Часовникът е в мн. добро състояние. Не смея да давам описание, тъй-като разбирам, че сайта основно се посещава от професионалисти, а аз като лаик може нещо да объркам. Ако представлява интерес - просто вижте снимките. Купих го от едно часовникарско ателие, което поддържа страхотна "ретро витрина". Часовникарят само ми каза, че часовникът е от висок клас и няма как цената му да е по-ниска. Цена: 90,00 лв.
valna написа:Часовникът е в мн. добро състояние. Не смея да давам описание, тъй-като разбирам, че сайта основно се посещава от професионалисти, а аз като лаик може нещо да объркам. Ако представлява интерес - просто вижте снимките. Купих го от едно часовникарско ателие, което поддържа страхотна "ретро витрина". Часовникарят само ми каза, че часовникът е от висок клас и няма как цената му да е по-ниска. Цена: 90,00 лв.
'
Привет, колега!!!
И добре дошъл!!!
Този казал....оня рекъл.....А въпросния часовникар, дал оценката готов ли е да извади и даде въпросната сума??? Защото ако не е, то тогава всичко остава чисто хипотетично!
Аз лично имам интерес към часовника, но не и на тази цена! Касата има износвания и други такива....да не влизам в подробности
Едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него!!! А не толкова, колкото някой е казал С поред Буров, търсенето определя пазара! Стар икономически принцип.
Поздрави!
ПП. Ако имате някаква корекция на цената или предложение съм насреща
Последно промяна от DHM на 12 Окт 2013 22:17, променено общо 1 път.
Благодаря за интереса. Със сигурност едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него. Не мисля, че цената за часовника е висока. Ако нямаше износвания по касата и други такива, тогава и цената би била друга. Все пак едно нещо се продава или не се продава. Ако часовникът не се продаде на тази цена, ами значи, че ... всъщност знам ли, но поне за сега цената остава непроменена.
Нека ви разкажа - вкъщи имам около 160 часовника, купувани през последните години. От тях 150 са механични /ръчно навиване и автомати/; около 2/3 са швейцарски и останалите са руски. Купувал съм ги само, защото са ми харесвали. Никога, ама никога не съм купувал часовник с мисълта да го продавам по-късно. Не съм спекулант. Но с годините мисленето ми се промени в посоката, че бих могъл да се разделя с част от часовниците, да ги продам, за да си купя други. Все пак само да купуваш часовници не е лесно, те просто не са евтини. Изкушението е голямо; попадат ми часовници, които наистина са страхотни; във форумите им казват NOS /new old stock/ "нови-стари часовници". Но, човек не може да има всички хубави часовници. За мен добрият механичен часовник е не просто часовник, а произведение на изкуството. Както и да е, искаше ми се просто да кажа, че не държа да продавам на всяка цена; с други думи това, да продам един часовник не ми е жизнено важно.