Първи опит за полиране
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Re: Първи опит за полиране
Единственият път, когато пробвах с дремела, шайбата изплискваше пастата във всички посоки. Вероятно нещо не съм правил както трябва. А шайбата от колан как я изрязваш да е правилен кръг с дупка в средата? Всъщност защо не снимаш една такава шайба, както е завинтена на металната шпилка!
Слагам съвсем малко паста, колкото оризово зърно. След това, без да съм включил дремела, я разнасям на няколко места по шайбата и стъклото, чак след това започвам да полирам. И още един трик имам, ползвам две шайби, едната за по грубо, а другата я държа за последно, тя е почти чиста. От време на време минавам първата с ножчето, да обере наслагванията от паста.
Парчето кожа го режа на ръка с ножицата, гледам горе долу да е равно, след това се е дооформя само. Така внимавам и за централния отвор. Диаметъра е колкото 5 или 20 стотинки.
Парчето кожа го режа на ръка с ножицата, гледам горе долу да е равно, след това се е дооформя само. Така внимавам и за централния отвор. Диаметъра е колкото 5 или 20 стотинки.
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
И н-ти поред глупав въпрос. С коя част на кожената шайба полираш:
- с ръба ( плоскостта на шайбата перпендикулярно на повърхността)
или
- с външната повърхност, под ъгъл спрямо повърхността (с внимание винта за захващане на диска да не допре)
- с ръба ( плоскостта на шайбата перпендикулярно на повърхността)
или
- с външната повърхност, под ъгъл спрямо повърхността (с внимание винта за захващане на диска да не допре)
-
- Специалист
- Reactions:
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
т.е. матираш с камъка (имам такива дискове в комплекта) и след това с пастата лъскаш...
Същото ли е със стоманените корпуси? Там има ли някакви тънкости?
Същото ли е със стоманените корпуси? Там има ли някакви тънкости?
-
- Специалист
- Reactions:
с едрия камък заглаждам големите драскотини докато повърхността не стане еднаква Плексигласа го търкам с камъка на ръка Става мълниеносно И после на ел двигател с текстилна шайба за десетина секунди е готов За стъклата ползвам много фин камък който пръскам с вода и въртя на малки обороти, става стига стъклото да стърчи малко над касата Трябва да се държи и на цялата си повърхност иначе може да се откъртят парченца от ръбовете Това само на скъпи и неформени стъкла иначе бачкането не си заслужава за 3-4 лв колкото струва едно кръгло стъкло
-
- Специалист
- Reactions:
стоманените корпуси се обработват по лесно от стъклото С пила или камък заравняваш драскотините и после пак на шайбите полираш -най често капаци се налага да търкам
А я кажете какво правите с позлатените каси ? Имам 2-3 за полиране.Искам просто леко да ги лъсна нищо повече, но ме е страх да не изтъркам покритието...
Има едни кърпички за почистване на бижута.
Най много с тях.
А и една баня върши чудесна работа.
Ама да махнеш механизма.
Най много с тях.
А и една баня върши чудесна работа.
Ама да махнеш механизма.

- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Още малко споделен опит. Финалното лъскане с пастата за зъби се получава значително по-добре в мек памучен парцал от тениска, отколкото с вълнено парче.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
И от мой опит е така.
При това гледам памучното парче малко да попие течното на пастата - иначе действа не като абразив, а като смазка
При това гледам памучното парче малко да попие течното на пастата - иначе действа не като абразив, а като смазка

Аз не бих дал на този да ми пипа часовниците.
Никакви предпазни средства на рамката.Ако пък не отива до края на стъклото то там няма да е полирано.
Никакви предпазни средства на рамката.Ако пък не отива до края на стъклото то там няма да е полирано.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Ама че изказване!
Че ти на кой би дал часовник да ти го полира?
Циферблатите разбрахме, на кой ги даваш... чак ми е интересно, на кой даваш да ти полира джамовете и касите
Че ти на кой би дал часовник да ти го полира?
Циферблатите разбрахме, на кой ги даваш... чак ми е интересно, на кой даваш да ти полира джамовете и касите