Франкен или хомидж?

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Франкен или хомидж?

Мнение от varban »

Ха! Аз ще се включа с надежда да не спечеля :)
С проекта Слава на Сейко :)
Таман днес взех една обезкостена Слава с цифер "черна вафла".
Само с ремонтоара ще пада борба...
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

atanweb написа:Интересно, може критерият да е колкото се може повече части от различни марки и стил.
Разбор на дървена Ракета, събрана минимум от 6 чесовника: viewtopic.php?f=57&t=2448&start=15#p22156" onclick="window.open(this.href);return false;
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Става въпрос за грозотии,за несъвместими неща,иначе глейте днеска(и все още) кво спретнах,или си мисля,че ще стане :mrgreen:

Изображение
Почистих цифера на една прашасала Белла,която изглеждаше така
Изображение
с един добър механизъм AS дето се опъваше да движи,ам след една тройна баня и малко свинска мас на баланса си запердаши.
Касата стоманена от някакъв ръждю,дето нищо не му се четеше, сейкоширана на бързо до достатъчно ниво. Дебелината на механизма пасна идеално,че и с първото бръкване в торбичката с късметите ,изкарах един уплътняващ ринг,правен сякаш за него.
Джам нямаше,затуй един оръфан позлатен Восток се раздели временно с капандурата си.
Изображение

И накрая,както всичко върви като песен :mrgreen: ремонтоара къс и то много,такова тънко и малко фъстъче ,за първи път виждам. Ама кой да мери предварително :diablo:

Изображение

За малко да му изпиля цилиндъра на касата,ама хубо ,че този път мерих и се оказа,че пак ще дойде къс,направо се завира вътре.Гледах за коронка с удължение,ама нъцки. Тва е,до изворът да стигнеш и да не пиеш вода. lol2 Ма няма да се предам и ще го занеса ремонтоара да ми го удължат,или ако има такъв дълъг с резба,че да си го натаманя :D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Всичко е до финансови възможности,сега съм зарязал всичко и само ножета за празниците
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Seikosha написа:Става въпрос за грозотии,за несъвместими неща,иначе глейте днеска(и все още) кво спретнах,или си мисля,че ще стане :mrgreen:

Изображение
Почистих цифера на една прашасала Белла,която изглеждаше така
Изображение
с един добър механизъм AS дето се опъваше да движи,ам след една тройна баня и малко свинска мас на баланса си запердаши.
Касата стоманена от някакъв ръждю,дето нищо не му се четеше, сейкоширана на бързо до достатъчно ниво. Дебелината на механизма пасна идеално,че и с първото бръкване в торбичката с късметите ,изкарах един уплътняващ ринг,правен сякаш за него.
Джам нямаше,затуй един оръфан позлатен Восток се раздели временно с капандурата си.
Изображение

И накрая,както всичко върви като песен :mrgreen: ремонтоара къс и то много,такова тънко и малко фъстъче ,за първи път виждам. Ама кой да мери предварително :diablo:

Изображение

За малко да му изпиля цилиндъра на касата,ама хубо ,че този път мерих и се оказа,че пак ще дойде къс,направо се завира вътре.Гледах за коронка с удължение,ама нъцки. Тва е,до изворът да стигнеш и да не пиеш вода. lol2 Ма няма да се предам и ще го занеса ремонтоара да ми го удължат,или ако има такъв дълъг с резба,че да си го натаманя :D
дяда дъртьо туй можеш да го направиш автоматик От машини Шулц 2063-64-65-66 на омакси става всичко и ремонтобордюр от такъв си сложи
Аватар
мераклия
Напреднал
Reactions:

Мнение от мераклия »

Имам подобни коронки,не знам дали си струва куриера.Ако искаш мога да ти изпратя.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Благодаря! Още не съм търсил обстойно,коронката трябва да е с доста дълга шийка. Ако не намеря,ще ти пиша да ми покажеш твоите.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
мераклия
Напреднал
Reactions:

Мнение от мераклия »

Ок когато решиш пиши,имам доста дълги.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

drool2 такъв бих носил с кеф!
.
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

Колеги, каса с вътрешен диаметър 47мм. става ли за PAM цели?
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

clockwiser написа:Колеги, каса с вътрешен диаметър 47мм. става ли за PAM цели?
А има ли пломба от ВиК lol2
Шегичка, ами сандвич циферблатите са с размер около 39мм за 44мм каса, а за 47мм каса размерът е малко по-голям но предполагам недостатъчен за да запълни до 47мм вътрешен диаметър.
Ще е супер ако споделиш хрумването ти. :D :b
Изображение
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

Просто налетях на някакъв фешън кварцов евтинджоз, но с напълно изчистена каса от оксидирана (черна) сплав, идеална визия за PAM. Вътр. диам. 47, вн.диам. 51, височина 11.
Взех го по импулс, но нямам никаква идея от ПАМ, нито от "Ръчна Молния" (мечта за някой ден) и затова питам, става ли? Ако не, колко е правилният диаметър за ръчна Молния?
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Едно уточнение- ПАМ-а е свързнан с Панерай. Не може просто ей така да сглобиш часовник и да се води ПАМ. Трябва да е копи на истински модел или в най лошия случай много да прилича на такъв.
Дай да видим този кварцовия :)
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”