Понеже гаджето не е вкъщи, съм си навил два будилника и си им се кефя. Разминават се малко по честота и се получава един приятен "галопиращ" звук.
Сетих за един колега, който ми разправяше, че му пречи звукът от механичните будилници и не може да ползва такива, а само кварцов, че е по-безшумен. И сигурно не е само той.
Дали навремето, когато е имало само механични часовници, този звук е пречил на някого? Познавате ли човек, който не е можел да заспи на звука от тиктакането? .. или тогава хората са били по-спокойни ..
тиктакането
-
- Напреднал
- Reactions:
Re: тиктакането
И аз съм така.... независимо механичен или кварцов.....стенен или ръчен....докато не чуя тиктакането немога да заспя....може ми така съм свикнал но където и да ида винаги нося един механичен с мен (по принцип пътувам с по 3 часовника) навивам го и го слагам до леглото.....и заспивам спокойно 

-
- Специалист
- Reactions:
Такива хора дето им пречи тиктакането винаги е имало. Доказателство е наличието на специални безшумни модели будилници. Например Junghans Silentic
Аз съм един от тях.
Като си ходех в Русе обирах всички часовници на нашите 9а те бяха 5-6)и в шкафа.
А те си бях или слава,или с батерия,но бяха 5-6бр.
Като си ходех в Русе обирах всички часовници на нашите 9а те бяха 5-6)и в шкафа.
А те си бях или слава,или с батерия,но бяха 5-6бр.
-
- Напреднал
- Reactions:
Тиктакането е нещо като хъркането. Хем пречи, хем липсва като го няма!nevenbekriev написа:Такива хора дето им пречи тиктакането винаги е имало.