Днес е ден за готвене,после чак в петък. Реших ,че ми се яде нещо със сосче,да топкам залците,че зъбите вече хич ги няма,а и печеното втръсва,та взех това половин килце зелен фасулец и две глави лук

Пол кило картофи,един морков и няколко скилидки чесън

Половин кило гърдички без кост,като им махнах и част от тлъстината
Понарязах нещата

и първо задуших лука и морковите,а след малко добавих и месото да се овъргаля докато побелее,не го пържа много

след малко добавих и картофите,като също ги сотирах малко,стават по-вкусни и не се разпадат при варенето

Накрая добавям зеленият боб,две чаши топла вода,со; ,черен пипер и чак тогава похлупвам тенджерата,намалям котлона наполовина и го оставям така да къкри 30-40мин.

Обаче съм гладен и за да се залъжа,решавам докато чакам манджата, да си изпоркам дажбата от двойно препечената,а тя си върви с тараторец. Кълцам две краставици и няколко скилидки чесън

Добавям нарязан на ситно копър и счукани орехови ядки,3-4 лъжици олио и сол,два бурканчета кисело мляко и накрая една форма с лед на кубчета,та да умре от студ. Отива в хладилника,а за бърза консумация си напълвам любимата си алуминиева шола

Докато хрупам таратор с гроздова отрова,манджата е полу-готова,сега се взема една консерва италиански накълцани домати,с много плътен сос като кетчуп,предпочитам ги за готвене на такива манджи,уплътнява соса,обелени ,нарязани,за мързеливци като мен точно

Оттук нататък му трябва още около 1/2ч. клокане на слаб огън,
като е почти готово,размивам малко брашънце с водичка и го добавям в тенджерата,не използвам винаги тази практика,но в случая исках да има повечко сос и,ако не се посгъсти,стои воднисто яденето,когато оставям манджата да стане само на мазнина,не слагам брашно. Оставям го така 2мин. и накрая само го ръся с накълцан магданоз,а в случая нарязах и малко девиси,щоът много я тача тази подправка,викат му още лиощян. Тва е,проста работа,обаче сега ще пада голямото пюскане,да ми е сладко