Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от rosen_er »

Бая работа имаш да свършиш.Я даѝ една близка снимка на Амфибията.А мерлото затискаѝ с чироз :b Някоя каса за Луч-а няма ли да излезе от торбите :redface
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

виж Крик совы -десетина серии са доста време Скромен принос в спасяване на тиктаци Най сигурно обаче заедно със баката спагети да ми изпратиш и туй дето си събрал в пакостливите ти кунки Тая Ректа е без каса нали Щот и аз имам такава обезкостена
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Този сериал съм го гледал,ама кво беше icon_crazy аз ги обърквам вече,толкова са много,братята бълват като луди ,сериали напоследък и все арни и едвам им сварвам,направо от Кинозал ги тегля. Иначе един сериал си го изпапквам за една,най-много за две нощи,не мога да ги разсрочвам много,че забравям кво беше в предната серия и някой път я повтарям и чак към края си викам: "Мчи аз туй съм го гледал" :lol:
Ректата вярно е без каса,намерих една и може би ще стане,ама кът нямам ремонтоар n_sad ни хуя работа ще свърша като цяло.

П.П. Де да можех да усвоя твоя телеграфен стил на изказ,ам и това си е изкуство :mrgreen:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Дълго време се колебах дали да пиша за този странен случай,който ми се случи миналата вечер и накрая с риск да бъда обявен за луд , все пак се реших.Вече над 24ч.съм в абсолютен шок и не знам по какъв начин да изляза от тази абсурдна ситуация,а именно, да си мисля или,че става нещо с мойта психика,или започвам да вярвам наистина в свръх естествени неща.
Работата е там,че както писах преди няколко дена,че не мога да открия едни механизми,но с давност на случая поне 25дни,това което ми се случи вчера към 22.15ч. е просто безумно като факт,а той е ,че в този час,разбрах,че ми се е изпарил и фотоапарата Канон. :o Безумието на ситуацията е такава,че просто не съществува здрав разум който може да си го обясни.Защото друго е да решиш да търсиш нещо,което примерно от месеци не си виждал и пипал,а друго е когато се стопява нещо в нищото след като си го използвал само преди няколко часа. Фактите са такива: Както показва фото редакторът ми,в 18.08ч.съм направил снимка(и) с фотоапарат Canon SX 100 IS,и това са няколко снмки де факто на една Амфибия,за което Росен ме помоли да направя снимки от по-близък план.Та значи,направил съм снимките и съм ги качил с УСБ кабела,който е на 40см. от лявата ми страна и винаги в готовност,за прехвърляне на данни и го използвам ежедневно.След прехвърлянетокакто винаги,по няколко пъти на ден,апарата го прехвърлям от дясната ми страна,на 30см. от дясната ми ръка върху една кутия и това е било винаги в продължение на повече от година.
Изображение

Изображение

В редки случаи,апарата остава пред мен на масата,ако има още предстоящи снимки. Сега подчертавам нещо важно,аз съм си създал,дали от мързел,или по други причини,всичко да ми е на една ръка разстояние.В този времеви период от 18.08ч. до 22.15ч.не съм мръдвал и на крачка от стола,четох и писах в нета,разглеждах разни потенциални пациенти от кутиите и към крайният момент,бях започнал да разглобявам един швейцарски Корнавин,че имаше някакъв проблем и както ми е навикът да снимам всичко като действия,посегнах без да гледам с дясната ръка да взема фотото...и него го нямаше. В първият момент реших ,че е някъде по натам или по-нататък и зарових ръка тук и там,после погледнах и под фотьойла,да не би да се е приплъзнал и паднал долу, Тц,нямаше го. И след това разбира се все още неосъзнавайки какво се случва,започна и повсеместен тараш,всичко беше обърнато наопаки,всички кътчета на стаите,всички джобове,чекмеджета и т.н.бяха преровени в продължение на 5ч.,а днес всичко още веднъж,което разбира се беше безсмислено,но беше направено само и само за да се отсеят и премахнат всякакви вероятностти.
Трябва да ви кажа,че за първи път от много време изпитах истински страх,страх от нещо което не можеш да си обясниш,нещо което влиза в противоречие със всичко досега и с цялата ти природа и начин на осезание. Искам пак да подчертая и се кълна във всичките си седем наследника,че и за секунда не съм ставал през тези около три часа от стола,не съм ходил нито до апартамента,нито до таванската работилница нито до двете 00,вратата ми е заключена и никой не е идвал и влизал,изпил съм два чая и изядох парче кекс. Не мога да намеря покой от този момент нататък и след няколкото подобни необясними случая,вече не знам какво да мисля.Аз съм пълен атеист и не вярвам в никакви суеверия и по природа ,ако да не съм пълен скептик,съм аналитична натура,но това което се случва,наистина ме изкарва извън релси,защото трябва да се приеме ,че или аз бавно подлудявам,като героят на Джоузеф Хелър от романа "Нещо се случи" или да почна да вярвам наистина,че не всичко което знаеме за заобикалящият ни свят е истина.Дилема без алтернатива. Много съм подтиснат и не е за загубата на някакъв си апарат,а ,че личният ми свят се срутва и не съм в състояние да направя каквото и да е. Интересен и един друг факт,че както писах,ми изчезват неща или,ако ги намеря, ги намирам на най-абсурдните места,все любими дреболии с които съм в ежедневието.Любопино е,че точно предната вечер,понеже имам и още един апарат ,но Canon SX 130 IS и отдавна исках да продам единият,защото не ги ползвах и двата,го уговорих с един приятел да го вземе и то точно вчера,дори човека отишъл и си купил както го посъветвах,две акумулиращи батерии и зарядно за тях.
Не знам защо поствам тези неща,но ми се прииска да споделя с някого и може би и някой друг на когото са му се случвали странни неща напоследък,ще сподели. Искам да кажа,че всичко е много сериозно за мен и ще помоля да няма бъзикни,не ми е сега до това.Имам си и собствена теория за някои неща и може би един ден ще я споделя,просто чакам утре,като стана от сън и застана пред клавиатурата,да установя,че ми го няма монитора.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

