Пoлет / Poljot
Re: Пoлет / Poljot
Я пак!Какво тъничко има над стрелката,не можах да схвана.Едно деление от вътрешния кръг отговаря на 15мин.Сега доколкото виждам е нагласен да звъни в около 11ч и 50 мин.,че стрелката малко е подминала маркера за 11ч45мин.
По принцип настройката на звънене не е много прецизна и по-точно от 2-3 мин. много трудно се настройва. Иначе няма повече стрелки - една за будилника и трите за часа.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Аз за кво се ослушвам със сглобяването на Луч "Феникс" 1800? Машината е звяр, пали от четвърт, частите ги имам, ама като знам, колко пъти ще слагам и махам стрелки, докато уцеля, не ми се почва. Пък и после ще го ползвам за символ, а не за будилникmiroman написа:По принцип настройката на звънене не е много прецизна и по-точно от 2-3 мин. много трудно се настройва.

За разлика от часовника, будилникът ми трябва да е електронен

Ако карам с точност +/- 3 минути, или ще ставам много рано, или няма да успея

-
- Reactions:
много тънка като нишка е не мога да го нарека стрелка защото не е точно стрелка.ако се вгледате внимателно кръстосва стрелката за звънене минава над нея къса нишка тръгва от централната ос но е много тънка трудно се вижда.
-
- Специалист
- Reactions:
Този звънчев полет е както всички механични будилници - няма как да се гарантира точност до минута при звънене. За наместване на стрелките на будилник си има процедура:
Първо се слага произволно стрелката за алармата. После се намества с въртене на бутона/коронката точно на 6:00 часа. Навива се алармата и се върти напред бутона/коронката за сверяване на стрелките докато звънне. Добре е да имаме представа кога ще звъни за да караме по-бавно в последния момент. Когато звънне, спираме и поставяме малката стрелка точно на 6 и голямата на 12. Това е. Прави се на 6:00 защото се предполага, че това е най-често използвания час за звъненеи е добре точно там да звъни навреме. Ако центърът на въртене на стрелките не съвпада с центъра на циферблата, това води до неточност на момента на звънене за някои часове.
Първо се слага произволно стрелката за алармата. После се намества с въртене на бутона/коронката точно на 6:00 часа. Навива се алармата и се върти напред бутона/коронката за сверяване на стрелките докато звънне. Добре е да имаме представа кога ще звъни за да караме по-бавно в последния момент. Когато звънне, спираме и поставяме малката стрелка точно на 6 и голямата на 12. Това е. Прави се на 6:00 защото се предполага, че това е най-често използвания час за звъненеи е добре точно там да звъни навреме. Ако центърът на въртене на стрелките не съвпада с центъра на циферблата, това води до неточност на момента на звънене за някои часове.
-
- Reactions:
благодаря на невен за пояснението.а това за което говоря се вижда добре на втората по ясна снимка при увеличение.тънка нишка може и стоманена да е кръстосва стрелката за звънене.
Ако е това, което виждам едвам, значи е косъм от сглобяващияdanailhristov написа: ....а това за което говоря се вижда добре на втората по ясна снимка при увеличение.тънка нишка може и стоманена да е кръстосва стрелката за звънене.

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Ааа да и аз го видях, това обаче съм сигурен, че е чистачката на логото даже като гледам модела е на Valeo.. хахаха
Хубаво часовниче.
Хубаво часовниче.
-
- Reactions:
колеги вече си прецаках с лакочистител циферблата.търся му вече циферблат.това е начинаещия часовникар.поне свалям вече ремонтуари от раз.яд ме ама какво да направя.ако някои има циферблат купувам че е хубаво часовничето ама...ако не е за тук това моля изтрийте го ще пусна в търси купува.поздрави
Скапания цифер на Амфибия-та не ти ли беше достатъчен сигнал да не се "заиграваш" засега с циферблатите?
Ми битият и е.... насита нямат,бе Роска
Че чак и лакочисител 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Когато човек има мерак да ровичка в часовника си никой не може да го спре. Лошото е, че начинаещия не знае да прави нищо безопасно и се хваща да почиства или "оправя" циферблата щото е убеден, че ще се справи.
Лечението е да вземете няколко евтини механизма и да се направи опит да се разглобяват и сглобяват и да се разучават нещата от първа ръка - собствен опит. Едва тогава идеята за пипане по циферблата ще остане забравена или ще предизвиква само лоши спомени.
Дани давай все напред не ги слушай тези учените отгоре, та нали и те са минали по този път та са съсипали много повече отколкото си признават.
Поздрави!
Лечението е да вземете няколко евтини механизма и да се направи опит да се разглобяват и сглобяват и да се разучават нещата от първа ръка - собствен опит. Едва тогава идеята за пипане по циферблата ще остане забравена или ще предизвиква само лоши спомени.
Дани давай все напред не ги слушай тези учените отгоре, та нали и те са минали по този път та са съсипали много повече отколкото си признават.

Поздрави!
Интересно написах че има циферблати в аукциона,
но го няма съобщението.
но го няма съобщението.
Ша гу уредим с NOS цифер момчето
И аре дан гу съдим толкус строгу, чи ний колкут сми съсипъли

.
Верно,че всички сме минали по тоя път и аз два циферблата съсипах навремето,но тогава го нямаше и тоя форум,а тук много е написано,а и много може да се пита,с питане и до папата се стига.Доколкото мога да преценя,новакът е в силно ненапреднала възраст и му препоръчвам,вместо да открива топлата вода,направо да се възползва от топлият душ който се лее тъдява. 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "