"Бисери", Ментаци и "Пази се" от аукциони
Re: "Бисери" и "Пази се" от аукциони
Тези и двете обяви (Докса-та и уникалния със сестрите...) май се въртят над половин година, видимо с какъв успех:)
Вече и в аукциона,сега като го огледах ми се струва,че стъклото му е ментеSkyler написа:Попаднах на аукцион:
http://strelki.info/viewtopic.php?f=86& ... 97#p142097" onclick="window.open(this.href);return false;
Обаче:
Този часовник май на две места се продава, или се препродава преди да е купен? Недоумявам, вижте тук:
http://www.ebay.co.uk/itm/Seiko-6139-70" onclick="window.open(this.href);return false; ... 0943789366
Излиза, че баламурите наддават, ще видим какъв ще е края на аукционите!
Явно се е продал защото линковете не работят.
-
- Напреднал
- Reactions:
Весела Коледа!
Хубава машина, по каталога на Омега произведена 1912 година:
http://auction.bg/item.php?id=1629880" onclick="window.open(this.href);return false;

Но това което ме смущава е по циферблата:
1. Сякаш е малко на ляво, личи по маркерите 12/24 часа
2. Разстоянието на двата отвора /централен и за секундна ос/ сякаш е късо, осите не попадат в центъра на отворите.
Кажете какво мислите, винаги едно-две мнения са от полза!
Хубава машина, по каталога на Омега произведена 1912 година:
http://auction.bg/item.php?id=1629880" onclick="window.open(this.href);return false;

Но това което ме смущава е по циферблата:
1. Сякаш е малко на ляво, личи по маркерите 12/24 часа
2. Разстоянието на двата отвора /централен и за секундна ос/ сякаш е късо, осите не попадат в центъра на отворите.
Кажете какво мислите, винаги едно-две мнения са от полза!
Така е. Има изместване по-скоро завъртане обратно на час. стрелка,личи си и по 21 и 15ч. Може да е скъсано едното краче на циферблата най-вероятно дясното, ако се завърти,може и дупките да се препокрият,иначе изглежда автентичен.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
А бе така както се разминават дупките:Централната на север,а тази за секундата на юг-изток,както и да въртиш цифера маѝ няма да паснат.Луфтовете са почти срещуположни.Според мен циферблатът не е оригиналния,ама какъв е точно-мистерия
А и прекалено големи и груби ми се виждат цифрите от 24ч. скала.

-
- Специалист
- Reactions:
Този циферблат не е истински. Може би някой го е правил и е пресен-пресен. Цифрите са праволинейни и твърде големи, а субдиалът за секундите не е "вдлъбнат". Никак не е характерно за Омега
Видно е, принт на хартия с някакъв лак отгоре. Като изпълнение много зле, нито шрифта нито изработката.
Гаранция няма, може да е мошеник, може и така да го е придобил.
Здравейте,
от няколко месеца се интересувам от часовници,джобни най-вече,и искам да благодаря на всички потребители на този сайт за ценните съвети.
Въпросът ми е за тази Омега и римското четири на циферблата.Никога досега не съм го виждал изписано по този начин.Среща ли се често?
Поздрави
от няколко месеца се интересувам от часовници,джобни най-вече,и искам да благодаря на всички потребители на този сайт за ценните съвети.
Въпросът ми е за тази Омега и римското четири на циферблата.Никога досега не съм го виждал изписано по този начин.Среща ли се често?
Поздрави
Здравей и добре дошъл!
Радвам се че може да сме полезни. Ако имаш въпроси задавай ги без притеснения. Също така ще бъде интересно да видим някои от твоите часовници.
Конкретно по този въпрос, май си пропуснал да качиш снимката
Радвам се че може да сме полезни. Ако имаш въпроси задавай ги без притеснения. Също така ще бъде интересно да видим някои от твоите часовници.
Конкретно по този въпрос, май си пропуснал да качиш снимката

Сигурно имаш в предвид по този начин-" ІІІІ " .И аз преди време се чудех дали не е нещо сбъркано,но да ,използва се този начин на изписване на 4-ката.
Росен излезе по съобразителен. Аз помислих че питането ти е за конкретна Омега която искаш да покажеш.
Също съм срещал много често това изписване на четворката.
Също съм срещал много често това изписване на четворката.
Благодаря.Преди седмица,не бих обърнал внимание,но след доста четене в сайта,се вглеждам доста повече.Имам четири джобни и шест ръчни засега,но не мога да кача добри снимки в момента.А въпроси имам много,но един по един ще отпадат с прочитането на съответните раздели.По темата,на същата тази Омега двата номера не съвпадат.Тук бях прочел,че това не е задължително.Стана въпрос за циферблата,за друго не сте се хванали,явно си е както трябва.