Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

varban написа:В общем-то правильно :) Но не е@ет пишется раздельно... тфу! механизмът там е 2614.Н, което се вижда и от последната снимка :)

С другото съм съгласен :D

:o Да бе 2614 е разбира се,де ми е акъла :D тъй като някой път механично се разсъждава и пише,ей сега бягам да го оправя,че станах за смях на маймуните. Тенкию Връбчо
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ми то и сега има задължителни работи - актуални снимки.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

За обявите трябва да има правила.Аз смятам,че на Сейкошата обявата е некоректна като на Калитко,а колкото за търговете,има си правила за тях еднакви на всички аукциони,не е нужно да откриваме топлата вода,ако искаш определена сума,пусни обявата с цена,или тази сума да ти е начална цена,просто е.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Бих искал да разбера,защо обявата ми да е некоректана? Росен написа неговото виждане на нещата,на него ще отговоря по-късно,но ти Ники би следвало преди да ме сравняваш с Калиткото,да ме убедиш,че обявата която съм пуснал за Ракетата е некоректна. Обявата не е за търг,а е обикновена,по мои правила,които не противоречат на правилата на форума.Та за какво иде реч? Да не би да имаш предвид,както и Росен,че съм я пуснал и в други сайтове? Ми смешно е,защото си е моя работа къде как и за колко ще продавам нещо мое. Пускам часовника и в Аукциона от 0.01лв.със запазена цена,пускам го и в Продавалника с цена по договаряне,мога да го пусна и на други места,но не ми се занимава. навсякъде условията по същество са еднакви,просто формата е различна. Хипотетично ,ако си представим ,че съм пуснал обява за продажба в 5 различни вестника със сходен текст,някой ще ме задължи да продам примерно часовника на някой ,който я е прочел във в-к 24часа .или там където ми предлагат повече. Въобще,тука не става толкова и въпрос за пари,а за принципи и Ракетата съм я пуснал точно заради експеримента,беше първият ми попаднал под ръка от кутията,не съм го и избирал. Където има правила се спазват,написал съм го вече многократно,а и ратувам за такива повсеместно откакто съм във форума,но правилата се създават от хора,независимо къде и за какво,аз също ми хрумна докато пишех вчерашният пост в другата тема,да си създам мои изисквания,къде виждаш некоректното? М/у другото и в Ебей има подобни тип обяви "Най-добра оферта" Грешката на овчарчето Kaлитко е ,че не чете правилата и се е включил в търг в стрелките,а после и прескочил и към нас. Аз в никакъв друг търг не съм се включвал ,освен този в Аукциона,(предстои по-късно днес) ако там се достигне запазената цена,спирам обявите в другите сайтове,това е. Така коректно ли е? Как си мислиш бе Капкане,тъй като ме гледаш ,да се занимавам с дребушляци и интриги. Това е въпрос на принцип. Искам да имам правото на самоопределение и сам да решавам за действията си,правилата са едно,а когато липсват или има свобода на действие,всеки си решава как да действа,който го мързи да мисли,да се хваща за статуквото.
Така,че чакам аргументи ,а не някакво абстрактно морализиране на темата.

П.П. Тука обръщам внимание на една забележка която направи Росен,а именно
" Е,ако има само една оферта тук и тя е 25,10лв морално е да продадеш часовника."
nono Там е работата,че не съм длъжен,това не е търг,макар и да прилича по замисъл,точно за това е и пояснението,че обявата е пусната и на други места. Потенциалните купувачи от тези места имат същите права ,като тези от този форум. Печели най-добрата оферта,от купувачът не се иска нищо повече от това да каже колко е готов да даде за часовника и това е,ако някой няма представа колко е "реалната" цена на даден часовник,има си форуми,да пита,а там ще му отговорят: "Едно нещо струва толкова,колкото може да се купи" :D
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Не смятам да влизам в каквито и да е спорове,казах си мнението,както ти държиш на твоето,така и аз."Как си мислиш бе Капкане,тъй като ме гледаш ,да се занимавам с дребушляци и интриги."Това пък без коментар,познаваме се,имам прекрасно мнение за теб,едни обяви няма да ми го променят :b
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Явно скучаете и развивате интересни теории, но не се филмирайте излишно защото започнах да се притеснявам за вас.
Seikosha предполагам искаше да представи различи стечения на обстоятелствата за да можем лесно да си представим пропуските в системата. Останалите участници му се вързаха и започнаха да го опровергават.
Аз също имам много богато мнение по въпроса и с много писане и обяснение може би бих успял да обясня нещата, но може и да не успея и рискувам да остана недоразбран и мението ви за мен да се промени.
Затова ще се опитам да съм кратък:
Причина за проблемите:
Няма как да вкараме нещата в алгоритъм и да разчитаме на точни правила като в програмирането if, else и т.н. просто защото сме хора и не влизаме в рамки.
Точно тази причина, че сме хора ще помогне и за разрешаването на проблема. Самия човешки фактор ще се опита да помогне. Чрез вашите сигнали и следене на ежедневието както и изпълнителете като модератори и админ ще преценят чисто по човешки къде правилно или къде грешно как да подходят към проблемна ситуация.

