Миро, в София цените обаче са такиваclockwiser написа:Ако има откъде да поръчаш евтино нови стъкла, естествено, че е по-добре. Но на мен ново стъкло ми излиза 7 - 10 лв. За някоя Победка за 5 - 10 лв. си удвоява цената, а са си грешни пари.

Миро, в София цените обаче са такиваclockwiser написа:Ако има откъде да поръчаш евтино нови стъкла, естествено, че е по-добре. Но на мен ново стъкло ми излиза 7 - 10 лв. За някоя Победка за 5 - 10 лв. си удвоява цената, а са си грешни пари.
Ами те всички, които са с пръстен са си е.али ма....а. Те затова някои часовникари, като отидеш да ти сменят такова стъкло, те съветват да махнеш гривната, щото можело и без нея.clockwiser написа: P.P.S. Почнах да надобрявам. Ама за победите, дето стъклото е в метален пръстен, който се щраква не става. Там напъваш пръстена с пръсти, докато влезе стъклото. Няма паяк, няма маяк.
Много с пръстени съм сменил.clockwiser написа:Хванах си паяк. Само че резултатът е разочароващ. Ако стъклото е леко обло, паякът се плъзга по него и не го захваща. Опитах на две победи и дава командирски. Успях само на малкия командирски. При другите - греда. Сигурно има чалъм.
Има и плочка за фиксиране, но пак не става.
...
P.S. Абе получава се, с повечко опити. Не винаги. Общо взето пробваш да го щракнеш с пръсти и ако не става, тогава идва паяка ;)
...
P.P.S. Почнах да надобрявам. Ама за победите, дето стъклото е в метален пръстен, който се щраква не става. Там напъваш пръстена с пръсти, докато влезе стъклото. Няма паяк, няма маяк.
clockwiser написа:Проблемът е, че стъклата с пръстен са ниски (Победа, ЗИМ) и извити и няма площ, на която паякът да стегне - плъзга се по наклона на стъклото.
Шарки, не става въпрос за стъклата на командирските, които имат вътрешен пръстен, за да не се свиват от налягането. Говоря за тези пръстени, които се щракват върху корпуса, а стъклото е монтирано в тях - т.е. монтираш стъклото в пръстена, а след това самия пръстен го щракваш като заден капак.
Тази от chasko става, но по скоро е за затваряне на капаци защото е много по стабилна и прилага по голяма сила. Препоръчвам ти тази която съм показал тук в темата, много е удобна.clockwiser написа:...Дори се заглеждам по тази в чаското, ако я препоръчаш като добра.