viewtopic.php?f=77&p=28808#p28808" onclick="window.open(this.href);return false;
Значи да продължа мисълта си..... в последните 1-2 часа,получих и доста нова информация за този Калитко,който обаче се оказва май Марко Тотев. Поредната прелетна птица,с/у които говоря от както съм във фоума. Мазни постове от рода на "Ама какво да направя ,за да го възстановя" "Много ми харесва" "Сърцето ми се къса" Простотии. Нагледахме се на чекиджии дето се чудят как да го удурдисат,само и само за да ПРОДАДАТ без значение как и защо.
Което обаче не променя нещата за които иначе писах,ще ме извинява Капканчук,ама да плаши с НК на БГ е най-малкото смешно.Крадците байно са на по-високо и със саати не се занимават,ний сме дребни ниендерталци в това отношение,че да се занимава с нас Цацаров.
Иде реч за друго и аз намекнах в писането в другата тема и не смотря на конкретният случай,искам да кажа,че такива моменти има,имало е и ще има и за в бъдеще.Демокрацията както казват....
Реално погледнато във форумът Стрелки.инфо имат създадена тема за търг на часовници.Изключвайки изключително усложнената процедура и правила за тези търгове,в края на краищата,те са създадени и щом ги има,трябва да се спазват,поне докато се променят. Въпроснят Марко Тотев обаче не се е съобразил с тях и с право е бил низвергнат. Преекспонирането на нещата в нашият форум обаче,създава постфактум въпросителни. Ние нямаме такива строги правила,и като цяло сме по либерални,но както писах и в една друга тема преди месец,не е лошо да има и алтернатива на продажбите от рода на "Купи сега" ще кажа и какви са ми съображенията,да може да се получат и алтернативни по вид продажби.На първо място,ако се приеме да се регламентира в раздел "Продажби" начина на търг,добре да се помисли,дали аджеба сме "Сотби" ,че да се правим на велики или правилата трябва да бъдат акива,че в крайна сметка да удовлетворят и двете страни.
За мене явният търг,по подобие на този в Аукциона,или в Стрелки,няма място при нас.Такова ежедневно ,ежечастно натоварване на темата,ще ни ангажира и ще се превърнем амен-амен в Капалъ чарши.Като сложим и неминуемият дълъг ред от правила,всичко туй ще отблъсква,отколкото да е в полза за нас,а и за гости на форума. Има и нещо което мен лично ме подразни и то яко,задължен си,ако пуснеш в такъв търг нещото си,да се разделиш с него,на каквато и цена да се получи в края.Това за мене е чиста идиотщина,някой да ме кара да продам часовника си на толкова,колкото на него или по стечение на обстоятелствата се е получила цена.Тука е гнилото и то трябва да се премахне.Това ,че в Аукциона има търг от 0.01лв. и всеки си решава как да постъпи и дали да пусне нещото си по този начин,не значи,че при нас трябва да е точно така. Аз бих задал въпроса (а и съжалявам,че не си направих експеримент) ако пусна,нормална обява за продажба,но не обявя твърда цена,а обявя ,че се продава часовник,еди какъв си и т.н. и чакам оферти и предложения на ЛС.Преди по-малко от месец се създаде такъв прецедент и аз тогава предупредих за това,Пламен питаше: "В крайна сметка трябва да сложите и цена" а му беше суфлирано: "Ми запитай го човека,колко иска"Ето така и крушката си повлича опашка.
На какви правила тогава ще противоречи такава обява? Кратко и ясно: Продавам еди какъв си часовник,който даде повече-печели,срок 10 дена,предложения на ЛС или по телефона"
в допълнение мога да добавя: Часовникът е пуснат и в още няколко сайта,при същите условия,запазвам си правото да го продам,на този на който ми кефне. Е,какво правим? Длъжен ли е продавачът да се АНГАЖИРА,че часовникът ще бъде продаден,точно в този форум? На какво основание?Както и написах в другият пост,въпрос е на формулировка,когато продаваш нещо,хем да спазваш правилата ,ако има такива,хем да имаш свободата сам да решаваш,какво да правиш със собствеността си. Анадън му? Пак както казах и си позволих в една тема да перефразирам:" Едно нещо се продава за толкова колкото можеш да го купиш"
П.П. За да онагледя това което казвам,пускам един часовник в отдела за продажби,със собствени изисквания. Щом купувачите имат една камара претенции и изисквания на които трябва да им се угоди,защо в крайна сметка"презрените" продавачи,продавайки душата си за 20 сребърника,да нямат поне право да избират как да умрат,късайки нещо от себе си. Е, не при всички,някои си умрат ,да умират.