друго хоби

Тук пишем за каквото се сетим
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Re: друго хоби

Мнение от Lyubo_sr »

Браво, Митак! Нали знаеш какво означава RAM? :D
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Даааааааааа!!!!!
Да направиш от скоча......... коч :wink: :lol: Шегувам се :)
.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Сигурно много от вас са го виждали, но тъй като мен ме радва страшно много реших да го споделя! Част от другото хоби на наш колега....
http://www.nikolakovachev.com/p/miniatures.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Тия малки джуджавки направо ми взимат акъла icon_crazy много им се кефя :yahoo
Ники :muslim:
Поздрави!!!
.
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

Митак, разбрах те още на шестия път :mrgreen: Веднага, след като ми се изпече яйцето на задника ще ти спретна нещо :wink:
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"-Т.П.
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

lol2 Не, Ники! Не си ме разбрал, но като се чуем ще ти обясня :wink: Просто им се кефя :yahoo
.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

През последните дни с голяма сила се завърна интереса ми към качествената музика.
Бях провокиран от повторната повреда на домашното ми кино Samsung с което се самозалъгвах и успокоявах, че имам що-годе добра музика вкъщи, вярно, че гърми яко и докрай не се търпи подчти без изкривяване. Но силата идваше от суббуфера с якото бучене, а истинския звук се губеше някъде между сателитните колонки с недостатъчно добри характеристики за да извядят качествен звук в средите и буфера. Така де.. последните 7 години слушах на него, но вяло може би когато надигна галона с бирата когато започвам мариноване на свински джолани. Когато го закупих бях изумен от многобройните фукции менюта и подменюта на 5+1 саунд DTS, ProLogic и т.н., но това само в началото после спрях да си играя с настройките и само слушах, радио (Благоевград-БНР) или пусках сигнал от VH1 от телевизора, пускал съм и дискове на любимоте ми рок изпълнители, но по рядко или когато съм на по сериоза фаза "Галон 2" и "Галон 3".
Та преди година почна да прегравя и се задейства някаква защита и се изключваше - звука съвсем издиша. Ремонт в съседния град за 50-60 кинта в оторизиран сервиз макар и извънгаранционно. Преди две седмици ситуацията се повтори и бях принуден да му тегля една цветуща наум и се зарекох повече с простотии да не се занимавам. Намразих разните дигиталки съвсем. В друга стая където чопля часовниците съм пригодил едно авто-радио/касетофон Pioneer което ми пълни душата със страхотния звук който вади макар и старо поне 20 годишно и правени колони с български високоговорители (Благоевградски) звука е на завидно качествено ниво. Ползвам входа му за CD чейнджър като AUX и го включвам към лаптопа от където последно време гърми руски рок. Но, не можах да преглътна, че другата техника ме предаде... през последите дни бях погълнат от огромнатаинформация в интернет аудитория- фенове на качествената музика. Още от началото знаех, че искам да е аналогово. Тази сигурност в мен се засили и от факта, че преди няколко седмици вкъщи ремонтирах един стар Pioneer касетофон от около 80-та година бързо го оправих и два дни му се радвах вкъщи и слушах радио. Приятно е чувството да въртиш тези мазно/плавно въртящи се потенциометри които са пълни с специална грес която поражда чувството, че въртите вилица в буркан с пресен мед.
Е вече имах ориентацията какво ще търся. Огромната ми симпатия към Pioneer от поне 10 години когато си купих първият авто-радио касетофон (втора ръка ) с MOSFET усилвател в него та всичко това оказа силно влияние в морето от избор на класическите качествени марки, като Марантц, Техникс, Акай, Айва, Сони и т.н.
Започнах директно търсене в продавалник с Pioneer, ако потърсите ще се уверите, че има огромен избор, но още не си представях нещата много ясно, дали ще е на отделни компоненти т.е. усилвате, тунер просто не знаех какво има. По време на търсенето попаднах на модели които се водят ресийвър-и и са с две в едно. Има много оферти на съвременни ресийвъри с цифрови тунери които въобще не ме вълнуват дори на прилични цени. Попаднах на нещо красиво нещо изключително което блестеше в съзнанието ми и си казах "такова искам". Това се оказа серията SX и за мое щастие в продавалника имаше достатъчно добър избор. След като намерих добър сайт с техническите характеристики на всички модели на Pioneer започнах да отсявам и да търся най-доброто за мен.
Моделите които ме вълуваха са от 1974 до 1976 година и най-трудно беше да избера между два
SX550 и SX 535 като първият модел е с светла бяла скала и осветление в цвят като масло голяма ретро красота и много ми прилича на любимите ми часовници с бели циферблати. Другият вариант е нещо което не бях виждал и ме развълнува много много футюристичен рeтро модел. Изборът и вътрешната ми борба отнеха много време около 2 дни непрекъснато четене и гледане на снимки и клипове в ютюб. Има цяла серия от подобен тип дизайн, като има малки разлики в дизайна и функциийте на утройството. Е след много гледане избрах SX535, технически са подчти еднакви с SX550, но избора беше направен.
Направих поръчката на екземпляр който изглеждаше перфектно на снимките. Пристигна от Пазарджик. Не съм се вълнувал така от много време, очаквах пристигането му така както първите ми часовници в начаолото на интерес към хобито.
Всъщност ресийвъра пристигна днес сутринта, скачам и се радвам като малко дете около него. Отворих го почистих го излъсках му копчетата закачих му колоните от домашното кино и потънах в нирваната. Разликата в звука е много осезаема, дори не може да се сравняват двете крайности.
За момента ползвам само единият му канал, а за в бъдеще съм наумил да се снабдя с оригинални запазени стари колони. Остава да му сменя една крушка на подсветката и е 100% красота.
Изображение

