Интересни часовници от аукциони.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Интересни часовници от аукциони.

Мнение от rosen_er »

OddyRash;1449356 написа:Он сделан на базе Молнии 3602. Подходят барабан с пружиной, вся колёсная группа, вилка и маятник.
Това казват в руският форум за него.А ето за сравнение:
Изображение
varban написа: ППС: Камъните са 23, преброих ги от снимката, които ти си дал:

http://img-fotki.yandex.ru/get/6406/126 ... 5f87f6d_XL" onclick="window.open(this.href);return false;
.
Тая снимка в предишната тема е от Нета,но не се различава от моя.Ето го:
Изображение
Сега виждам.че е счупена контрата на пружината на моя(горе в ляво).Дали това не е причината за постоянното звънене?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Seikosha> Колко е малко това нещо?
Цифер - като на Молния, машина - такъв диаметър, ама по-висока.

Seikosha> Защото 23 камъка,се сещам,че имах(или имам ) една дамска Заря с 23 камъка,ама чак толкова да е в будилника :o а и за кво му е на будилник 23 камъка

Знам ли, дай да почешем глави :)

Този вундервекер е правен в завод, който основно е правел дамски часовници. Ако е доработван в завода, като нищо не са могли да правят такива дебели оси :) И са наслагали камъни на двете колелета и вилката на звънеца :)

Seikosha> освен ,ако не е унифициран и защо не е влязъл например в джобни или мъжки часовници?

Унифициран е, на базата на 3603 Молния с плоска спирала и подвижна колонка.
Горе-долу като 38503 - будилник Ракета с централна стрелка и противоударен баланс на база на 2609НА. Пружината е една, сигналът хич не е дълъг - максимум 15 секунди.

Абе сигурно са искали на направят будилник с най-много функционални камъни. Ама има още простор за творчество - като сложат накладни на всички оси и хоп-още 13 :) Не 14, щото на секундното колело могат да сложат само един камък. И ще станат не 23, а 36 :D

Вече без майтап - накладните камъни на анкерното колело ги няма, ама са се появили на централната ос, което не е зле, и най-странното - в сигнала.
Но броя на камъните даже не е отбелязан на цифера, което си е бая странно.

Странна машина. Също като мацето, чиято Заря поправях :)
Последно промяна от varban на 08 Фев 2014 23:00, променено общо 2 пъти.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

rosen_er написа: Изображение
Сега виждам.че е счупена контрата на пружината на моя(горе в ляво).Дали това не е причината за постоянното звънене?

Хм... идея нямам, вече съм забравил :)
Сега ще потърся схема, че не ми е ясно, как точно работи тази джага :)

Хм, ами тогава как въобще се навива?
Или това е само за сектора на звънеца?
Последно промяна от varban на 08 Фев 2014 23:23, променено общо 1 път.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не виждам голяма прилика с Молния,но това може да е от полезрението ми :wink: Все пак остава въпроса,защо са им наблъскали толкова камъни в един будилник,а например в една Молния не! :redface

П.П. Сега виждам ,че Върбан наш се е изходил по въпроса и то както винаги професионално n_thumbsup Ама що не им пишат колко рубини и елмази и диаманти са натургали вътре си остава наистина загадка.Явно Роската има късмет с уникат (тъй да го наречем)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Че то Роската ясно,че е късметлия. n_thumbsup
Сега направих запитване за един подобен.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

rosen_er написа: Изображение
Това е причината като почне да звъни да спре чак като се развие цялата пружина.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Seikosha написа:Не виждам голяма прилика с Молния,но това може да е от полезрението ми :wink:
Този на Росен и този на руснака са 36504 - от рядката противоударна 3603. Плоска спирала с подвижна колонка и безвинтов баланс с къса ос. Аз такава Молния не съм виждал, тя е рядка.
Мостовете са тотално преконструирани - 36504 има само един голям мост, в който лагеруват всичките 4 колелета, че и барабанът с пружината. Баш будилник - с две платини и три втулки за закрепване на капака-камбанка :-)
Добре, че не са наврели и сигналът в горната платина, а са предвидили допълнително мост, в който да влязат двете колелета и вилката, иначе сглобяването на това чудо щеше да е голямо приключение.

Ама не помня да ме е озорил много. Частите са големи, някак си съм го наместил.
Обаче инкаблок не съм пипал - страх ме беше. Въпреки това тръгна много точно - това го помня :-)
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

http://auction.bg/item.php?id=1439108" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

Изображение Наистина ли е за носене на дясната ръка...
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Така е сглобен. На някои сейковци става номера. Крачетата им са точно на 180 градуса и е възможно часовника да се сглоби с коронката на другата страна. Също като врата на хладилник :-)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ако ти е интересен такъв вариант, имай предвид, че тоя не е много в час - виж му датата.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

varban написа:Ако ти е интересен такъв вариант, имай предвид, че тоя не е много в час - виж му датата.
Епа оно нема и вариянт да е в час. Дните са 14 ама датите са 31 и на срещуположния край на прозорчето нема как датата да не се рзмине и то точно с половинка(както се е случило впрочем). Аз лично предполагам, че цифера е със счупени крачета и продавача го е направил що годе да изглежда като хората, ама не е уцелил правилното място.
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Абе и аз така си помислих, ама да питам, нали е казано като не знаеш питай не пипай....Има и едно друго Сейко 25 кмк, ама майче е ментак, ся ще се опитам да го кача...
Изображение

Изображение
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

2 ОмегаКуКу: Хм... верно бе!
Требваше сам да чактисам, има още леб да ям :-)

2 ТЕН: Аз имам още по-як от втория. Сейко 5 кварц, със швейцарски механизъм. Така пише, вервай ми :-)
А вътре е 17 зуана с манивела.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

ТЕН написа:Абе и аз така си помислих, ама да питам, нали е казано като не знаеш питай не пипай....Има и едно друго Сейко 25 кмк, ама майче е ментак, ся ще се опитам да го кача...
Ментак е 100%. Нема 5-ица на сейко само с дата без ден.
varban написа:2 ОмегаКуКу: Хм... верно бе!
Требваше сам да чактисам, има още леб да ям :-)
...
За леба е ясно, ама е по-добре покрай него да има и малко салам :D .
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

То салама ако е нарязан еди доди, ама ако е цело парче ..еее...
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”