Честит имен ден баце, да си жив и здрав! И успех за подаръка!
Интересни часовници от аукциони.
Re: Интересни часовници от аукциони.
Честит ти имен ден!!! Но защо ще си подаряваш менте- виж му механизма , че е от Луч.
Честит празник Митак,пожелавам ти пълна колекция от Де Лукси 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Че той вече неги ли събра всичките?
Хайде,че и ние да почнем да събираме.

Хайде,че и ние да почнем да събираме.

Благодаря на всички!!!
Цецо, видях го, но не ми е проблем имам достатъчно механизми от златотърсачите
Останалото е в много добро състояние, а и капака ме радва 

Цецо, видях го, но не ми е проблем имам достатъчно механизми от златотърсачите

.
-
- Специалист
- Reactions:
Това рядък цифер ли е? Виждал съм само още един такъв в аукциона:
http://auction.bg/item.php?id=1316795

http://auction.bg/item.php?id=1316795

те такова не бях срещал,Сейкошата да превежда 
http://auction.bg/item.php?id=1297408" onclick="window.open(this.href);return false;

http://auction.bg/item.php?id=1297408" onclick="window.open(this.href);return false;
Не съм Сейкоша, но ако позволиш ще отговоря.kapkan написа:те такова не бях срещал,Сейкошата да превежда
Машината е на Ориент. Ето тази:
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ient_42972" onclick="window.open(this.href);return false;
Май някъде е обсъждана във форума ама сега ме мързи да търся къде точно.
Интересна ми беше марката,не бях я срещал
Нещо смесихме темите.В тази се показват наистина интересни часовници от аукциони.За такива като в последните постове правилната тема според мен ето тази:
viewtopic.php?f=55&t=369" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=55&t=369" onclick="window.open(this.href);return false;
Мен марката ''Wittnauer'' нищо не ми говори,затова и попитах за какво иде реч,не мисля,че обявата е "бисер"
Росене,не съм съвсем съгласен с тебе за последните постове,ако имаш предвид WITTNAUER-a календар. Щях да пиша за него,но Омега-та е бързак,а понеже на Капкана му е интересна марката,ще кажа,че часовника си е много сериозна марка(имах такъв преди доста време) ,но явно от към 70-г.вече не е в час.,поне аз не съм срещал по-нови модели. Марката е свързват с Лонжин,защото първата най-стара регистрация през 1893г.е съвместна на Longines-Wittnauer Co. Inc. и е в Ню Йорк После WITTNAUER имат множество самостоятелни регистрации в Ню Йорк,Чикаго и Генф-Швейцария Верно,че не произвеждат собствени механизми,но влагат в часовниците си доста прилични такива,просто търговска марка,като хиляди други подобни.
Между другото,цените им не са никак ниски,същият такъв "календар" се продава за 290$ в Ебея,да не говорим за два хронографа на същата марка,с механизъм Валжу единият 5,500$ ,а другият 6,500$
Едва ли само чудесният Валжу май 27С Дакота,струва толкова,сигурно като цяло часовникът е рядкост. Предполагам,че тази фирма си е работила ноу-хау с различни производители и си е сглобявала под търг.марка не лоши часовници.
Ето още няколко техни календара

Преди мако повече от час,имаше тука даден линк към Продавалника за едно Сейко,пак с иронично наклонение,защото може би продавачът беше написал в описанието "ашматик" вместо аутоматик.Познавам го,от Варна е и е достатъчно интелигентен,за да ми продаде една джобна Омега с машина на Мълния вътре
Но ,ако става въпрос за часовника,нещата са си съвсем други - правоъгълно Сейко 5606 серията Лорд Матик.Чудесна машина с 23J с ръчно навиване и хак функция и доста подобрен от 51 и 52,като цяло на тази база правят и страхотният Кинг Сейко,прекият конкурент на звездният Гранд Сейко(някой ден ще пиша за тях,ама у дома
) и наистина е рядък модел 5150, като цената 80лв. е съвсем приемлива(пак ще ровя из джобовете) За жалост,гледам,че постът е изтрит(или преместен
)
Така,че,мисълта ми е,че не всичко което изглежда смешно,е така в действителност и мястото на тези два часовника,си е според мене точно тук,разбира се мнението ми е субективно,всеки сам да си преценява.
П.П.извинявам се за спама и дългият пост.
Между другото,цените им не са никак ниски,същият такъв "календар" се продава за 290$ в Ебея,да не говорим за два хронографа на същата марка,с механизъм Валжу единият 5,500$ ,а другият 6,500$

Ето още няколко техни календара

Преди мако повече от час,имаше тука даден линк към Продавалника за едно Сейко,пак с иронично наклонение,защото може би продавачът беше написал в описанието "ашматик" вместо аутоматик.Познавам го,от Варна е и е достатъчно интелигентен,за да ми продаде една джобна Омега с машина на Мълния вътре

Така,че,мисълта ми е,че не всичко което изглежда смешно,е така в действителност и мястото на тези два часовника,си е според мене точно тук,разбира се мнението ми е субективно,всеки сам да си преценява.
П.П.извинявам се за спама и дългият пост.
Не си ме разбрал.Часовниците ,които коментираш са за тази тема.Но " 3 мечки" за торба пари,Слава -за две ......са за другата тема,където са ги и преместили:"Бисери" и"Пази се от аукциони".Понеже се бяха поомешали нещата,част от нещата са отишли незаслужено в другата тема.
На Росен забележката беше за двата часовника Молния и Слава които преместих в другата тема, за това Сейкоша остава с впечатлението че има предвид Wittnauer, който пък си е тук, в тази тема. А линк за Сейко не съм местил. Освен автора да го е изтрил.
цитат:Росене,не съм съвсем съгласен с тебе за последните постове,ако имаш предвид WITTNAUER-a календар.
Много се извинявам,но така и започнах поста си,не съм искал никого да апострофирам,недай си боже да обидя,просто последните два поста бяха за Витнауера и имаше наистина един линк към това Сейко от Продавалника,но след като писах,видях ,че го няма,не помня на кого беше поста
Та си помислих,че става въпрос за тях,иначе забележката на Росен,е както винаги точна,просто в репликата му нямаше уточнение,а от там и объркването ми. Все пак се надявам,че има и "витамини" в поста ми,макар и не на място,а има и чудесна снимка на ЛУЧ 
Много се извинявам,но така и започнах поста си,не съм искал никого да апострофирам,недай си боже да обидя,просто последните два поста бяха за Витнауера и имаше наистина един линк към това Сейко от Продавалника,но след като писах,видях ,че го няма,не помня на кого беше поста