OMEGA
Re: OMEGA
Ами кръгъл е и се препича на слънце
Иначе сериозно: Отворете му капандурите и снимайте механизмът да е на фокус,също и капаците отзад и от вътрешната страна.Така ще може да ви се даде по подробна информация евентуално.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Ако може да кажете каква му е стойността
В този вид колкото успееш да вземеш, все ще е кяр. С тази рисунка няма колекционна стойност.
Оскъдна информация ни даваш. Снимай механизма, както ти каза колегата, по детайлна снимка на корпуса, и най важното да кажеш дали работи.
часовника е над 65 год и работи
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
От такава снимка ли?rado464 написа:Ако може да кажете каква му е стойността
Ей, екстрасенси, кво се криете из дупките?!
Сериозно - цената на такова нещо може да се разбере, ако се сложи на търг от 1 лев. Само че лично аз за солник с такава снимка не бих дал повече от 5 лева.
Не е лошо да се свали стъклото и да се снима циферблата. Едни ще ги интересува рисунката, други - дали тя може да се отмие безследно

на мен ми прилича на немските УМФ
Нека се шегуваме в нашите си теми! Човека има нужда от помощ и се очаква да я намери в специализиран форум!
Към автора на темата- ако наистина искаш да получиш по добра информация, дай си малко зор и снимай часовника отвътре и отвън!
Цената може да бъде от 20 до 200лв.
Към автора на темата- ако наистина искаш да получиш по добра информация, дай си малко зор и снимай часовника отвътре и отвън!
Цената може да бъде от 20 до 200лв.
Аз не се шегувам,като покаже механизма ще се види.
часовника си е с рисунка не виждам причина да се маха
-
- Специалист
- Reactions:
Супер си е рисунката, изобщо не трябва да се маха. А за който не я харесва може да даваш към него бонус и един резервен циферблат, отпечатан върху картон за пощенски картички.
Снимай механизма, състоянието на касата и т.н. И то с добре осветени и детайлни снимки.
Часовник по лоша снимка е трудно да се продаде.
Снимай механизма, състоянието на касата и т.н. И то с добре осветени и детайлни снимки.
Часовник по лоша снимка е трудно да се продаде.
дадено тези дни ще кача снимки на механизъма.
Ако е за възраст,най-точно ще се разбере от серийният номер който трябва да има вътре,но тъй като го гледам стила е Арт-деко и е някъде м/у 1925/45г. По-важното за оценката му е състоянието на механизма,дали работи,с камъни ли е или не,дали има наранявания по касата и по капаците. Иначе рисунката щеше да има стойност,ам ,ако беше направена от Пикасо, Салвадор Дали или.....от мен поне
а така само сваля цената минимум 30-40% Иначе по принцип би трябвало да може да се свали,но при всички положения,под нея циферблата ще се получи петно,защото там ще е чисто,боята го е съхранила от естественото застаряване.
Ето два подобни дизайна,всички модели от този период имат сходна визия,като ония правоъгълните.

Ето два подобни дизайна,всички модели от този период имат сходна визия,като ония правоъгълните.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "