Благодаря Сашо,а и на другите колеги за ласкавите думи. Бях забравил,че ти първи си се докоснал до Енчо,през колко ли други ръце е минало хайванчето,от Швейцария,на 10000км. до Сибир,от там в Украйна и накрая при кьоравият папардак във Варна,да го уважи и да го представи на конкурс

Колко ли км. е навъртял,на колко ли китки се е гиздил,колко ли хиляди очи са го поглеждали,къде ли се е въргалял в купчини пълни с нестретници като него

Ето за това казвам,че идеята за конкурса е чудесна,така се създават истории. Защото за себе си си реших(макар,че за Енчо беше ясно) в чест на първият ни конкурс и трите ми участника и Енчо и Рачето и Славчо,да бъдат осиновени и прибрани в кутията с надпис "Не се продават!!!" в отделна кутийка ,на която ще е написано " Участници в I-ви конкурс по възродена красота 2013/2014г." И когато внуците пораснат някой ден,ако съм жив да им показвам кутията със съкровището и да има разправям спомените свързани с тях ....." А, тези тричките бяха на конкурс" ,а пък в един по-далечен миг,те да произнесат: " А тези тричките,прадядо ви,саморъчно ги е драл с пилата и ги пратил на конкурс по красота"

Така се запазват нещата и така се създават родови истории,покрай предмети,покрай случки,а трябва да имаме памет.Казано е,че "сърцето не боли ,ако умът не помни" ,аз предпочитам да ме боли и децата ми да ги боли и внуците ми да ги боли,защото без памет,ще се превърнем в зомбита.
Иначе Сашо,ако съм честен,не можах да направя презентацията както исках,но сам съм си виновен,а ти така вдигна летвата,че всичко друго прехвърча отдолу ,като подгласници на Сергей Бубка, ми ти си поет бе чоджум,ти създаваш балади,импресии,визуална наслада.
А Павлин откровено ме изненада,знам,че не ги прави често тези работи и за това му прави чест,че като един кептън на кораба, положи толкова труд с блестящ резултат,пример за солидарност и съпричастност с идеята.
Капкан чук пък който не прочел добре условията на конкурса и не успял да "измисли" история,ще му кажа: Няма и нужда приятел,можеше само да постнеш снимките с един начален надпис " Безмълвна красота" и щеше да е достатъчен и да отговаря на истината
Разбира се адмирации и за прощапулникът на колегата Омега,с неговият чудесен стенен Маяк,с който допълни разнообразието от часовници в конкурса.Сигурен съм,че следващият път,ще представи някой "гаден" Ориент.
За това ми е малко чоглаво с тези гласувания и награди,мисля,че всички участници са постигнали отличен резултат и заслужават адмирации,каквито и получават вече. Мисля,че и много ще се затруднят и гласуващите,а и начинът на гласуване може би малко затруднява, трябва за всеки участник да се пишат по 3 показателят точки,абе ангажиращо е. Ами ,ако бяха 20 участника? Лелииий утиди коня у ряпата

Що не вземем,този конкурс да го обявим за демо версия,вече всички разбраха ,че няма нищо страшно,а си е и шоу и следващият път ще се включат и тежката артилерия - Невен,Пламен,Върбан наш, Ковача,Митака с някой "комерсиален"

,а и Лаврентий Пальiч ще се престраши и онуй електронното Дреадексче,ще вземе да възстанови някой бушон

...Роската

,той е за другият конкурс"Как да съхраним автентичността" А може и за състаряване има хора с опит и по тая тема

,абе става богатство да гледа човек и да се радва,я вижте,за какво кратко време ,се възродиха 8 часовника, върнати към живот,да радват,а не да обират паяжините по чекмеджетата.
Запрятайте ръкави,виждате ,че няма нищо сложно,подръчни материали,хъс и любов,защото всяко раждане е свързано с любов remember!