Франкен или хомидж?
Re: Франкен или хомидж?
От както ги видях не ми излизат от главата, всеки един за мен е много красив екземпляр.Питам се дали може и в бг да се направят, или по-точно има ли часовникар, който би се заел с направата /преработката от джобен на ръчен/ часовник.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Добре дошъл и от мен.
Този дизайн е голяма мечта на всеки от нас в този форум. Но за да бъде кефа най-голям то ръчната Молния трябва да е оригинал което обаче ни довежда до проблема на трудното намиране (издирване) и най-вероятно няма да бъде ползвана в ежедневието заради почитанието към самия предмет и вероятността да му бъде навредено по невнимание.
Ако обаче искаш да си направиш нещо интересно за ежедневно носене можеш да ползваш готова каса която е предвидена за този тип механизми на Молния 3602 и 6497 & 6498 оригинал или китайкси качествен клонинг.

след това слагаш нов циферблат като този:

или оригинал на Молния със секундна стрелка на 9 часа.

п.п.
Този дизайн е голяма мечта на всеки от нас в този форум. Но за да бъде кефа най-голям то ръчната Молния трябва да е оригинал което обаче ни довежда до проблема на трудното намиране (издирване) и най-вероятно няма да бъде ползвана в ежедневието заради почитанието към самия предмет и вероятността да му бъде навредено по невнимание.
Ако обаче искаш да си направиш нещо интересно за ежедневно носене можеш да ползваш готова каса която е предвидена за този тип механизми на Молния 3602 и 6497 & 6498 оригинал или китайкси качествен клонинг.

след това слагаш нов циферблат като този:

или оригинал на Молния със секундна стрелка на 9 часа.

п.п.
Благодаря за посрещането
и този, както и тези варианти на видеото са супер поне на мен ми харесват, но от къде в бг може да се закупят каси с този размер...
Благодаря предварително!!!

Благодаря предварително!!!
В България никой не предлага такива каси. Не съм сигурен дали в цяла Европа някой продава. Единствения начин е да си купиш от Китай, през някой сайт или ebay.
Благодаря за линка, поразгледах го и ми се струва, че предлагат доста интересни неща. Сега остава да видя и как ще стане с поръчката и готово
, а относно механизма на Молния нормалното отклонение за 24 часа долу-горе какво е?

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Средно денонощно отклонение: -15...+40, максимално: -20...+60 секунди.
Ама кво те топлят техническите характеристики на механизъм II клас?
Те са за приемка на партида, и се отнасят не за конкретен часовник, а за някакво количество новопроизведени часовници.
Реално калибър 3602 може да се настрои в +/- 10 секунди/денонощие лесно, стига да не е издухан.
На мен три Молнии досега са ми попадали, за съжаление - все чужди, и съм ги връщал на собствениците с ход, по-добър от минута за седмица.
Ама кво те топлят техническите характеристики на механизъм II клас?
Те са за приемка на партида, и се отнасят не за конкретен часовник, а за някакво количество новопроизведени часовници.
Реално калибър 3602 може да се настрои в +/- 10 секунди/денонощие лесно, стига да не е издухан.
На мен три Молнии досега са ми попадали, за съжаление - все чужди, и съм ги връщал на собствениците с ход, по-добър от минута за седмица.
Тези показатели се отнасят независимо дали часовника се ползва като джобен или ръчен, така ли? Питам защото ми се струва супер ако е така както си написал. В интерес на истината до сега не съм имал механичин часовник и от както попаднах на тези снимки на Молний-те много се запалих, иначе много ми харесват часовниците с механизъм 3133, но са доста скъпички
.А тези Молний ме грабнаха някакси... Даже си поръчах един джобен от продавалника и тези дни ще пристигне, но как мога да разбера дали механизма е читав, а не издухал, какво да му гледам преди да го платя?

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Не знам, не съм имал ръчен 3602.
Мисля си, че ако е с добра амплитуда, не му дреме
Ама може и да не съм прав - нека да кажат разбирачите.
Мисля си, че ако е с добра амплитуда, не му дреме

Ама може и да не съм прав - нека да кажат разбирачите.
Здравейте колеги, да ви се похваля с първите ми механични часовници Молния. Още не съм ги сервизирал, но и това ще стане живот и здраве, единствено им замерихме амплитудата и двата часовника показваха почти еднакви резултати м/у 279 и 269 - 271. Разбира се варираха в различните положения... И съответно часовникара ми каза, че имат още живот в тях, а когато минат през профилактика се надявам да дадат и по-добри резултати. Ето и малко бързи снимки, и се извинявам предварителна за лошото качество...

Моля и за вашето внение относно показанията на вибрографа.

Моля и за вашето внение относно показанията на вибрографа.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Макар и с не толкова добри снимки,аз съм много впечатлен от ръчната Молния. Страхотна е. Появи мисе мерак да си направя нещо подобно. Благодаря за вдъхновението.
Браво,честити 

За нищо колега, но в интерес на истината аз лично не съм много доволен от изпълнението на лъговете, можеше къде къде по-добре и качествено да бяха направени, но се надявам и това време да дойде...
Мерси колега...kapkan написа:Браво,честити
Още един кандидат за диспансеризация.RINO написа:Здравейте колеги, да ви се похваля с първите ми механични часовници Молния. Още не съм ги сервизирал, но и това ще стане живот и здраве, единствено им замерихме амплитудата и двата часовника показваха почти еднакви резултати м/у 279 и 269 - 271. Разбира се варираха в различните положения... И съответно часовникара ми каза, че имат още живот в тях, а когато минат през профилактика се надявам да дадат и по-добри резултати. Ето и малко бързи снимки, и се извинявам предварителна за лошото качество...![]()
...