И аз като теб съм атеист (не воинстващ, ама пък убеден :)), че и скептик на всичко отгоре.
И на мен отвреме-навреме ми се случват подобни работи - преди известно време бях потурчил така телефона си, който ползвам за модем и GPS. Обяснението ми беше чисто по Окам - сам съм го заврял някъде, без хич да се усетя.

Прерових цялата къща, две седмици го търсих. И чантата си проверих барем пет пъти.
Най-накрая го намерих... в чантата.

За монитора - там ще е. Съвсем сериозно - него не го местиш, като работиш.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Seikosha написа:Аз съм пълен атеист и не вярвам в никакви суеверия и по природа ,ако да не съм пълен скептик,съм аналитична натура,но това което се случва,наистина ме изкарва извън релси,защото трябва да се приеме ,че или аз бавно подлудявам,като героят на Джоузеф Хелър от романа "Нещо се случи" или да почна да вярвам наистина,че не всичко което знаеме за заобикалящият ни свят е истина.Дилема без алтернатива. Много съм подтиснат и не е за загубата на някакъв си апарат,а ,че личният ми свят се срутва и не съм в състояние да направя каквото и да е. Интересен и един друг факт,че както писах,ми изчезват неща или,ако ги намеря, ги намирам на най-абсурдните места,все любими дреболии с които съм в ежедневието.
И недей да вярваш. За аналитична натура трябва не да вярваш, а да знаеш.
За дреболии - правилно отбелязваш.
На мен не ми се е случвало да изчезне нещо по-голямо, да речем монитор (както ти даваш пример) или даже лаптоп. Ама планшет, телефон и нещо със сравними габарити - колкото щеш.
Отвертки, пинцети и разни дреболии не коментирам. Вече съм свикнал да ги потурчвам и да излизат отвреме-навреме. Наскоро намерих една пинцета в... хладилника.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Не се потдавай на щуротии, нищо свръх естествено няма при теб. Най-вероятно фото-то седи там където си го оставил докато умът ти е бил ангажиран с поредното сейкоширане. Ще се появи. Жалко, че ще изгубиш време и нерви. А когато човек отчаяно се опитва да си спомни нещо, то той още повече забива спомена по надълбоко. Ако се отпуснеш и не се нервираш най-вероятно ще се сетиш дори докато си полузаспал.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

atanweb написа: Жалко, че ще изгубиш време и нерви.
Извод - губи само време, но не и нерви. Без смайлик и без майтап.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

На мен понякога ми се случва, когато се замисля за нещо, да правя някакви рутинни действия съвсем автоматично и дори не да ги забравям, а да не забелязвам, че ги правя.
Последно така си намерих едни ключове в кутия със сирене в хладилника. Защо, как - черна дупка. Но човек когато е много съсредоточен върху нещо, не забелязва останалите си действия.
Dennis_b
Специалист
Reactions:

Мнение от Dennis_b »

Сигурен съм че скоро фотоапаратът ще се появи, няма повод за притеснение, на всеки се случва понякога да изгуби нещо и то после да се появи, незнайно как и от къде... важно е подобни случки да не влияят на мерака за часовничетата :)
Нестандартното мислене изкривява вижданията за света...
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