Прекрасен дълбок и чувствен аналого звук.
Поздрави от мен и пожелания да се чувствате като мен в момента.
:yahoo
Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Браво icon_clap Пожелавам ти следващият да е лампов, ръчна изработка, върху шаси от позлатена алуминиева плоча :D
Един приятел има този, ако не се лъжа....Нека ти да си другия n_thumbsup

Изображение
.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

За заостряне на скептицизма и за малко усмивки: Теплый ламповый звук :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

:D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

DHM написа:Браво icon_clap Пожелавам ти следващият да е лампов, ръчна изработка, върху шаси от позлатена алуминиева плоча :D
Един приятел има този, ако не се лъжа....Нека ти да си другия n_thumbsup

Изображение
Ще му отива и един такъв часовник -

Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Хо!
На един до скоро работещ прибор има такива индикатори:

Изображение

Chrom-5, големият сандък в средата.
Програматорът на температурата има три такива лампи.
Сега е в първа резерва, ако се прецака Шимадзуто на преден план.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

Като ми се отваряте на дърта техника а да Ви покажа една лабораторна установка за задаване на прав ток и напрежение от моето работно място. Не съм правил справка на коло години е ама рботи безотказно:

Изображение

Изображение
simonb
Напреднал
Reactions:

Мнение от simonb »

Аз май обичам по-новите технологии и съм се спрял на Onkyo, дано само жената не разбере колко струва..:) Такъв ще е ресийвъра ми, а за колони имам още поне 5 години да мисля какви ще са, че да пораснат децата, да не ги пробият с някой молив..:)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Закачи ги на тавана, гледам клипчета на много манияци и точно така правят. Явно и разпределението на звука е добро ак осе пуска отвисоко с лек наклон надолу.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Не е :-)
Идеалното положение на средно- и високочестотните говорители е на нивото на главата на слушателя. За нискочестотните няма значение - точно на това се основава модерният в последните години subwoofer - общ нискочестотен канал.
Ама и аз мойте S-90 съм ги закачил почти под тавана - да не заемат място.
В стария апартамент бяха така завъртяни, че осите им да сочат дивана :-)
В новия (от 2003) не съм се мъчил да ги накланям в две плоскости - просто съм ги завинтил за стената.
Между другото, това не е тривиална задача - за надеждно закрепване на тежки акустични сисътеми за стената се налага пълното им разглобяване. След това празните сандъци се захващат здраво с четири мощни дюбела, като между стената и колонката се подлагат дебели дъски с гумени тампони.
След това се набрах на всяка една от двете - а аз тежа 120 кила :-)
След това изчистих следите от строително-монтажните операции и наврях жици, платки, филтри, къдели с памуци и най-накрая - говорителите.
Работа за цял ден, заедно с търсенето на дюбели и правене на тампони :-)

Трябва да взема и аз да реанимирам стойката с музиката - не съм я включвал от десетина години, сигурно смазката в грамофона е клеясала :-)
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”