Титан или керамика.

pompei
Reactions:

Титан или керамика.

Мнение от pompei »

Здравейте.Харесах си 2 модела на Скаген ,на единия корпуса и верижката са титаниеви(черни),а на другия модел са керамика(черни).Интересува ме кое издържа повече на износване(кое се драска по-трудно).Другият ми въпрос е дали ще се обели черния цвят,някъде бях чел,че след време това покритие се лющи и става грозна гледка.Моля за мнения.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Титан или керамика.

Мнение от Seikosha »

Понеже от ника ви не се разбира дали сте от дамски или мъжки пол,да Ви попитам: Видяхте ли ,че керамичният модел е дамски? Все пак има значение. А колкото до въпросът Ви,мога да предположа,че керамичният е с по-голяма издръжливост на износване. Титаниевите се надраскват след време. За черният цвят,е много относително,зависи от технологията,дали е покритие или оксидация(при титановия) или някаква друга технология. Виждал съм керамичен Радо на доста години,без забележки по корпуса,но то зависи и как се съхранява един часовник.
Нека и колегите да кажат,сигурно знаят повече.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Отговарям,керамиката и на двата въпроса,но аз бих взел титаниевият,той не е черен,сив е снимката те лъже.Керамиката е твърда,не се лющи,но се чупи,с титана тва го няма
pompei
Reactions:

Мнение от pompei »

Мъж съм,обърках модела

http://www.amazon.com/Skagen-817LBXC-Ce ... rds=skagen" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.amazon.com/Skagen-585XLTMXB- ... rds=skagen" onclick="window.open(this.href);return false;

Ще ги поръчам от този сайт,на по-добра цена.
Според Вас илиза,че титаният е по устойчив на износване.Не разбрах точно последният пост.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Писах,че АЗ бих взел титана,той се драска,керамиката почти не.Но избора е въпрос на вкус,керамиката е с японски механизъм а титана с швейцарски.Единя е с по-малко стрелки ;)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Препоръчвам да си купиш от производителя,този надпис ми звучи добре ;) Warranty Limited Lifetime Warranty Origin Imported
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Титанът е бамбашка метал. Двойно по-лек от стоманата, твърд е, но повърхностната обработка не може (или поне не може лесно) да се възстановява. Още една особеност - прави трудно изтриваеми черти по стъкло и керамика - като студент си надписвах стъкларията със заточена титанова пръчка :)
Склонен е към дифузионна заварка - редовния номер съединенията е от разглобяеми да станат неразглобяеми.
Това се отнася за чистия титан, вероятно за часовникови корпуси се използват сплави.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Керамиката също си има недостатъци - крехка е и се чупи.
Абе по-добро от аустенитна неръждавейка за корпус на часовник нема :)
pompei
Reactions:

Мнение от pompei »

Просто този цвят тъмния ми харесва много.А има също и черна стомана,тези верижки как са,някои има ли наблюдения.
pompei
Reactions:

Мнение от pompei »

http://www.amazon.com/Skagen-924XLBXB-B ... rds=skagen" onclick="window.open(this.href);return false;

на тоз пише синтетик-сапфир това сапфир-кристал ли означава.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

pompei написа:http://www.amazon.com/Skagen-924XLBXB-B ... rds=skagen

на тоз пише синтетик-сапфир това сапфир-кристал ли означава.
пише сапфир-кристално покритие,което си е покритие,сапфира е кристал
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”