На мерака за часовничетата едва ли ще повлияе :) Веднага заредих с батерии другият и си продължих снимките,ам увиснах с 170 кинта n_sad
Фотото не се намери никъде,но както казах,бях под емоционален шок и забравих нещо съвсем елементарно и съществено,което изплува из подсъзнанието ми. :fool: Та малко преди да открия липсата му, дойде едно нещо,което трябва да се води от женски пол (Той май Капкан чук я видя,тя ни прави снимките като ми беше гостенин) да ми иска цигари,то това си е ката ден почти и съвсем не го включих в мислите си,нещо пак от рода на механичното мислене. Но сега вече си спомням,че докато чакаше да и дам папироси,излязох да изхвърля в коридора торбичка с боклук и за няколко секунди я загърбих,сега се мъча да си представя,могла ли е в тези няколко секунди,да направи 2-3 крачки до апарата,да го вземе и да застане пак до вратата,просто ми се вижда невъзможно,прилича на професионализъм,а туй човекоподобно живее из таваните горе в блока, от няколко години и ако е "професионалист" досега е имала възможност 1000 пъти да ме краде,къде къде по-лесно. Питах и едно момче ,което живее и то от години на таванският етаж до нея и ми каза,че досега нищо не му е изчезвало :redface Та днеска я настъпах малко,белким се издаде,ама ниц,то бяха сълзи ,сополи и квичене,как съм могъл да си помисля такова нещо. "Ми за духове и извънземни ли да мисля бе джанъм" и викам :o то друго,не остава,а ако ползваме дедуктивният метод на Шерлок Холмс,трябва да отхвърля един от вариантите :wink: защото Канона,наистина го няма,при мене са 10 кв.м. и след такова ровене,щях да намеря второ Панагюрско съкровище (намерих :yahoo 2 кутии с донори и части,дет не ги знаех,а след метенето и 5-6 стрелки,два ремонтоара,шепичка винтчета,щепсел Шоко и един ваучер от преди три години за магазини "Бурлекс" :lol: а и 5лв.в джоба на едни стари дънки,все файда) Ама файда,ако го е гепила вече няма,сега гони Михаля,отдавна е заминал някъде за 10-20лв. Ма бая се замислям ,дъл да не се обадя на зетя,да я турне на детектора на лъжата,че инак,наистина мога някоя сутрин да ви пропищя: "Няма ми монитора" lol2
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Сейкоша така сълзливо се молеше да не те бъзикаме -тоест бъзикам че се въздържах от коментар веднага Начи ,на мене ми е известно само едно място където пропадат без вест разни неща и туй е т,н Бермудски триъгълник Та понеже и комшийката ти има триъгълник ако си ползвал позата ,,,,панер сикиш ,,,, от кама сутрата ,дали не е засмукала ,,,епици ичерде ,,,демек да е всмукала всичко което се е намирало на една ръка разстояние При дъртофелниците освен това разликата м-у будуване и дрямка е със заличени граници
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

аз например имах следния случай Преди 5-6 години получих от Канада 12 Груювеца с машинки 712 СА И 712 СС Местен полицай ме помоли да му полирам часовника ,аз не отказах а и понеже ти много добре знаеш че освен с алчността си съм прочут и с деликатността си ,не го изгоних а го оставих да си стои в моята святая светих След време установих че ми липсва жълто тантуресто Гюенчеее Утрепах се да го търся, естествено че ми мина през ума и за полицая но това тутакси го отхвърлих По лани един часовникар ми се обажда и търси Междинното колело за сверяване на Грую Веднага палнах колата и отидох на място а той точно този Грую Като му казах как стоят нещата часовникаря лека му пръст вика ,,,Прибери го а като дойде да го търси ще му кажа че само ти имаш части за такъв часовник и съм ти го дал да го ремонтираш Да го търси при тебе ,,,А ми не дойде изобщо да го търси цели две години и преди няколко дена го ожених за един варналия Едно друго пак от тази партида пък се случи няколко пъти да го купувам и продавам ама туй е друга работа От 12 сега съм гушнал 2 които няма да ме напускат Да си седят -ни хляб ни вода искат
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ето как един жлъткав цифер отива в една жлъткава каса,а един синяк,се премества в хромираната. Ам как им слагат стрелки някои хора,да им се чудиш,такова колело да направи около центъра,сигур е правен пълнеж на стрелката и не е почистен и е издраскал циферблата,не знам как иначе да стане. n_sad
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Eто душевното равновесие го докаросахме и сега с равномерен пулс и избърсани сополи ни показва със скрит подтекст панера в който курдисва тутунджийката от таванския етаж -машаалла
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”