От нищо нещо- реставрации и освежаване на часовници
Re: От нищо нещо...
Браво! майстора си е майстор.
ДОБРЕ Е ЧЕ ВСЕ ПАК ИМАШ ЦИФЕРБЛАТА. МАШИНА СЕ НАМИРА, ТОЕСТ РОДИНА ЗАРАДИ МАШИНА. ПРОБЛЕМА Е С КАСИТЕ - НАЛИ ЗА ТОВА ПОБЕСНЯВАМ КАТО ЧУЯ ЗА РАФИНИРАНЕ.3017 написа:Супер! Преди имах голям мерак на Полет 22 камъка. И все още имам само циферблат.
НА ЕДНО МЯСТО ВИДЯХ ТАКЪВ ПОЛЕТ - И ТО В ПРЕКРАСНО СЪСТОЯНИЕ, ПРИ ЕДИН РАФИНАТОР - ДАВАМ МУ ПАРИ КОЛКОТО ЗА ДВЕ КАСИ ДВАЙСЕТИЦИ , НО ТОЙ НЕ , А ИНАЧЕ ЩЕ ГО ТОПНЕ В КИСЕЛИНАТА АКО ВЕЧЕ НЕ ГО Е НАТОПИЛ.
Много добре е станал.А тази каишка под него каква е?Много ще пасне една такава на ръчната Молния.
От Fossil са.
Много добре се е получил.Касата е много запазена, а често изпадат и добри циферблати от безвъзвратно загубени часовници. И аз днес купих една Ракета , само за да я спася от киселината.
И този е със същата съдба, купих го защото отиваше към киселината. Парите не се губят, то си е инвестиция в златото само.
Re: Колекцията на DHM
Искаше ми се да си спретнем една тема от рода на "От нищо - нещо!" или от този род, в която да показваме свои проекти, върнати към живот часовници и т.н., но вече имахме такъв конкурс, а може да имаме и втори
, а то се оказа, че вече сме имали такава
а не сме я ползвали, за жалост...........та по темата
Преди време ми попадна един стоманен Полет, но беше със забележки и се разделих с него, макар да исках такъв за ежедневка. Имам и друг, но е със съсипан цифер и каса, а когато ходих до Пловдив си намерих приличен, но с липсващ автомат и при условие, че на моя поне автомата му става реших от двата да събера един

Ето и какво се получи с доста работа по машината, която имаше изронени колела на автомата. Голямо търсене падна и за ремонтуара, но ето крайния резултат:

Преди време ми попадна един стоманен Полет, но беше със забележки и се разделих с него, макар да исках такъв за ежедневка. Имам и друг, но е със съсипан цифер и каса, а когато ходих до Пловдив си намерих приличен, но с липсващ автомат и при условие, че на моя поне автомата му става реших от двата да събера един

Ето и какво се получи с доста работа по машината, която имаше изронени колела на автомата. Голямо търсене падна и за ремонтуара, но ето крайния резултат:

Последно промяна от DHM на 08 Фев 2014 21:19, променено общо 2 пъти.
.
Ето и другия Полет, с който съм се захванал, макар "Полет" да е силно казано

Храня надежда, че при един габровски златотърсач, който има почти кашон с каси и само чака златото да се вдигне може и да излезе такава, но или ще ми сцепи главата с 30-40лв. или ще ми иска 4 позлатени каси в замяна.....

Храня надежда, че при един габровски златотърсач, който има почти кашон с каси и само чака златото да се вдигне може и да излезе такава, но или ще ми сцепи главата с 30-40лв. или ще ми иска 4 позлатени каси в замяна.....

Последно промяна от DHM на 08 Фев 2014 21:20, променено общо 1 път.
.
Полета е станал много добре.
На тия дето съсипват часовниците (касите) заради малко злато няма ли кой да им счупи ръцете !?? Дано да стане 5 лв. грама на тази пущина (злато)..DHM написа:Ето и другия Полет, с който съм се захванал, макар "Полет" да е силно казано![]()

Не знам до колко си запознат, колега.....но това е болестно състояние, което няма нищо общо с цената на златото
За Де Лукс, който пуска......гр. му предлагам почти двойно и той ме гони.....но срещу две поизтъркани "двайсетици" ми го дава с кеф и аз го питам каква е далаверат, а той ме гледа е едни "жълто мигащи" очи и ми обяснява какъв кеф му било като видел златцето как изплувало
И аз пак, понеже съм олигофрен го питам " Добре бе брат! Ама аз ти давам повече пари....без труд...без киселина и вредни пари....." , а той ми обяснява как парите не го вълнуват, а го кефи златцето да изплува......Ръчички ли?????????? Счупване ли??????? Неееееееееееееееее!!!!!!!!! Да му ги счупиш и да му ги навреш толкова навътре, че да му опрат в лакомото гърленце, че хем гърленцето, хем гъзенцето да са му сити

.
Проекта "Де Лукс" за сега е в застой, поради липса на читава каса.....Прерових над 1000 каси подготвени за топене и нито една перфектна.....а и цената, която ми обяви човека беше малоумна
Вчера обаче случайно минах през пазара, където един стои и изкупува....."Абе нямам нищо като за теб" ми казва.....после се сеща нещо......бърка в джоба и ми вади една Ракета.....12лв......взех я да не съм капо и да не му чупя хатъра на човека......все някой лев може да се изкара от нея
Прибирам се в къщи и я почвам
Съжалявам, че не я снимах, но на лампа и с телефона щеше да е пълен провал, но вие сами ще се досетите за състоянието, в което беше
Ето верижката, старото стъкло и цифера.....стъклото и цифера тук са почистени, че ме беше гнус да ги пипам дори:

Стрелки, ремонтуар, коронка и други подобни екстри липсваха, но пък 17-камъковата машина светеше
Надписа на капака го забелязах едва, когато тръгнах да я отварям.....толкова мизерна беше милата
Ето и резултата след около час:

Излезе наистина "Първенец" и спаси кожата

Вчера обаче случайно минах през пазара, където един стои и изкупува....."Абе нямам нищо като за теб" ми казва.....после се сеща нещо......бърка в джоба и ми вади една Ракета.....12лв......взех я да не съм капо и да не му чупя хатъра на човека......все някой лев може да се изкара от нея

Стрелки, ремонтуар, коронка и други подобни екстри липсваха, но пък 17-камъковата машина светеше

Излезе наистина "Първенец" и спаси кожата

.