Победа- Зим / Pobeda- Zim
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Re: Победа- Зим / Pobeda- Zim
Произвеждали са ги. Има и с други варианти на корпуса: http://www.leningrad.su/museum/show_calc.php?n=219" onclick="window.open(this.href);return false;
И даже висулка: http://www.leningrad.su/museum/show_calc.php?n=380" onclick="window.open(this.href);return false;
Изненада ме не надписа ЗиМ, а Победа.
А завод имени Масленникова и преди часовниците си е имал производство на електроника. С висока надеждност, но за еднократно действие ;-)
И даже висулка: http://www.leningrad.su/museum/show_calc.php?n=380" onclick="window.open(this.href);return false;
Изненада ме не надписа ЗиМ, а Победа.
А завод имени Масленникова и преди часовниците си е имал производство на електроника. С висока надеждност, но за еднократно действие ;-)
Таква ручка Брест има леля ми,наградна от ЗПП,отдавна не съм и досаждал ;)
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Този го бях взел, за да го разкостя и да да му сложа механизма в една зим-овска победа със скапан баланс. Обаче го загледах и установих, че дизайнът му е много симпатичен. С този светло-златен цифер с бял диск за цифрите, синьо-оксидираните стралки и оранжевия секундарник... помилвах го като американски президент пуйка.
Естествено надраното стъкло разваля целия ефект, а да се науча да полирам плексиглас все още не намирам време, макар да съм купил водни шкурки и дремел-комплект...така че остава да си представите как изглежда всъщност. Но на база на опита ви допускам, че няма да ви е трудно ;)

Естествено надраното стъкло разваля целия ефект, а да се науча да полирам плексиглас все още не намирам време, макар да съм купил водни шкурки и дремел-комплект...така че остава да си представите как изглежда всъщност. Но на база на опита ви допускам, че няма да ви е трудно ;)

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Немой с дремела, карай на ръка, ще стопиш плекса 
Слагаш лупите и почваш по ред на номерата. След всяка шкурка оглеждаш за равномерна матовост. Между шкурките миеш за всеки случай джама с вода да махнеш отронени зърна. Като ти писне на големите номера, вземаш памучно парче, слагаш малко паста за зъби и лъскаш, докато светне.
После с изострена клечка махаш пастата, лъскаш окончателно с чисто парцалче и се кефиш
Работа за 10 минути, даже да има дълбоки драскотини.
Само да няма вътрешни пукнатини, тогава не става.

Слагаш лупите и почваш по ред на номерата. След всяка шкурка оглеждаш за равномерна матовост. Между шкурките миеш за всеки случай джама с вода да махнеш отронени зърна. Като ти писне на големите номера, вземаш памучно парче, слагаш малко паста за зъби и лъскаш, докато светне.
После с изострена клечка махаш пастата, лъскаш окончателно с чисто парцалче и се кефиш

Работа за 10 минути, даже да има дълбоки драскотини.
Само да няма вътрешни пукнатини, тогава не става.
Последно промяна от varban на 17 Яну 2014 11:20, променено общо 1 път.
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
на бавни обороти с кече и зелена паста не става ли?
Най добре става с меко,парцалено кече Вероятноста от прегаряне е по малка.Не се натиска много.
Зависи от дремела. С моя както и да натискам не може да стопи стъклото. Развива големи обороти, но само във въздуха.
За целта минавам стъклото със шкурка 500, след това с 2000 и накрая с дремела на ниски обороти с паста за автомобилен лак.
За целта минавам стъклото със шкурка 500, след това с 2000 и накрая с дремела на ниски обороти с паста за автомобилен лак.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Да покажа последните Победа
Подарък от DHM, много ме радва и Митака и Победа-та: 1-56

Следващата чакаше твърде дълго в кутията за донорство. Нужни бяха само гащи.

И последната за днес е съветска Победа но с по-изчистен винтидж циферблат.

Не са нищо особено, но да разджива малко темите в този раздел.
Поздрави!
Подарък от DHM, много ме радва и Митака и Победа-та: 1-56
Следващата чакаше твърде дълго в кутията за донорство. Нужни бяха само гащи.
И последната за днес е съветска Победа но с по-изчистен винтидж циферблат.
Не са нищо особено, но да разджива малко темите в този раздел.
Поздрави!
Коронката на старата Победа не е за нея. Ама е ценна, защото става за Спортивен и Презицен 

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Е другите коронки които имам са като на новите Победа едни такива рахитични плоски без блясък.
Стари неизползвани или запазени коронки рядко излизат.
Стари неизползвани или запазени коронки рядко излизат.
Да покажа едно софиянче
.....Дожаля ми да го харижа пък и какво ли да му взема и сигурно ще отиде в сейфа

.
Беше си с такива, но ръждиви, Роска, а ти като му разбираш толкова много, я вземи прати едни

.