Tourist precision

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
plamenhar
Специалист
Reactions:

Tourist precision

Мнение от plamenhar »

Това ми е втори Турист,но с друга машина.
Paul Tietsch -това го дават за производител.
Счупена ос на баланса.
Но не пише какъв е механизма.
Под баланса има само едно Т.
ИзображениеИзображение

Някой има ли идея какъв е механизма?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Tourist precision

Мнение от Seikosha »

Пламене,това ти е машина Арнолд Шийлд ,или АS както я знаем,калибър 1220 и 1221 е такъв,ама май е календар.Разпознах го по една моя такава,нищо ,че е розова и е с 21 камъка:) Само,че защо твоят е прецижън,след като механизмът не е такъв n_sad не знам,може да е сменян.
Изображение
А иначе и аз се сдобих с един Турист преди седмица, от 55г. със стара ЕТА 1120 вътре.Добра марка n_thumbsup
Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Благодаря ти.Как веднага я откри.
Има разлика-твоята е противоударна.
Сега ще се затърся в AS механизмите.

Значи механизма е AS1239 и разбира се нямам баланс нито ос за него.
Интересно в каталога за механизми AS започват от 1000, а аз имам баланси с номера под 1000.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Това е наистина интересно. Например точно в момента работя по един АS който е може би от най старите,пише 37 дали е калибърът ,не знам,но АS в елипса ,без допълнителни означения е май най-старото лого от 1909г.

Изображение

Изображение

Изображение

Не знам обозначението на балансите и осите,дали не се променя след 1936-37г. когато по инициатива на FHF(Fontainemelon) и Mayer се създава групата Ebauches SA и в нея влизат една камара марки,само някои: Валжу,FHF, AS, Pesox, Venus,Lemania,ETA,Felsa и др. Може да се познаят по логото,на всичките буквичките им са в една и съща рамка,като тази:

Изображение

така е приета официално и дали после започва ново летоброене и спесификация на марките и техните калибри, детайли ,мога само да гадая. М/у другото,почти всички тези марки,са в момента собственост на ЕТА,а тя пък на Суоч груп,а тя пък на наследниците на Абраам Бреге :) (е,донякъде)

П.П. М/у другото това "Ебоше",ако го произнасям правилно, го свързвам повече с художници,картини и маслени бои,ам явно и в часовникарството има изкуство и термина пасва.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”