И мое скромно ревю(percusst)
-
- Напреднал
- Reactions:
Re: И мое скромно ревю(percusst)
Много добра колекция....омегата и тисото са един път! Добре дошъл и от мен 

Благодаря!Добре заварил! Тисото си е истинско,Омегата е китайкаPrisadov написа:Много добра колекция....омегата и тисото са един път! Добре дошъл и от мен

Ето още два часовника на които махнах циферите след като прочетох за радиоктивноста на циферите :-))) още не съм разбрал що за механизми са.за съжаление на първия цифера му е в доста лошо състояние но съм му замислил нов грим.механизма му обаче ме грабна.а и работи.
втория ще трябва да го водя на баня пък тогаз ще видим.

Първият ти механизъм е Мовадо/Movado калибър 150 или 75 ,но може да е и някой от модификациите му.Някъде от 1940г. нататък. Рядка машинка. Касата е изработка на Франсоа Боргел ,това е неговото лого(с ключа) производител на каси,бижутерия и т.н. Може да е и една друга,но тя произвежда час.части,а като гледам,е на синът на по-горният.
Вторият също е интересен, марката е IVY която се държи от Numa Jeannin SA ,но механизмът е АS и то от първите. Нума е създадена 1907,а АС 1909г. така ,че си пасва работата. Размерът по моему трябва да е 29,4мм.
А,интересното съвпадение е ,че точно същият циферблат,но без лого и с червени цифри,които по принцип се слагат винаги допълнително и като правило винаги са накриво ударени
, виси в момента под носа ми и се чудя как да го оправя.

Вторият също е интересен, марката е IVY която се държи от Numa Jeannin SA ,но механизмът е АS и то от първите. Нума е създадена 1907,а АС 1909г. така ,че си пасва работата. Размерът по моему трябва да е 29,4мм.
А,интересното съвпадение е ,че точно същият циферблат,но без лого и с червени цифри,които по принцип се слагат винаги допълнително и като правило винаги са накриво ударени

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Много благодаря за точните пояснения относно механизмите!Seikosha написа:Първият ти механизъм е Мовадо/Movado калибър 150 или 75 ,но може да е и някой от модификациите му.Някъде от 1940г. нататък. Рядка машинка. Касата е изработка на Франсоа Боргел ,това е неговото лого(с ключа) производител на каси,бижутерия и т.н. Може да е и една друга,но тя произвежда час.части,а като гледам,е на синът на по-горният.![]()
А,интересното съвпадение е ,че точно същият циферблат,но без лого и с червени цифри,които по принцип се слагат винаги допълнително и като правило винаги са накриво ударени, виси в момента под носа ми и се чудя как да го оправя.
![]()
Втория, доколкото си спомням е купуван във Франция в първата половина на 20 век.
Както се казва - "няма случайни неща"

Аз експериментирам сега заради един тренч с материал за кърпене на такива цифери,днес чакам последният оцветител,че не успявам да докарам цвета
Първия механизъм е този:percusst написа:Ето още два часовника на които махнах циферите след като прочетох за радиоктивноста на циферите :-))) още не съм разбрал що за механизми са.за съжаление на първия цифера му е в доста лошо състояние но съм му замислил нов грим.механизма му обаче ме грабна.а и работи.
...
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Movado_150" onclick="window.open(this.href);return false;
Препоръчвам профилактика и смяна на камъка на секундното колело - личи, че е счупен независимо, че механизма работи.
В ranfft доктора е качил една и съща снимка за кал.150 и за 75 и аз за това написах,че е една от двете. Сигурно защото и двете машини са абсолютно еднакви като характеристики,като само 150 е 10.25 линии а 75 е 11.5 линии или съответно 22.9мм и 25.4мм. Разликата е само 2.5мм. така,че по касата не може да се определи точно кой е,а и едва ли е от значение. Може би по обратната страна на цифера да се тълкува,но аз не съм чак такъв капацитет.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Добре се е получил

А там до него в дясно какво се мъдри в позлатената касичка

.
Хахахахаха! Бе как очичките ви все златцето виждат хахахахаха! Вече го дискутирахме viewtopic.php?f=57&t=2594" onclick="window.open(this.href);return false; ама така си стои за сега.
Само на габровецаpercusst написа:Хахахахаха! Бе как очичките ви все златцето виждат хахахахаха! Вече го дискутирахме viewtopic.php?f=57&t=2594" onclick="window.open(this.href);return false; ама така си стои за сега.

Обаче сега като се замисля относно възрастта му се чудя дали е възможно да е преди 49-та когато се разделя Германия, защото на циферблата пише Germany. Няма запад или изток.Но някак си не ми изглежда да е толкова стар.