-лютата,иначе има около 5-6 вида различни,но всички са уникално пикантни,нещо като нашата лютивка ,или лютеница с люти чушки.Тази която вземам е от най-лютата и е доста и солена,но избистря погледа и мисълта само при помирисване,мексиканското чили,ряпа да яде. А водката този път е "Царевич" ,да не ви казвам,дали има лоша руска водка,щот водка лоша няма,както казва един от героите на филма "Особености на руският риболов" Трябва само да я сложиш за пол час в камерата,че да се изпоти и да заплаче. Та тъй сиромашката си угодих тази вечер с една навъртяна Лавашка,люта,с няколко маслини "Каламата" от едрите и едно топче водка :) Кеф, за какво иначе да живеем,мааа му стара ,ако не си угаждаме.
Бриджит Нилсен беше много впечатлена и заинтересована,какво става,но и мацнах носа с малко "Аджика" и падна голямо препускане,нещо като надбягване с коне или хрътки,но в случая се надбягваше сама :lol: Все пак,я компенсирах с любимата и храна (и скъпа,скъпа :diablo: ) ама и тя да намаже,няма как,нъл сме демокрация
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ангиле,кремвирш недояден,цялата тава ли да ти пращам с чушки,или да ти спретна нещо лютичко? :mrgreen:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Пууууууууууу...........чи ниприатнъ гледкъ, начиййй......тумбакъ ми съ убърнъ :mrgreen:
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Шеретудис драга мя,гледал ли си "Мълчанието на агнетата"? Намери ли си картонче за Сибериеншутката бе кремвирш спаружен,или от копане на патладжани си забравил що е туй фотография и има ли почва у теб :mrgreen:
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

На камень удрям навсякъде в МИТЕКАСАБА-На ебая май някаква чеченка има такива и я питах на руски ама изглежда мнооого са я клатили рашките може и от взвод нагоре да са и правили опашка и не отговори а аз по дойчовски не шпрехамhttp://www.ebay.com/itm/512-MB-Memory-Stick-Pr ... 1151462990 Настя БИЛЯЕВА има сан докуз за моите сибер шутки М-у другото една шутка днеска ще снима свадба Дадох я на фотографа дето го обезкостих за ремонта на двете камери Трябвало му за обложката на диска да направи няколко снимки Неговото 828 е в мен ама скоро няма да стане защото картата му става идеално на моите 717 Дьртьо защо на 707 не я разпознава а на 717 нама грижи бе
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Мамашель за фотографията не съм забравил ,напротив вече съм художник с големи букви и със ситен шрифт допълнение- фотограф Само арт снимки правя за ебъя
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
бях забравил да пиша нон шип то итали и един макарон го отнесе като куцо пиле домат ама нямаше проблем Кихна си чинно и не направи опит за рекет Имежду тях се срещат тук таме свястни явно
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Браво, много добри снимки.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

И саатя арин :thumbup: :clap:
Бях се притеснил, че си се отдал на чревеугодничество покрай тези "Берьозки" :wink: и си отсвирил саатити :mrgreen:
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ма Митак,саата е на Ангиля бе,кви Берьозки у него :lol: я виж кви снимки е докарал,зеленчука му със зеленчук,верно,че снимките му,подозрително заприличаха на моите,ма няма лошо :) В крайна сметка това са снимки за далавера,а не художествени безмислици с авторско право. Казах му аз,че е мераклия и ,че с труд,гледане и питане,до папата се стига.
Ашколсун Ачо! А за 707,не знам защо не чете картата,няма логика,всички Сонита,допреди 2г. бяха система Memory stick,сега и те минаха на SD. Мисля,дека да се разровиш в менюто,понеже моделът е по-стар,да не би да има превключване ръчно,от вътрешна памет на външен флаш носител,търси нещо като "Memory" или "Format" ,но може и да е нещо от слота,ако е нещо с повреда,но не ми се вярва. Другото което е,при SD картите(може би не при всички) има еднозаключващп "чопче" като се премести,картата се отключва,или обратното. На Memory stick не знам дали е така,погледни и този момент. Ще се опитам да оъида и до онзи алчен рунгел,да го питам,ам не знам кога ще мога.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Тоя алчния компютърджия ли е?
Тогава ще да е програмист. Те са дебели кат мен, щото седят на едно място. И искат много - така са ги свикнали :)

А шлосер-настройчик на компютри трябва да взима малко.
И за да не умре отглади, трябва да бачка бързо. И да тича между задачите по целия град и по околията.
Затова ще/не ще, е кльощав. Или става кльощав. Иначе му пада квалификацията :)
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Не вдямам бе Машелле фОТОГРАФА домъкна неговото СОНИ 828 и като го въртях в ръцете да се чудя откъде да почна със трошенето видях че пише мемори стуск отворих капачето а на картата пишеше мемори стуск дуо 4 гига И от саатите нъл са заигравам със средния пръст взех че я извадих и я мушнах на мойто 717 Тотчас мигането и пищенето с иконката за карта памет изчезна и щракнах по невнимание краката си а трябваше к-ра си защото това 828 докато ми трябва картата няма да проработи След това сложих картата на всички които имам и установих че на двете 707 просо не я приема Докато техвните си карти ги слагам без проблем от единия на другия
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Колко са картите на 707 - 18 мб ли?
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

работят всичките модели с 32мега и 128 без проблеми От разара вчера купих едно сони ф55 едно такова кипричко със карта и тя проработи на всички но е 5 мега Купих го за 10 лв А тези картиhttp://www.ebay.com/itm/512-MB-Memory-Stick-Pr ... 1151462990 сработиха само на 717 а аз не виждам видима разлика между двата дори в карантиите освен в обектива Имам още един адаптор като този на линка но няма я малката карта
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Изображение

Изображение
от три месеца сефте на нещо пристало попаднах Има и още няколко но съм ги разглобил и като ги дюздисам тогава ще им направя фоточабуджак да не ми рухва пазара че ако ги гледа бъдеща жертва преди постигането на аригинално състояние може да възкликне ЛЕЛЕ КАКВИ ЧУКАНТИИ
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Чудесни снимки :thumbup: Обективът Карл Цайз си казва думата,браво,ама защо не ги правиш вече тъмни бе :lol: липсват ми загадките ти. Как снимаш сега? Осветление ли си спретна?
А тази карта,дето си дал линк е за четец за карти и пренос данни,да не би от там да се получава нещо.Колко см. е тази 5 или 3 ? и така ли изглежда тази която работи в момента на 707 от 32МБ я и направи една снимка и я качи тука и дай размер.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”