Здравейте.
Имам една Doxa,която реших да стегна.Механизъм ЕТА 1147.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... k&ETA_1147" onclick="window.open(this.href);return false;
От донор взех барабан,че беше счупен болта в него и анкерна вилка.
Промих го и тръгна.
Тръгна,ама спира.Реших,че нещо баланса не е в ред и го смених с чисто нов.
Същата работа.
Върви точно 1 час и спира.Побутвам малко секундната зъбчатка и тръгва за точно 1 час.
Съмняваше ме да няма някое колело деформирано.
Поизправих ги,но няма промяна.
Някакви идеи преди да го разглобя наново?
Doxa?
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Doxa?
Трябва да огледаш внимателно зъбите на средното колело на мястото където е зацепено с посредното в момента когато е спрял. Дано е някоя частица, а не крив зъб. Трябва да сглобиш само с тези двете колела и да пробваш дали се въртят свободно без никъде да затягат.
Не смея да се изказвам като чак толкова разбиращ, но щом спира на кръгъл час, не трябва ли да се види минутното колело?
-
- Специалист
- Reactions:
То средното колело е това, на което е сложена минутната стрелка. Понеже (обикновено) стои в средата на механизма.3017 написа:Не смея да се изказвам като чак толкова разбиращ, но щом спира на кръгъл час, не трябва ли да се види минутното колело?
-
- Напреднал
- Reactions:
Аз бих се усъмнил в някое останало боклуче, също и в качеството на маслото. Тестът е прост - сваля се баланс и анкер при изпусната пружина и се духа с крушата по периферията на анкерното ЗК. 1147 сякаш са малко капризни механизми
Малко встрани, но пак за този механизьм - при счупен връх на секундната стрелка има ли вариант за ремонт /напр. нова ос/, или най-добре да се смени колелото. Става ли колело от друг ЕТА?
Иначе не пречи на работата, но няма сек.стрелка
Успех при ремонта!

Малко встрани, но пак за този механизьм - при счупен връх на секундната стрелка има ли вариант за ремонт /напр. нова ос/, или най-добре да се смени колелото. Става ли колело от друг ЕТА?
Иначе не пречи на работата, но няма сек.стрелка

Успех при ремонта!
Невен както винаги беше прав:

Счупен зъб.
Добре,че имам донор,от който почти нищо не остана.
За съжаление и на двете машини тиражите бяха счупени.
Сега ще го наблюдавам.
Нещо друго.
Сред доста часовникарски чаркове които ми попаднаха имаше и една кутийка с някакъв бял пресован прах.

Прилича ми на боракс за запояване?
И един инструмент?

За какво е?
Имам чувство,че нещо е разместен?

Счупен зъб.

Добре,че имам донор,от който почти нищо не остана.

За съжаление и на двете машини тиражите бяха счупени.
Сега ще го наблюдавам.
Нещо друго.
Сред доста часовникарски чаркове които ми попаднаха имаше и една кутийка с някакъв бял пресован прах.

Прилича ми на боракс за запояване?
И един инструмент?

За какво е?
Имам чувство,че нещо е разместен?