Модификация на Сейко

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Модификация на Сейко

Мнение от ivankrystev »

Сейкошата на Сейкото, предполагам ще ми дърпа ушите. :D Според мен обаче се е получило добре. Какво мислите и някой от вас правил ли е нещо подобно.

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Модификация на Сейко

Мнение от atanweb »

Първото и третото са ужасни. Дайвърски циферблат и елегантна рамка без безел и коронка на винт. Това е извращение, но пък ако някой си го харесва така - да го носи съз здраве.
Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Вторият ми харесва,с равен базел ще заспи :)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Вторият бива и на мен ми харесва хормата и цвета на бруширания корпус, дори съветвам приятели когато си търсят нещо готино да е от тези модели, цената е около140-150лв. нови и оригиналните циферблати също са готини, но размерът не се харесва на всички. около 35мм според мен удобен.
Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от ivankrystev »

Имаше и други в нета, но набрах само тези и ги пуснах тук. Най си харесах втория. Нещо ме връща назад в годините и ми прилича на онези будилници - жълти патета или птички ли бяха (ако се сещате). Може и да греша, но с подобни стрелки и цифер съм ги запомнил. Четвърти също е на ниво според мен.

Какви пари може да ми стъпят цифера и стрелките, като при втория часовник? Някой от вас може ли да ми съдейства за подобна поръчка, понеже нямам идея от къде, как и какво? И не на последно място този цифер и стрелки (втори часовник) ще паснат ли на коя да е каса от сейко. Примерно четвъртия часовник да е с цифера и стрелките, като то втори?

/me * Трябва да намаля престоя си тук... Вместо да си гледам сайтовете, се улавям, как все за часовници мисля. :redface
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Много са си добри Иване,правил съм и много по-грозни :mrgreen: Може би първият наистина е за една по масивна каса с безел,нещо като командирските. Трудното идва от ремонтоара на 16ч. на Сейко и задължава да се ползват само каси с такова позиционизиране,но има и механизми на Сейко които са с коронка на 15ч. по-стари модели и там вече може по-лесно да се импровизира с касите.Харесвам такива циферблати,много шик дизайн,ама нямам,щото при мене само дъртофелници се въдят.
Тези дето Сашо е показал долу,се водят милитъри стайл ,мого ги харесвам,много стилни,вечни,един такъв зелен за малко да купя от Колаксъзов,ама устисках и купих 5-6 ръждясали,че да има кво да правя,а нов като е,го слагаш в кутийка и го съзерцаваш само до оглупяване :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
ivankrystev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от ivankrystev »

kapkan написа:Вторият ми харесва,с равен базел ще заспи :)
Равен базел, покажи такава каса?

Иначе ОРГИНАЛНОТО си е най-хубаво, но тази модификация много ме радва. Изчистено и според мен много шикозно стои.

Изображение
Seikosha написа:Много са си добри Иване,правил съм и много...
Ще измислим нещо с теб (надявам се). :b
Аватар
marind
Reactions:

Мнение от marind »

Вторият и на мен ми харесва най-много n_thumbsup А ще ми хареса още повече, ако часовата и минутната стрелка са само една идея по-фини :)
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”