Прав си!
По принцип нямам много време да се ровя по форумите. Мислех, че с маркировка ТТК са се произвеждали само 54-та година, а се оказва че това важи само за механизмите.
Въпреки това завистта ми си остава на 50%
"Звезда"-та се оказа също доста интересна.Според колегите от руския форум,"Звезда" с такъв немаркиран механизъм (никелиран)се явява наследник на часовник ЗИФ в коѝто отначало се влага машина LIP.Машината на ЗИФ е също немаркирана,но "жълта".Мнението е ,че такава "Звезда" е довоенно производство.Всъщност има една малка маркировка(нещо като звезда).Подобни маркировки за поставени на машини поръчки от ювелирни фабрики.Една от watch ru:
[QUOTE=CHASPROM;1956975]Довоенные часы. Механизм для ювелирной фабрики. По-моему, Киевской.[/QUOTE]
[QUOTE=CHASPROM;1957065]Точнее: довоенные часы- с технологическими отверстиями в платине. Механизм для ювелирного отдела завода, для установки в серебрянные корпуса от Киевской ювелирной фабрики, по-моему.[/QUOTE]
И моята:
За съжаление не е в сребърна каса,но пък работи та пушек се вдига.
Радвам се заедно с тебе icon_clap Такава рядка Победа и Звезда в един и същи ден,това си е късмет и повече,като добавим и чудесно запазеният Восток,нещата набъбват към 6 от тотото,а и Сейкото е много прилично,макар ,че там....Чудесна събота и радост и за нашите сетива.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства"" 浪人 "
Днес две Ракети и 1/4 :
Първо тази се появи Ракета 2609.1
Някоѝ "специалист" сигурно се е опитал да извади машината като е напънал циферблата и е "откъснал" крачетата Сега съм пред дилема след темата за лепенето на цифер
След това спазарих тази Ракета 2609А:
Много запазена каса.Интересен начин на закрепване на машината,какъвто не бях срещал-със зегерка.
Накрая този "сбирщаѝн" коѝто броя за 1/4 Ракета
Вижте как е "бодната" секундната Ама много ми хареса циферчето.
Две нови каси с поредни номера си намерих за които ще искам вашата помощ: