Да си спомним...

Тук пишем за каквото се сетим
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Re: Да си спомним...

Мнение от beria »

Моят първи часовник беше Победа, син релефен цифер, много красив. Ходихме до съседния голям град да ми го купят нашите, беше си събитие:) Аз си го харесах заради синичкото:)
И до ден днешен работи без грешка, без профилактика.
А ученето беше с един картонен макет, шарен. Стрелките се въртяха ръчно с дръжка отзад.
А играта с конеца май се казваше "пачи крак" - и на мен много ми харесваше и до ден днешен нито мога да се сетя как се правеше, нито да намеря някой, който знае.
Така че ако се сетите - казвайте:)
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Хе-хе ,мога да ти покажа 5-6 фигури на тази игра с конеца :wink: Пачи крак е името на една от тях,самата игра и викахме "На конец". Показваѝте "първите" щом ги пазите,ще е интересно.Картонения макет беше задължителен по наше време в първи клас :)
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

rosen_er написа:Хе-хе ,мога да ти покажа 5-6 фигури на тази игра с конеца :wink: Пачи крак е името на една от тях,самата игра и викахме "На конец". Показваѝте "първите" щом ги пазите,ще е интересно.Картонения макет беше задължителен по наше време в първи клас :)

Ами покажи де, на клипче :) Ще се радвам да си припомня :lol: :b
Изображение
Ice eyes
Напреднал
Reactions:

Мнение от Ice eyes »

rosen_er написа:Хе-хе ,мога да ти покажа 5-6 фигури на тази игра с конеца :wink: Пачи крак е името на една от тях,самата игра и викахме "На конец". Показваѝте "първите" щом ги пазите,ще е интересно.Картонения макет беше задължителен по наше време в първи клас :)
Точно тази е играта.Благодаря много.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

beria написа:

Ами покажи де, на клипче :) Ще се радвам да си припомня :lol: :b
Специално заради Берия изтормозих две колежки за демонстрация lol2 За тази игра се иска двама да я познават:

Благодарности на Ради и Диди за участието (докога ли ще се връзват на щуротиите ми :D )
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Уха!
Те масторици! Браво!
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

Браво! Благодаря много!
Изображение
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

http://news.ibox.bg/news/id_1122145307" onclick="window.open(this.href);return false;

Тука ми се стори най-подходящо място за тази новина.
Остава и Булетроници да почнат пак да прават...
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Въпреки че нищо от този лаптоп не е произведено в България, все пак е похвално, че човека се захванал с такава задача и е сложил българско име.
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

То и с Great Wall e така...
Безмитна врата на китайски стоки за ЕС...
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Това е хубаво. Обикновено на вратата се плаща такса "вход". Казваш че се спестява мито на китайските коли. Това е така, защото идват на части, а за да се сглобяват се иска труд, който от своя страна тярбва да бъде заплатен. Хубавото е че това се случва именно тук, в България. Ето това за мен е таксата "вход" която имах предвид.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Искрене, да не би да си ходил в завода в Баховица??? Явно не си!!! Иначе щеше да знаеш, че не се внасят коли, а части за тях!!! В което не виждам нищо лошо, апропо! Супер модерен завод ама му е....ха м....та. Една камара държави наоколо сглабят. Било бяла, било черна техника....и нека им е зле :mrgreen: Предлагам и да разкостим румънците, които използвайки старите технологии, предоставени от Рено-Нисан, продават нови автомобили, че на всичко отгоре и с най-висок пазарен дял не само у нас.....А вашата фирма какво произвежда у нас??? Или е поредната търгашеска и кръвоцуцуркаща, но пък инвестираща в работни места.....разбирай използваща нископлатения труд на квалифицирани български инженери???
Да! Може да е жалко, но ако бяхме толкова знаещи, можещи и успели, колкото сме на маса китайците щяха да работят за нас :D Перспективата обаче е обратната и за хората наясно няма да е изненада ако след време Европа работи за тях....
Последно промяна от DHM на 11 Мар 2014 08:44, променено общо 1 път.
.
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

DHM написа:Искрене, да не би да си ходил в завода в Баховица??? Явно не си!!! Иначе щеше да знаеш, че не се внасят коли, а части за тях!!! В което не виждам нищо лошо, апропо! Супер модерен завод ама му е....ха м....та. Една камара държави наоколо зглабят. Било бяла, било черна техника....и нека им е зле :mrgreen: Предлагам и да разкостим румънците, които използвайки старите технологии, предоставени от Рено-Нисан, продават нови автомобили, че на всичко отгоре и с най-висок пазарен дял не само у нас.....А вашата фирма какво произвежда у нас??? Или е поредната търгашеска и кръвоцуцуркаща, но пък инвестираща в работни места.....разбирай използваща нископлатения труд на квалифицирани български инженери???
Да! Може да е жалко, но ако бяхме толкова знаещи, можещи и успели, колкото сме на маса китайците щяха да работят за нас :D Перспективата обаче е обратната и за хората наясно няма да е изненада ако след време Европа работи за тях....
Е да почваме да учим китайски тогава, а? :)
България е и ще бъде аграрна страна - след всички национални катастрофи земеделието ни спасява. Не че съм против високо технологични производства, ама нямаме ресурса за това - нито руди, нито въглища, скъпи горива (природният газ е около 3 пъти по-скъп от шистовия такъв в САЩ, как да сме конкурентни тогава?).
Така че ни остава земеделието. Най-голямото престъпление при нас е, че всичкото излишно зърно се изнася като зърно вместо да се преработва тук. Само пшеницата, която изнасяме е над 2.5млн тона на година, да не говорим за слънчоглед, рапица и т.н...
Айде сега да сравним преработването на тези 2.5 млн тона колко работни места би отворило, и за транспортни фирми също, само то. А маслобойни, фуражни заводи... Сравнено с 200-те работни места в Баховица или 2-те за компютри (собственика и най-добри му приятел :) )
Само около Кония в Турция има над 1000 (?!?) мелници, които мелят и българска пшеница и изнасят брашно. А защо да не добавяме тази стойност към продукта при нас, а?
А ако може и да развиваме високо технологични производства с малко ресурс и висока добавена стойност (демек акъл) - супер, а дано. Ама образованието ни е съсипано вече - майка ми е учителка и с колегите обикалят селата да съберат циганчетата да не закрият училището. Никой не учи, ама финансирането е на калпак. А за висшето да не говорим - завършил бакалавър пантомима в НАТФИЗ кара магистратура "Технология на етерично-маслените култури" в УХТ. Е какъв специалист е това, питам аз? Завършва, щото и там финансирането е на калпак. И после - ше играе пантомима около слънчогледа да пусне повече олио n_sad
Айде че се отплеснах... :b
Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

За земеделието съм съгласен, но да не го почвам, че там ми е болна тема.....реално можем да живеем от него и туризъм.....а не да ядем гръцки домати и турски краставици.....
Но не виждам нищо лошо, в това да сглобяваме автомобили.....Една Турция, с която даде пример сглобява Тойота, Форд, Фиат, Рено, Мерцедес товарна гама и Хонда!!! Последните две само за техния пазар....
.
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

образование, земеделие и индустрия. За образованието....ясно, място за останалите две има ама темата е твърде ......
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”