Seiko 5 7S26-7030 - истинско ли е?

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Seiko 5 7S26-7030 - истинско ли е?

Мнение от Pavlin »

Не разбирам много от японци, но ми се струва че това не е машина на Сейко, макар и да прилича на такава:

Изображение

А ако е ментак, защо на стъклото има гравиран знака на Сейко 5 ?

Изображение
cerasimi
Специалист
Reactions:

Re: Seiko 5 7S26-7030 - истинско ли е?

Мнение от cerasimi »

Машината е тази , ама.....

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... China_7S26" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

Минала е покрай 7S26!
Закрепването на маховика на японците е с гайка, а тук е с болт. Лиричката на противоударното е като на 7009. На 7S26 е по-различна. Абе ментак е от където и да го погледнеш.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Добре, а тази машина каква е?
Мисълта ми е дали е възможнпо да са сменили само механизма, а самия часовник да си е оригинален?
lusti
Reactions:

Мнение от lusti »

Павка наскоро и на мен ми попадна такъв ментак.Имам оригинален 7S26 и като ги сравних видях н яколко разлки. 1 както писа омега има разлика в лиричката на противоударното. 2 на оригинала баланса е бял а този е жълт.3 по ротора и корпуса на машината на оригинала пише Сейко на няколко места,а на този не виждам нищо. Моя Сейко отзад е с прозрачен капак и ще ти снимам как изглежда механизма на оригинала ама ще е утре че сега нямам възможност.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

За механизма ми е ясно, и аз имам 2-3 такива. Искам да разбера дали останалото е оригинално и дали само машината е друга!? И каква по точно е тя?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не знам дали ще мога да бъда полезен,но за касата определено ми мяза на китайска,използват я в най-различни "модели" Ето един Ореинтекс с такава,че и като маркери прилича. Само туй дет е вътре направо на руско ми прилича,а капака отзад е като на Seiko 7009 ,но без да му пише логото :) Чудесен сбирщак.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ето и едно чисто ново "Seiko" нищо,че има в добавка и маркировка с трите звезди на серията Кристал на Orient :lol: мисля, с такава каса,само коронката не е като оригиналната и вътре е с 17 камъков с ръчно навиване.
Изображение

А ето и една минтова ментовка която е с гравирано стъкло,че и коронката му влиза в корпуса,а вътре е с един кварцов механизъм,по-малък и от батерията lol2 Такива купих 20бр.заради верижките по 1лв. дебелички са,че са и брандирани.
Въобще да живее китайската кухня.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Механизмът на твоя,май е гаражно производство,както казва Миро,иначе официалните им автоматици хич не са лоши,повечето предполагам лизензионно производство от модели най-вече на ЕТА,МИЙОТА и Seiko и са си почти като оригиналите,поне тъй като ги гледам
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Аз набарах една такава почти нова каса, купих една 20 мм верига, почти оргиналдъ сейко и почнах да меря от тия машини, дет ми ги прати. Ракетите и польотите - възмалкички. Стана Cлава 2414.
Сега търся някой да ми преведе, как е на китайски "Слaва на Сейкo" :)
Така ще се казва тоя часовник :)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

http://postimg.org/image/fovmj0enn/" onclick="window.open(this.href);return false;

Как да не прилича, като това си е Славa, сделана в Автоподзавод :)
Мани тия шукарий, ако ще е Славa, трябва да е 2409 :) В краен случай - 2414. 2427 само дискредитира великия съветски Часпром :)
Skyler
Напреднал
Reactions:

Мнение от Skyler »

3017 написа: А ако е ментак, защо на стъклото има гравиран знака на Seiko 5 ?

Изображение
И стъклото не е истинско - личи от шрифта, буквите са някак си по-високи. Най-лесно се разбира, като се сложи до истински Сейко!
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Павлине, а касата железна ли е или хромиран месинг?
Щото китайците са жълти :)
Torro
Напреднал
Reactions:

Мнение от Torro »

Само да поясня. Надписът SEIKO 5 върху стъклото на оригиналните часовници почти не се забелязва. Вижда се единствено под определен ъгъл и е много ненатрапчив, като е финно изписан.
Показаната снимка е на абсолютно менте.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Определено е менте!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Това е точно така, при ментетата гравираното лого е доста по-видимо.По начало това е доста нова практика на Сейко и то след като заместват старите кристални стъкла с един техен нов материал за сткла(ама как беше ,че забравих Дералекс,Демафлекс lol2 нещо такова) Това е ,че китаеца работи по повърхността на джама( и не е бърху,а отзад) ,а японеца ползва лазерно гравиране във вътрешността на материала,нещо подобно на този сувениир,който ми донесе дъщеря ми от Аляска,с лос,символът на щата.Беше в кожена кисийка,със сертификат в който пишеше "Изработено по поръчка на правителството на щата Аляска САЩ,а от долу се мъдреше скромното в малки буквички - Made in China lol2
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”