питане относно дамски джобни

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

питане относно дамски джобни

Мнение от dr.zlobul »

Да попитам по-запознатите.... как са носили дамите преди време малките джобни часовничета? Дали са ги носили в малките чантички или нещо подобно на малко елече като женталмените?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Коя както си иска :)

Мнение от varban »

Дамските часовници са се появили, когато джобовете са били чисто мъжки аксесоар.

Тогава размерът е имал значение, щото часовниците са били по-големи. И колкото по-хубави очи, толкова по-голям часовник се е събирал между тях :)

Сериозно - преди време е имало специална категория часовници - корсетни. По мястото на носене :)

Понякога са се носели на верижка, като кулон. Имало е и джобчета специално за часовници.

И часовник на китката е бил чисто женски, ама това е извън темата ;)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: питане относно дамски джобни

Мнение от rosen_er »

Една шантава идея (според мен :) )на голямата щерка:
Изображение
Тоалета е малко в стил "Анастасия" :D
За малко "Кукувицата" ми да остане без синджири ,добре че излязоха едни други :)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Изображение

Има и с мацки вътре, ама ще ме забанят, ако почна да ги пускам.
Пък и гроздето е кисело... така де, не ми харесват :)
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Бабите на нашите баби са ги носили на празник като колие на вратовете си
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Питането беше щото подарих на жената едно часовниче джебно, малко, кипро таааа варианта със синджирче на врата май ми допада. За корсет трябват малко повече парици. Ще зема да пратя жената да си купи един от ония магазини, че да мога да и го сваля..... ;) Снимки по нататък на часовника че нема фото а ми се иска да го покажа .....
emkal
Reactions:

Мнение от emkal »

да повечето дами са ги носили на врата, въпреки че са предвидени за джоб
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ако някои дами са ги носели на врата си,то те са искали да изглеждат скромни,с наведена глава :D Има часовници които са медальони и доста стари,но това са обикновено в сферата на бижутерията.Едва в по-нови времена стават масови и модерни и то пак като аксесоар.Имам "дамски" джобни часовници по стандартите на отминали времена и не мога да си представя такива неща да се мандахерцат в оная съблазнителна цепка в горната част на гръдният им кош :) А,ако погледнем и исторически филми,също не съм виждал,някоя дама свенливо да свежда поглед и да отваря капаци. :mrgreen: Тъй,че това което си е за джобито,си е за там,другото е друга работа. Иначе първите ръчни часовници прави Бреге,ам се посрещат много хладно от раята (то не е за чудене,представете си онези напарфюмирани червосани и белосани контета от него време с вмирисани перуки на главите и с катарамки и високи токчета на патъците,с по едно Сейко на ръката lol2 )и трябва да минат още два века и кусур,че да узрее идеята и някой друг да обере лаврите.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”