Какъв бях- какъв станах

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
sheretudis
Специалист
Reactions:

Какъв бях- какъв станах

Мнение от sheretudis »

Дали да не отворим такава тема за тези които са недисциплинирани и купуват наред Това ми хрумна от усилията си да премахна пожълтелия лак от циферблата на един вдриснат Кортеберт И то без да премахна надписите
Изображение Наново го лакирах с безцветен лак и му пилих часова стрелка отговаряща на стила защото нямаше Тази която стана беше копиевидна и не съответстваше на стила на минутната Следва чистене на машина кал 677 и окончателно избърсване и полиране на циферблат стъкло и стом корпус Е така ще е докато ми попадне нов цифер
sheretudis
Специалист
Reactions:

Re: Какъв бях- какъв станах

Мнение от sheretudis »

Изображение
Нещо има проблем с качването на снимки За половин час 2 от 5
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

То май няма много такива, освен мен и теб :)
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Митака и Омегата също спадат към нас Видях и един колега във форума който си беше спретнал превъзходен Полет буквално от нищото Май само тези които им стига куража и знанията да човъркат са склонни да купуват скапани часовници Колекцията на Браво сикс и на Стористелър са удивителни, но я няма оня гъдел и онова чувство на удовлетворение придружено с дозата адреналин, да не се оакаш , докато излиза нещо хубаво изпод ръцете ти При тях е търсене и купуване на нов екземпляр При нас е съживяване и вдъхване на нов живот Това в никакъв случай не е тотално отрицание и противопоставяне
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Трябва да има всякакви типове. И аз понякога човъркам, но само на скапани часовници. Дори и да станат добре, не ми доставят удоволствие като запазените. Все едно гримирана баба :)
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

При мен проблемът е отчасти със зрението - като искам да видя детайл, трябва да го снимам на макро и сетне да го видя с увеличение. Предполагам, че ако не носех очила, щях да човъркам и аз. Мога да покажа похабени от мен часовници, които съм се опитвал да почистя, затова се отказах.
Но часовниците са ми най-интересни като парченца история - космически полети, летци, чиновници, ченгета, каквото ще да е. Мъча се да си представя човека, който ги е носил и това ми е най-интересно. Машинките също са индустриална история, също много интересни.
Всеки с манията си. Хубавото е, че досега никой не пита "как стои 55мм часовник на моята 16 см. китка" (отговор - не стои добре), "как да впечатля повече началника / клиента - с Омега или с Таг Хойер" (отговор - като си знаеш професионалните задължения), "репликата на Ролекс по-хубава ли е от оригинала" (отговор - пий по-добре една бира) и пр.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Изображение ТОВА КУПИХ

Изображениежълтините са по стъклото Размер420 се оказа че нямам и ще го сменя утре като ходя да взема стъклата и на Росен

Изображениеи сега

Изображение Галям зор видях с клеясалите болтове а вътре по зъбите имаше зелена патина - твърда при това Зъбите ги стъргах с игла Забакнах там където най малко очаквах На кучката за задържане но като задържам колелото на барабана часовника заработи И тъй като няма да се продава му драснах на капака едно А голямо Да са знай демек Сега остава да оходя региона за запеналка на барабанното колеле
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”