Търся да закупя коронка и гарнитура за този 15 годишен хубавец:
Старата коронка превъртя резбата, в момента е друга, няма никакво уплътнение (съвсем не е за този часовник) и съответно започна да пие вода.
Ще бъда благодарен и откъм насоки и съвети.
Не може ли да залепиш старата коронка с каноконлит към резбата на ремонтоара?
После като решиш да я сменяш само малко трябва да нагрееш каноконлита и ще се разлепи.
Не мога, тъй като оригиналната коронка се "предаде" преди 2-3 години, а тази която бе поставена на нейно място след тези 3 години буквално се разяде (предполагам от пот) и стана като втулка върху резбата на ремонтоара. Сега часовникар е сложил една доста по-голяма от оригиналната коронка, която не само че не уплътнява, но и при издърпване за сверяване "играе" целия циферблат.
Не мога да си представя при каква часовникарска интервенция по смяната на коронката се е получило така, че при издърпване да се мести циферблатът. За свалянето на ремонтоара и смяната на коронката не е нужно изваждане на механизма. Но най-вероятно целият механизъм не е добре закрепен и се мести той заедно с циферблата. При всички положения трябва да вземеш мерки и да фиксираш механизма към касата. Не е желателно да хлопа свободно вътре.
Напиши в кой град се намира часовникът - ако има колеги наблизо, може да изровят някакви съвместими части. А дори и да няма оригинална коронка от ORIENT, важното е да съвпадат уплътнението и резбата. Ако не държиш да е чисто нова, или пък точно оригинална, това разширява кръга на възможностите.
В гр. Кърджали е часовника. Не държа да е съвсем оригиналната коронка. По-скоро проблема ми е, че не съм свикнал да го свалям нито при спане, нито при къпане. Не ме притеснява избързването до някоя минута, а липсата на водоустойчивост на часовника.
Лошото е, че и след интервенции на двама различни часовникари съветите им бяха да го пазя от вода, че не давали гаранция и прочее... Знам, че часовника не първа младост, но има ли възможност да му се сменят гарнитурите както и коронката, срещу приблизително каква цена и къде, да се постигне това water resistant близко до това на нов такъв часовник?
Вече с нова коронка, която си му приляга най-добре, тест за водоустойчивост и що-годе удовлетворяваща точност. Искам да благодаря на отзовалите се и най вече огромно БЛАГОДАРЯ за ремонтоара и коронката на Миро miroman, както и съветите на dreadx, което осигури още живец на часовника и радост за мен!!!