Ръчна изработка на каишки за часовник ( естествена кожа )

impressionistus
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Ръчна изработка на каишки за часовник ( естествена кожа

Мнение от impressionistus »

Каишките са чудесни,идеята да има магазин също е интересна !
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

За рязане на гилзи - то от калашник - 7.62 и 5.45 "бронзови" няма. Имало е толкова отдавна, че не е истина. Мисля, че още преди да приемат на въоръжение автомата, са сменени на стоманени.

Стоманените са два вида - едните като на снимката, с лаково-фосфатно покритие. Гилзата се чисти с киселина, фосфатира се, мие се и се лакира с термореактивен лак, който след това се пече. И става леко зеленикава... сивкаво-зеленикава на цвят.

А другите, червени (с цвят на мед), хич не са месингови, а са биметални. Пак е стомана, но плакирана с томпак. Плакирането не е галванично, а термомеханично. Едни стоманени четки се въртят с дива скорост, одират частици от блок томпак и го нанасят върху стоманената лента. После - през валци.

Вижте фланеца - той е оформян със стружкоотнемане и се вижда стоманата.

Така че ако някой търси месингови гилзи, да се ориентира по цвета. Трябва да са жълти.
Аватар
hks.drifting
Reactions:

Мнение от hks.drifting »

Ето и снимки изпратени ми от клиента за който е правена каишката.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
http://www.album.bg/glavata" onclick="window.open(this.href);return false;
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Як саат и яка каишка n_thumbsup Ако можеше да никелираш и дупетата на гилзите,можеше да се вържат и по-добре с катарамата и касата,но пък тогава щеше да се изгуби и тяхната автентичност.Добре си е така,саати се сменят,а каишките остават :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
simonb
Напреднал
Reactions:

Мнение от simonb »

Ха, с гилзи от тази серия бях в казармата в Айтос (танковата бригада) през 1995/6-та, 10-ката е серията, а 78 годината на производство на патрона, така поне ни казаха тогава, докато шулех нарядите през ден. :)
Аватар
hks.drifting
Reactions:

Мнение от hks.drifting »

Seikosha написа:Як саат и яка каишка n_thumbsup Ако можеше да никелираш и дупетата на гилзите,можеше да се вържат и по-добре с катарамата и касата,но пък тогава щеше да се изгуби и тяхната автентичност.Добре си е така,саати се сменят,а каишките остават :)
Той не искаше никилирани иначе мога да го направя :) колкото до връзването с катарамата тази му е дадох с каишката защото каишката не е евтина ... и заслужаваше подарък. Ще си сложи черна мат но за сега ще кара с тази.
Рядко ми се случва да правя такива каишки но определено ми доставя голямо удоволствие ...
Ако има моряци в Форума скоро ще ги зарадвам и тях ... :wink:
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

рибешка кожа и катарама,котва от катер?
Аватар
hks.drifting
Reactions:

Мнение от hks.drifting »

Ето още 2 красавици от мен :)
:b

Изображение

Изображение
simonb
Напреднал
Reactions:

Мнение от simonb »

С какво да намажа конците в двата края до корпуса (че забелязах власинки да се нищят от това че се трие във фанелата), за да не се разнищи ? Случвало ми се е немалко пъти при други по-некачествени каишки.
Изображение
Аватар
hks.drifting
Reactions:

Мнение от hks.drifting »

simonb написа:С какво да намажа конците в двата края до корпуса (че забелязах власинки да се нищят от това че се трие във фанелата), за да не се разнищи ? Случвало ми се е немалко пъти при други по-некачествени каишки.
Изображение

По принцип с безцветна боя за кожа става но всичко е от конеца ... трябва дасе смени конеца с по хубав ... разгледай в интернет восъчен конец ... може да си го смениш сам те дупките вече са направени..
Аватар
hks.drifting
Reactions:

Мнение от hks.drifting »

РЕЙСИНГ от морска лисица (СКАТ)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Много са ти хубави каишките колега n_thumbsup И който разбира и знае кое ,как става и колко струват труда и материалите,ще ги оцени по достойнство. За жалост няма да ми стигне пенсията да си купя от твоите красоти,но ще те попитам само за инфо понеже си явно запознат: Могат ли да се намерят в БГ някъде да се продават само катарамки,лично търся за 18мм. Имам доста каишки,но катарамките са такива,че ги сасипват от всякъде като визия и искам да ги сменя.
Ако знаеш нещо,помогни,говоря за най -обикновени катарамки,а не за нещо марково,стомана и т.н. Благодаря предварително.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
hks.drifting
Reactions:

Мнение от hks.drifting »

Seikosha написа:Много са ти хубави каишките колега n_thumbsup И който разбира и знае кое ,как става и колко струват труда и материалите,ще ги оцени по достойнство. За жалост няма да ми стигне пенсията да си купя от твоите красоти,но ще те попитам само за инфо понеже си явно запознат: Могат ли да се намерят в БГ някъде да се продават само катарамки,лично търся за 18мм. Имам доста каишки,но катарамките са такива,че ги сасипват от всякъде като визия и искам да ги сменя.
Ако знаеш нещо,помогни,говоря за най -обикновени катарамки,а не за нещо марково,стомана и т.н. Благодаря предварително.
Такива катарами може да намериш при часовникарите ... може да има нови или използвани ... трябва да се пита :)
Аз поръчвам катарами от Китай , много съм доволен изработката е перфектна а цената направо смешна... катарами който тук са по 30-40 лева там са по 7-9 долара.
Ето едно предложение от мен за обикновени хубави катарами , леко масивни подходящи за всякаква каишка:
http://www.ebay.com/itm/10mm-12-14-16-1 ... 2320761573" onclick="window.open(this.href);return false;
Дано съм помогнал с нещо ...
Колкото до цените на моите каишки те са на линията ... в България ги продавам максимално евтино почти на нивото на китайските боклуци ...
Докато в Англяи ги продавам с 30% по скъпо и цифрата е в паунди :)
Така че 30-50лв за каишка която ще изкара 3-4 год е смешна.
А каишките от щраусова кожа и алигатор живеят колкото хубавите часовници , особено ако са импрегнирани добре.
Хубав ден от мен и ако има нещо интересно ще го кача да ви зарадвам :D
Поздрави !
simonb
Напреднал
Reactions:

Мнение от simonb »

Намерих в и-бей восъчен конец (има над 20 цвята), но не знам каква дебелина !?? 1, 1.5 или 2 мм ?
Цената с доставката на 5 метра е 2 $. :)
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

И тук го има,потърси
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”