Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от varban »

И аз такава машина още не съм барал?
Тя да не е като заря 2009? С малко зъбно колело между барабана и два шантави фрикциона в ангренажа?

Аз една 2014 сума пъти я сглобявам и пак разхвърлям - точно това колело клини.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

sheretudis написа:Съмнява ме дали изобщо ще тръгне да се развива и на твое място бих отвил и отстранил моста смело и безотговорно
Да, ама после може неочаквано да реши да се развие. По-добре да се отпусне пружината.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

какво да и мисли толкова на тази машина Нито е рядка нито ценна и в този смисъл може да си троши с чиста съвест с научно опознавателна цел
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ангиле,машината въобще не ме касае,ако е моя.Не знам за какви кинти говориш да гушна бе чоджум,всичко е за близък приятел бе,как ще му взема пари.Стана излагация с този ремонт и за това ми е дерт.Имам само една такава машина и тя е с логото на ЛУЧ,предполагам ,че са еднакви,в крайна сметка ще му туря една 2209 обикновена и туй то.Той човека не го интересува механиката,нито да е оригинал,като 99% от людете,гледат външният вид и дали тиктака
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Не разбрах, на коя казваш "обикновена 2209". Без маркировка на производителя на моста ли?

В тая тънка рамчица нищо друго освен 2209 полет и луч няма да влезе.

ПС: Вдянах. Той и Митака ми казва, че Полет е по-турбо от Луч, ама аз като аджамия ги броя за едно :)
Даже Луч е по-дОбър, щот по-лесно се намира :)
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Бате Мишо явно е улисан с други неща и зае..ал манджите, та викам да го отменя :wink: Трябваше да сготвя на бързо и какво да е то???..................Спагети, разбира се :D
Метнах един пакет в тенжурката....резнах две глави сугань, както му викат в района на Шеретудиград, демек червен лук и една глава чесън и запържих лучеца в друга тенджерка докато омекне. Добавих 700гр. мляно месо ( не кайма!) и запържих и нея с лука, добавяйки и чесъна, както и босилек, риган и чубрица (солта и пипера са задължителни и не ги коментирам изобщо :wink: ). Показвам:

Изображение

Изображение

Изображение

На спагетите добавям лъжица зехтин за да не залепват, както и сол, риган, босилек и розмарин, но по малко, колкото да се загатне вкуса. Каймата с лука и подправките запържвам и мачкам докато стане на малки топченца. Тогава добавям 4бр. малки бурканчета с белени домати и малко червен пипер за да засили цвета и вкуса на соса. Оставям на бавен огън докато се сгъсти. Ето и готовия резултат :)

Изображение

Изсипвам спагетите в голяма тава и ги слагам в нагорещената фурна за няколко минути, колкото да поемат от соса. Изваждам ги, настъргвам 200-300гр. кашкавал и отново във фурната докато стане леко златист, но може и да се сервират индивидуално с няколко лъжици от соса върху тях със или без кашкавал :) Това е! :b
Снимките са с телефона, за което се извинявам :muslim:
.
danailhristov
Reactions:

Мнение от danailhristov »

icon_clap
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

аааа толкоз труд По добре гладен отколкото уморен Абе ДНМ айде Машел е в процес на подбор на подходяща женска ам ти нали си женен бре Твойта кокърджъ кво прави
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Е :) реших да и спретна изненадка :wink: белким после и тя ме изненада с нещо :D Сега сериозно!
Преди няколко години имах бирария с доста богато меню от салати и аламинути. Имах и проблеми с персонала, разбира се и се стигна до там, че да изгоня и двамата си готвачи.....И понеже съм инатливо магаре, вместо да затворя и да търся някакво решение аз влязох в кухнята.....Луда работа icon_crazy но понеже менюто беше 80% мое дело нямах и кой знае какви проблеми :) Майка ми правеше обедното меню, след обяд зареждах и правех подготовката, а вечер работех в кухнята като петък и събота майка ми помагаше.......И така няколко месеца докато намеря читав готвач :)
Кулинарията винаги ми е била хоби и ми се отдавала, но след няколко месеца нон стоп над тиганите се отказах и в момента правя единствено скара и бърбекю.....както и спагети, разбира се :) Те стават по-бързо и от барбекюто :D
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Браво Митак icon_clap много уважителна рецепта и аз много тача спагетите и ги готвя по подобен начин. Ще напиша как,но сега съм зарит с проблеми и както казваш кулинарията е свято дело и между другото,тя си е и мъжко призвание,женурята с малки изключения си забъркват един и същи балашик цял живот,фантазията им отива за други работи :wink:
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Фантазията на жените е най-силна докато спят и се проявява под формата на сън, който те за жалост не помнят на сутринта :mrgreen: И колкото и да се фъчкат и правят най-добрите кулинари, коафьори и каквото там се сетиш си оставаме ние - мъжете! Няма да влизам в теми за еманципацията и как, защо и от кого е измислена :wink: Сетих се за една стара приказка, че любовта била измислена от комунистите, за да могат да се радват на безплатния секс :mrgreen:
Имат едно неоспоримо качество обаче и е редно да им го признаем! Някои могат да изглеждат добре, с което да ни радват :muslim:
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Абе, някои да,ам някои не :) Жена мине ли 45-50 лазарника и като почнат да и растат мустаци,мани я. Става да ти прави масажи зимъска и кюфтета по чирпански и да ти вдига нервите де :lol:
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Абе вие много бабаитски го давате. :mrgreen:
Жените ви нямат ли достъп до компютъра,че сте толкова смели.
Мого съм виждал наострени, ама като се появи "съкровището"стават мухички. n_sad
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Ама то и ние сме така бе Пламка :D :lol:
.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

plamenhar написа:Абе вие много бабаитски го давате. :mrgreen:
Жените ви нямат ли достъп до компютъра,че сте толкова смели.
Мого съм виждал наострени, ама като се появи "съкровището"стават мухички. n_sad
Митака почна да се оправдава, значи точна забележка :)
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”