Ако смятаме, че ситуацията с "М. Тотев" е проблемна аз бих я отстранил за да не е трън в очите. Който има търсене на продукта ще го намери и на друго място.
Нашата цел не е форума да е сергия а ръководство в помощ на любителите.

Мишо благодаря ти за обърнатото внимание към ситуацията и ако съм разбрал правилно писането ти съм съгласен с теб. Ще ми се да не се стига до "бе" към приятелите или да бъде представено по забавно щото може някой да се обиди - добре, че kapkan-a го разбра по правилния начин , а не по острия.
Поздрави!
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Пак не прочетох за аргументите :) Иначе по една халба винаги ще можем да изпием,че и по две,няма да ни се опрат :b
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

:b
Seikosha написа:Пак не прочетох за аргументите :) Иначе по една халба винаги ще можем да изпием,че и по две,няма да ни се опрат :b
ще дойда за халбите,да знаеш :lol:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Аз не знам кой,колко и какво е разбрал Сашо. Ти си мъдър човек и може би си се докоснал до дълбините,до същността. Колкото до "БЕ-то"...това си е чисто разговорно обръщение,в някои региони в БГ бекат,в други вакат,в трети ъкът :) не съм влагал някакъв умисъл специално. Капканчук ми е дружка,с човек с който съм ял и пил на една маса,трудно може нещо да ме скара,аз съм стар човек и съм консервативен и държа на мнението на другите. Всеки си има запазена марка във форума,кое и как да каже нещо,да не изброявам. Мисля,че пиша нормално грамотно,мога да пиша и на чист литературен български,като покойният академик Пантелей Зарев,ако се наложи,но не виждам да е разумно,най-малкото ще е скучно. Мисля ,че повечето от нас тука се възприемаме като единомишленици и приятели и си лафим,все едно сме си на маса на живо.Няма лошо,друг подход,би означавало дистанциране.
Колкото до казуса който възникна и то пак привнесен от вън,Росен правилно отбеляза,че дискутираме,а и да спорим няма лошо,нали така се ражда и истината. В моята ценностна система,истината е на първо място,на второ идва свободата,защото само белязан и постигнал истината човек,може да бъде свободен. Макар,че и обратното е валидно :wink: Не случайно свободните граждани на древна Елада са издигнали в култ φιλοσοφία -та и остават като най-чистата и изначална демокрация в човешката история. За това и абсолютната истина е като някаква химера,като някакъв свещен граал и филисофският камък,която стотици поколения са се опитвали да открият,но всуе,истината като идеал,никога няма да има едно лице и една единствена същност,защото сме белязани да говорим на различни езици,казвам го в преносен смисъл,дори когато има единомислие,то е по даден конкретен повод,а не като цяло и за всичко,хората са различни и уникални. Моите две дъщери са еднояйчни близначки и имат на моменти еднакви мисли,дори да не са в пряк контакт и въпреки всичко,са съвсем различни. Може би в началото,както е написано в библията: "В началото бе словото" Словото единно и целокупно,във философският смисъл правещ човека разумен и различен от останалите животни.Може би тогава и истината да е била една,или въобще да не е съществувала. Може би всички знаете притчата за Вавилонската кула,където незнайните строители,решили амбициозно да построят толкова висока кула,че да стигнат до бога и да разберат истината за него. На което ревнивият бог страшно се ядосал,за тая дързост и направил най-простото нещо,направил така,че строителите на кулата да говорят на различни езици. И така те взели да не се разбират един друг и в крайна сметка,кулата останала недостроена и истината за истината останала скрита. Поучителна притча,бих казал.

