Вoсток / Wostok
-
- Reactions:
Re: Вoсток / Wostok
ами първо израснал съм с тях първия ми ученически часовник за 25 лв чисто нов в кутиика без верижка тогава така се продаваха ми купиха в 6 или 7 ми клас мисля беше може би ракета.сега ме обхвана една носталгия по старите неща от детството първо си купих един касетофон от 80 те боомбокс sanyo както какъвто имаха корекомските деца от моето детсство или докторите в либия.и реших да имам и руски часовник от едно време така обаче не знае какво търся докато не попаднах на една тема че еди кои си търси командирски восток,стана ми интересно и ето така за два дена купих и командирския и кадетския му вариант а вече нямам търпение и за една амфибия.оказаха се добри и двата купувах ги на юнашко доверие от интернет първо кадетския после командирския.здрави са работещи добър вид имат и двата според мен без интервенции са почистване и т.н няма къде просто тука а и не искам да ги повредя.кадетския издържа по 40 часа работи точно само дето да не избърза баланса трябва да е чак на края на минуса.командирския работи всичко датника сменя но работи само 8-9 часа за съжаления има нужда от нова пружина.тука от форума един човек обеща да ми прати понеже в свищов има един часовникар и тои няма такава пружина.обаче странното е че за да не избързва и тои трябва да е на края на минуса на баланса.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
И аз имам един такъв, ама Ракетa, 2609.НА.
Не знам, защо е така. Засега предполагам, че машината не е размагнитена и допира витки под моста, където не мога да ги видя. Спиралата е с добра форма, ама аз съм аджамия, така че заключението ми не е много меродавно.
Никога не съм размагнитвал, само съм чел по книгите, как се прави. Не вярвам да е сложно, ще се пробвам, като намеря бобина.
А!
Имай предвид, че спиралите на востоците са меки, понеже балансите са им по-леки... по-точно с по-малък инерчен момент. И внимавай да не прецакаш спиралата с регулатора като го мърдаш докрай към колонката.
Не знам, защо е така. Засега предполагам, че машината не е размагнитена и допира витки под моста, където не мога да ги видя. Спиралата е с добра форма, ама аз съм аджамия, така че заключението ми не е много меродавно.
Никога не съм размагнитвал, само съм чел по книгите, как се прави. Не вярвам да е сложно, ще се пробвам, като намеря бобина.
А!
Имай предвид, че спиралите на востоците са меки, понеже балансите са им по-леки... по-точно с по-малък инерчен момент. И внимавай да не прецакаш спиралата с регулатора като го мърдаш докрай към колонката.
-
- Reactions:
-
- Reactions:
и една амфибия към колекцията от форума.благодарности и на atanweb.
една емблематична амфибия,която е съвсем ново преиздаване!определено е пипната доста в сравнение със старите!но има какво още да се желае!определено още малко е трябвало да се постараят братушките! фосфорното покритие въобще не е на ниво,както и антирефлекса почти върши работа!но пък ако всичко беше идеално нямаше да е руски часовник!

И какъв щеше да е?Ти часовник ли купуваш или антирефлекс?
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Той има ли антирефлекс този часовник ?Според мен има какво да се желае още и като цена 

Привет, колега!kokokoz написа:една емблематична амфибия,която е съвсем ново преиздаване!определено е пипната доста в сравнение със старите!но има какво още да се желае!определено още малко е трябвало да се постараят братушките! фосфорното покритие въобще не е на ниво,както и антирефлекса почти върши работа!но пък ако всичко беше идеално нямаше да е руски часовник!![]()
За мен часовника си е добър

И ако мога да си позволя едно лично вметване: за мен съпоставката е една!!! Съотношение цена/качество!!! И именно по тази причина не правя сф.....ки на разни марки, за разлика от разни "колеги" и именно по тази причина ме радват старите "русначета", защото не отстъпват по качество, а превъзхождат като цена! Но всеки си има мнение и аз не бих искал да насаждам моето! Позволих си просто да го споделя

Поздрави! И комплименти за Полета, който продаде

.
живеем в свободна страна и всеки има право на собствен поглед върху нещата,както и собствено мнение! за мен изказването за това от къде идвам и сравнението с другия форум също е неуместно,да не говорим и за това че според твоето изказване стрелките определят евентуално какво харесвам и какъв ми е критерият.аз съм на 47 години и запознанството ми с часовниците датира още от преди 40 години,и естествено че е било с руски часовници! така че просто няма шанс някой да определи какво да харесвам,и колко да го харесвам! руските часовници са руски!японските са си японски!швейцарците са си швейцарци!аз също си позволих да споделя моето мнение!
и благодаря за това че ми се прощава!
а на колегата сейкоша ще кажа че го купих заради упътването!даже два взех!
и важното е да не се забравя че по вкус и по цвет!таварищи нет!
сполай ви!

а на колегата сейкоша ще кажа че го купих заради упътването!даже два взех!

и важното е да не се забравя че по вкус и по цвет!таварищи нет!

сполай ви!

Прощавай за изказването, колега!!! Или по-точно за възприемането му!
И ако съм си позволил някакво съпоставяне с някакъв си друг форум, то не е било конкретно и лично!!!
Да! Живеем в свободна страна, където всеки свободно може да изразява мнение, или поне така е по конституция
и смятам,че именно този форум е едно от малкото места, където то може да бъде изразявано спокойно
Тук ще мина без сравнения
И да! Светът е пъстър и шарен и всеки харесва и се радва на различни неща и именно това е, което мен лично ме привлича тук и е събрало и другите като мен, предполагам и се надявам и теб да зарадва
Сполай и на теб и добре дошъл!!!
Поздрави!!!

Да! Живеем в свободна страна, където всеки свободно може да изразява мнение, или поне така е по конституция

И да! Светът е пъстър и шарен и всеки харесва и се радва на различни неща и именно това е, което мен лично ме привлича тук и е събрало и другите като мен, предполагам и се надявам и теб да зарадва

Сполай и на теб и добре дошъл!!!
Поздрави!!!

.
Бе,саата си е арен. Де да имах таквизи кинти,хич и да не си падам по дайвъри,щях да гризна един,че и без инструкция. 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Reactions: