Рaкета / Raketa
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Re: Рaкета / Raketa
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Много точно си я сложил до сержантския колан 
Аз с такава бях в казармата, докато не я трампих с един руснак за Командирские без дата с хак

Аз с такава бях в казармата, докато не я трампих с един руснак за Командирские без дата с хак

- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Тая ракета не знам защо ми прилича на черна волга, от онези със зелените перденца.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Втората ми от този вид, малки съкровища са тези красиви ракети. Удоволствие е да ги държиш в ръцете си.

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
ааа и този... въртя се/сукам се - този модел все ме преследва, отново имам втори в отлично здраве и визия. Много подходящ за ежедневието с размер 38мм без коронката и дебелина 10мм Удобна бърза смяна на датата с издърпване в крайно положение на коронката.

Една от най-красивите Ракети от по-новата вълна за мене. Голяма, с дизайн доста бягащ от стандартите,като сплескана лимка е
за жалост хромовото покритие не издържа дълго,но то и при другите е така.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Ми като имаш две ризи дай едната на ближния сиatanweb написа:ааа и този... въртя се/сукам се - този модел все ме преследва, отново имам втори в отлично здраве и визия. Много подходящ за ежедневието с размер 38мм без коронката и дебелина 10мм Удобна бърза смяна на датата с издърпване в крайно положение на коронката.

Много е хубава!!!

.
Я да добавя тук един днешен "ПлощадНевский":

Направо в колекционерско външно състояние.
Но да ми е за урок, когато купувам толкова скъп часовник без да го проверявам - много трудно тръгна изобщо, и вървя десетина секунди. Но повярвах на продавача, че "бил за профилактика", и го взех. Като се прибрах в Пловдив, и като тръгнах да го разглобявам, се оказа,че спиралата е изкривена и слепена. Изтръпнах, защото за този калибър не знаех лесно или трудно може да се намери нов баланс. Допълнително едното болтче, което фиксира циферблата, липсваше.
И оттук нататък хубави неща. Първо - оказа се, че болтчето става от друга Ракета. А с много внимание и треперене да не я повредя, в момента спиралата е ОК и часовникът върви отлично (е, не съм го сложил още на вибрографа, ще го изчакам дали със сегашната си настройка ще върви).
Уф, добре, че не колекционитам руски часовници
. След ден-два ще заминава към Бея. Но въпреки това реших, че е добре все пак да го покажа тук, сигурно ще ви хареса...
Поздрави, Миро

Направо в колекционерско външно състояние.
Но да ми е за урок, когато купувам толкова скъп часовник без да го проверявам - много трудно тръгна изобщо, и вървя десетина секунди. Но повярвах на продавача, че "бил за профилактика", и го взех. Като се прибрах в Пловдив, и като тръгнах да го разглобявам, се оказа,че спиралата е изкривена и слепена. Изтръпнах, защото за този калибър не знаех лесно или трудно може да се намери нов баланс. Допълнително едното болтче, което фиксира циферблата, липсваше.
И оттук нататък хубави неща. Първо - оказа се, че болтчето става от друга Ракета. А с много внимание и треперене да не я повредя, в момента спиралата е ОК и часовникът върви отлично (е, не съм го сложил още на вибрографа, ще го изчакам дали със сегашната си настройка ще върви).
Уф, добре, че не колекционитам руски часовници

Поздрави, Миро
Ауууу
думи нямам

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Ууу, такава не съм виждал. За баланса си прав - този калибър е бамбашка и от други машини не става.
Ако си снимал изправянето и профилактиката, направи отделна тема и давай линк към нея в подписа си :-)
В Съюза пишман-часовникарите бягаха от тия машини, като дявол от тамян.
Има приказка, че механизъм Рекорд разделя часовникарите на декатажници (висша квалификация на часовникар) и такелажници (хамали).
Ако си снимал изправянето и профилактиката, направи отделна тема и давай линк към нея в подписа си :-)
В Съюза пишман-часовникарите бягаха от тия машини, като дявол от тамян.
Има приказка, че механизъм Рекорд разделя часовникарите на декатажници (висша квалификация на часовникар) и такелажници (хамали).
Не е лошо да остане тук този часовник. 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Цялата ли я разглоби? Аз мост с пет колелета само на снимка съм виждал :-)
Пък Дмитрий казва ( http://forum.watch.ru/showpost.php?p=15 ... stcount=10" onclick="window.open(this.href);return false; ), че да вкараш петте оси си е секс, ама най-трудното на тази машина е спиралата - разстоянието между моста и баланса е много малко, а спиралата - огромна.
Малко по-нагоре е казано за декатажниците и такелажниците :-)
Пък Дмитрий казва ( http://forum.watch.ru/showpost.php?p=15 ... stcount=10" onclick="window.open(this.href);return false; ), че да вкараш петте оси си е секс, ама най-трудното на тази машина е спиралата - разстоянието между моста и баланса е много малко, а спиралата - огромна.
Малко по-нагоре е казано за декатажниците и такелажниците :-)
Е чак пук толкова трудно.
Аз начинаещия я профилактирах,че професионалисти ли?
http://plamenhar.snimka.bg/experiment/r ... bly.746331" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз начинаещия я профилактирах,че професионалисти ли?
http://plamenhar.snimka.bg/experiment/r ... bly.746331" onclick="window.open(this.href);return false;
Не, не съм я разглобявал цялата, пробвах с "арменска" профилактика - измиване на рубинчетата с четка и медицински бензин и смазване с масло. А спиралата си е наистина трудна - много нагъсто са витките, и корекциите ги правих съвсем ле-е-е-кичко, едвам доловимо, даже по няколко пъти, защото често толкова леко огъвах, че на практика нищо не правех.
Абе аз нямам самочувствието на майстор, сигурно съм имал късмет
Абе аз нямам самочувствието на майстор, сигурно съм имал късмет

Последно промяна от miroman на 28 Яну 2014 22:20, променено общо 1 път.