Поздравления за уникалната находка icon_clap Казвам го с неприкрита завист и съм сигурен, че не съм единствения тук

Пожелавам ти още и още такива съкровища

Поздравления за добре дошъл и за корабния хронометър

Е, това е много добре.trk2 написа:Днес заточих прецизно една отвертка от мека стомана, извадих барабана от малкото мостче за да извадя веригата и я навих, вероятно неправилно, но поне се убедих че работи.
А има ли електроконтактен механизъм?
И от мен добре дошъл,trk2 написа:Eто го зъбчето на тази снимка е прибрано, чудя се как мога да го прибера и при какви обстоятелства то изкача.
Имам още една питанка, на оста на 4твъртото колело има още някакво паразитно беззъбо колело с изрязан триъгълник на едно място по периферията му- чудя се дали това не е свързано с функцията за електрически контакт
Нищо чудно да са се управлявали от товаtrk2 написа: Сега се сещам че съм виждал импулсни часовници Бреге в министерство на отбраната, интересно дали импулса не се управлява от някой морски хронометр.
Пише пак там - при напълно развита пружина - 10 щракания на храповика на барабана, не на охлюва.trk2 написа: Сега целта ми е така да навия барабана, че да стигне за развиване на веригата, че и малко да остане, но колко запас да оставя в крайния момент при вече развита верига ?!
Първо виж амплитудата, после виж милиметътр по милиметър дали някой не си е играл с тежестите за термокомпенсация и корекция на хода, после направи профилактика и няма да ти се налага да настройваш точностtrk2 написа: ПП щях да забравя трябва да проследя дали веригата ще се навие правилно, след като вече е навита на барабана по време на работа. Има някой твърди звена, може да се наложи да я заменя ако съседа открие резервната.
По- нататък планирам проверка на точността и после ще има профилактика.
Киснене, миене, чистене, пак киснене, пак миене и така - докато омекне.trk2 написа:ПП щях да забравя трябва да проследя дали веригата ще се навие правилно, след като вече е навита на барабана по време на работа. Има някой твърди звена, може да се наложи да я заменя ако съседа открие резервната.