Часовник NIVREL

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Аватар
stonedead
Напреднал
Reactions:

Re: Часовник NIVREL

Мнение от stonedead »

Старата елегантност и стил от онези години не може да се преповтори, дори при добри опити на някой известни фирми за стара линия, всичко изглежда натруфен "копи кет".
pai7708
Reactions:

Мнение от pai7708 »

И аз мисля,че е така,ето една нова реплика на часовника от 50-те години Nivrel.Приликите се виждат,най вече малкият секундарник.Явно се опитват да връщат класиката и модата от онези времена.Може би това се търси сега.Че и цените са им хубави.http://www.ebay.com/itm/NIVREL-Design-h ... 4176143f80" onclick="window.open(this.href);return false;.
pai7708
Reactions:

Мнение от pai7708 »

А часовника се оказа,че е със златно покритие.Днес ходих при часовникар.Но наистина това не е най важното.Важното за мен е,че е запазен в това състояние и усещането е доста приятно да нося часовник на 60-70 години.Едва ли ще струва толкова много,че да си заслужава да го продавам.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

правилно решение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

pai7708 написа:А часовника се оказа,че е със златно покритие.Днес ходих при часовникар.Но наистина това не е най важното.Важното за мен е,че е запазен в това състояние и усещането е доста приятно да нося часовник на 60-70 години.Едва ли ще струва толкова много,че да си заслужава да го продавам.
Добре дошъл в клуба n_thumbsup :D :b
.
pai7708
Reactions:

Мнение от pai7708 »

Благодаря! n_thumbsup :b
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Айде още един в списъка ;-)
Аватар
trk2
Напреднал
Reactions:

Мнение от trk2 »

Ниврел е страхотна съвременна марка, много харесвам тяхната колекция, може да им пишеш, със сигурност ще ти отговорят, друг е въпроса дали ще знаят нещо по въпроса :)
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

trk2 написа:Ниврел е страхотна съвременна марка, много харесвам тяхната колекция, може да им пишеш, със сигурност ще ти отговорят, друг е въпроса дали ще знаят нещо по въпроса :)
Те новите дори и да съществуват още повечето пъти нямат нищо общо със старите освен името.
Аз съм питал Venus и Cyma за разни стари машинки и отговарят полвинчато, почти нищо.
Изображение
pai7708
Reactions:

Мнение от pai7708 »

Не съм решил дали да им пиша,но и аз мисля,че нямат общо със старите машинки.Историята на часовниците Nivrel e ,че се произвеждат до 70-та година в Швейцария,след което марката"умира"като причини се изтъкват смъртта на собствениците и навлизането на кварцовите часовниците .През 1993 година започва новото производство но вече в Германия.Марката е същата,собствениците други.Колко ще ми обърнат внимание не се знае...но мога да опитам.
Аватар
stonedead
Напреднал
Reactions:

Мнение от stonedead »

Няма смисъл, часовникът е линия на Marvin, по-скоро пиши на тях. Изглежда че фирмата е отново жива и в швейцарски ръце. http://www.marvinwatches.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”