Видяхте ли от един Густав Бекер,до къде я докарахме lol2 Само пръст ми подайте и цялата ви ръка отива :mrgreen:
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

коректна е обявата на дъртия бе хора Какво и е На български ли е написана ---да Ясна ли е-да Снимките информативни ли са-да Е можеше още малко да се постарае но пък неможенето във фотографско отношение може да се дължи на старостта доста напреднала в конкретния случай Ми който кихне 25 кинти е негов -това е нъл тъй бе дъртьо В кой форум и къде ще му ги кихнат е без значение Моите също ги пускам на много места щот дера яко и няма опасност две будали да се дублират Имайте в предвид че всичко поумня и серсемите са кът За да ги намериш са нужни повечко усилия което и Сейкоша прави Скумрийке,тебе почти вековния ти жизнен опит не те ли е научил да избягваш подводни течения и да отделяш брашното от плявата, разграничавайки първичното от вторичното В твоя случай първичното е че продаваш часовник а вторично, тоест маловажно, на кого и къде го продаваш Никой не те тегли за езика да казваш къде и на колко места си го пуснал
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

Ей заради такива дискусии съм в този форум. n_thumbsup
Казано на чист български - Ашкоулсун, Машалах, Евала :wink:
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

sheretudis написа:коректна е обявата на дъртия бе хора Какво и е На български ли е написана ---да Ясна ли е-да Снимките информативни ли са-да Е можеше още малко да се постарае но пък неможенето във фотографско отношение може да се дължи на старостта доста напреднала в конкретния случай Ми който кихне 25 кинти е негов -това е нъл тъй бе дъртьо В кой форум и къде ще му ги кихнат е без значение Моите също ги пускам на много места щот дера яко и няма опасност две будали да се дублират Имайте в предвид че всичко поумня и серсемите са кът За да ги намериш са нужни повечко усилия което и Сейкоша прави Скумрийке,тебе почти вековния ти жизнен опит не те ли е научил да избягваш подводни течения и да отделяш брашното от плявата, разграничавайки първичното от вторичното В твоя случай първичното е че продаваш часовник а вторично, тоест маловажно, на кого и къде го продаваш Никой не те тегли за езика да казваш къде и на колко места си го пуснал

Βυζαντινό και μιλούν βουλγαρική, τη βυζαντινή στην καρδιά :mrgreen:
Ачо, теб те знам ,че си първичен бе дъртийо :) И вторичен тоже и то международно,легенди се разправят за тебе вече в Ебея от разни одрани жабари,шнапсшваби и канадски трапери :D
Хитър си кат едно стадо лисици византиецо и добре правиш,клецаш си спокойно саатите,пуснал си шкембе и много-много не слагаш на сърце. Уредил си се гяволе,караш си мотопедката,взел си страха на всички маришки люспетии и църни гивендии :mrgreen: Не готвиш ,пък папкаш,аз пък готвя пък не ям,а де lol2 Вече дъртьо само тебе ще слушам,квот кажеш туй ще правя, та да се натъкмя и аз към първостепенното и второстепенното ,а не кът луд селски глупак да се връ в третостепенни неща и да правя спектрални анализи на тема "Що е туй търговия и има ли истина у нея" Истината е кат извадиш лятоска патладжанотиквите,да напълниш 4-5 с кълцано месце и да ти дойда на гости да изпием няколко галона Астика :b
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Да се похваля с новата си придобивка,топла-топла от Ебея благодарение на един колега дето няма да го назовавам,ама е много музикален :D Зарадва ме.
Много арно менгеменце,джаджите отгоре се местят в различни дупки и практически хващат от най-малкият дамски механизъм,до 5см,-ва каса. Точно това му е готиното,че може да стегнеш както само механизъм,така и цял часовник с касата,Сега вече няма на къде да бягам и да се оправдавам и почвам да губя часовникови части и ли да се сдобивам с такива,нали знаете единият от принципите на Питър: Като разглобиш един механизъм и после го сглобиш,винаги се оказва ,че остават излишни части :D При мен все тъй става.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Уж форум....форум....а всеки се спасява по единично.... n_sad Можеше да се включат и други чоплят и губят :D Не за друго, ама да не го товарим преждевременно :wink: Виж като се пенционира скоро и остане без работа - ясно....УДРИИИИЙЙЙЙЙ!!!!!!!!!!!!! :banana
.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

щом ще слушаш урок първи- цена Порция макарони с дробене ала Сейкоша с кетчуп Макеевь леко пикантен ----АКО НЕ ТИ БЪРКАТ В ДЖОБА НЕ РЕАГИРАЙ ---Пример Ако видиш нередност целяща облагодетелстване чрез неистини,лъжи демек, си пасувай щом не те касае пряко :wink: Повярвай ми ,глупакът си заслужава съдбата Противно на логиката основната движеща сила в света не е разумът а глупостта Колкото повече глупаци толкова по лесно се живее Няма как иначе да продадеш хладилник на чукча и вечен огън на таджик Първото го знаеш а второто е като вземеш овца за напоен в масло и нафта шуплест камък :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”