Мнение за този механизъм

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
percusst
Напреднал
Reactions:

Re: Мнение за този механизъм

Мнение от percusst »

Върбане, благодаря! И аз ще те имам предвид ако нещо изпадне, защото и на мен не ми се дават 50 кинта. Успех!
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ти що не се представиш? Мислиш много-много да не ходиш на тоя форум и да не си губиш времето със саати?

Късно е... долавям симптоми на саат хасталък, тя е много заразна. Предава се сякак си... с поглед, с мерак, с четене, с отвертки, ама най-паче по интернет и по еконт :-)

Спасението е да събереш всички солници в обсега си, да ги увиеш-увиеш заедно с камъни и да ги удавиш в някой вир! И пак не е сигурно :-)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Върбане,имам някъде един подобен хронограф,май беше Миота,върши ли ти работа?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

А! Като увиваш часовниците за давене, ползвай качествени материали и опаковки, та да не се намокрят. И прати на лични координатите на вира :-)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

kapkan написа:Върбане,имам някъде един подобен хронограф,май беше Миота,върши ли ти работа?
Този не е Миота, а Хатори. Снимай машината, може да стане работата.
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

Хахахахаха това е вярно,че трябва да се метна в някой вир. Ами казвам се Стефан и съм от София.С часовници се занимавам като хоби доста отдавна но малко се притеснявам да се меря с такива капацитети като теб и някои други "великани" тук.
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

Върбане, току-що открих един часовник, който имам с този механизъм http://www.timemodule.com/se/pdf/vx3ja_SS.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; . Дали ще ни свърши някаква работа,че нещо сега нямам време да ровя из нета.Ако на теб ти върши работа казвай.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

varban написа:Мамка му!
Таман го оправих... и кихнах!
Само на едно място се замисляше, иначе го подкарах. Дертът беше в разпресовалото се от пиньона зъбно колело. Чудех се, как да го запресовам обратно, стиснах пиньона с пинцетата и го натиснах върху нокътя си. Той да вземе, че да се забие :-) И аз без да се замисля хванах колелото, наместих го и го натиснах, и то щракна :-)
Даже го снимах:

Изображение

И събрах модула. И той тръгна!
Закачваше, затова извадих батерията и охлабих винтчетата на четвърт и почнах да въртя колелото с една игла.
И кихнах :'( :-\ :O :-$ :-[

Резултат - счупена цапфа на пластмасовото колело и прекъсната бобинка :'( :-\ :-[ :'( :'(

Ще се търси донор... съживяването на ТСМ'а стана въпрос на чест.
Иначе часовникът е симпатичен, като го направя, ще го зачисля за работен - да не съсипвам командиреца :-)
Изображение
Това касио е един от първите модели на марката който видях и харесах.....дано и него го оправиш много красив часовник а и състоянието му е хубаво.....

Позрави....
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Връбчо,а знаеш ли кой е Хатори? :wink:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Като настъпих котето в началото на юни, мислех да използвам обращението Кинтаро-сама, ама реших да не ти сменям ника :-)
Тогава и разбрах кой е Кинтаро Хатори, преди това не знаех :-)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

icon_clap
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Prisadov написа:Това касио е един от първите модели на марката който видях и харесах.....дано и него го оправиш много красив часовник а и състоянието му е хубаво.....

Позрави....
Този водомер е на брат ми. Не му работеше като свят хронографната част - той има механика. Стрелките на минутите и часовете са със сърца. И не му съвпадаше с делението секундата.
Сега работи... доста точно, примерно секунда на седмица.
Ще му търся правилен каиш - май трябва да е гумен. Верижката не е приемлива за работата на брат ми - много бързо и видя сметката.

На неговата ръка този часовник изглежда нормално, а 35 милиметровата Слава му стои като дамски :-)
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

Аз пак да попитам Върбан,дали този механизъм ще свърши някаква работа http://www.timemodule.com/se/pdf/vx3ja_SS.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Не знам, пдфката е само с характеристики и размери. Документ vx3ja_TG.PDF няма на сайта, пък и въобще серията vx.
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

varban написа:Не знам, пдфката е само с характеристики и размери. Документ vx3ja_TG.PDF няма на сайта, пък и въобще серията vx.
ами следобед ще кача снимка на часовника и ще предложа бартер , ако не стане ще го разглобя и то ще си покаже:-)
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”