Каква е тази машина

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Re: Каква е тази машина

Мнение от мitakaaa »

Това наистина е интересно - аз дори незнам че Италианците са правили часовници, а да не говорим за Албания , ако това беше сериозно - Но ми прави впечатление циферблата- Надписа, и тези извити детайли като древногръцка или древноримска архитектура. А и самите букви са изписани в този стил, Тоест - на там бият нещата. Интересното е как да е попаднало такова нещо тук - едва ли е било от ВНОС - а механизма според мен не е по-стар от 1950/60
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

мitakaaa написа: Но ми прави впечатление циферблата- Надписа, и тези извити детайли като древногръцка или древноримска архитектура. А и самите букви са изписани в този стил, Тоест - на там бият нещата.
Изображение

Баш така е. Ама е вярно, че ANCRE, RUBIS и ANTIMAGNETIQUE са на френски. Няма ударение, щото по типографски тертип се допуска на главна буква да не се пише. Иначе ще е antimagnétique.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Историята ми се изясни вече - просто един италиански часовник - произведен във Милано - Името на часовника до колкото успях да открия от оскъдната информация е по името на някакъв си там часовникар проектирал това чудо на техниката Някой си ХЕМЕРО
Изображение
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Да на стане банално вече , но по-добре е отново да питам отколкото да си съчинявам глупости - този който сега започнах видно е че е немско изпълнение - логото на БИФОРА ли е? А и този калибър 102 нещо не го откривам. Аааа, и още нещо - АНКЕР на немски е КОТВА. А какво означава ANCRE като смисъл касаещо часовниците
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ми и двете наименования значението им е анкър, на немски и на френски. И на немски и на френски,съвпада и думата за значение за котва,всичко зависи в какъв контекст на изречението ще е сложена,за корабна котва например е словосъчетанието Schiffsanker ,а за часовников анкер Anker Uhr. Има и мн.други значения,в строителството,едно като големи дюбели и шпилки,все анкер е. Когато е свързано с часовникарството ,всички разбират за какво става дума - анкерен механизъм.
Иначе марката Анкер се използва от много производители,както от немски ,така и от швейцарски и френски.По това как е написано се и разбира(поне кога е немски),но ако не е менте мисля ,че беше с някаква добавка,или цифри или букви,за да може да се идентифицира производителя. Имам например Анкер 58 с машина Дурове.
Изказвам лично мнение все пак. :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Той за машината пита,АС е ма трябва да ги преглеждаш,че не помня кой номер
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Това няма да е май 102 ,първото не е единица,ама не е и четворка,възможно да е буква, мяза малко на полегнало "Р" Ето в този сайт има някои от калибрите. Доколкото видях подобни са 84/1 и "L" и "R" така,че нищо чудно да е Р ,във всеки случай е от по-старите механизми.

http://www.christophlorenz.de/watch/mov ... l.php?l=en" onclick="window.open(this.href);return false;
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

kapkan написа:Той за машината пита,АС е ма трябва да ги преглеждаш,че не помня кой номер
Аз мислех,че няма нужда да го обсъждам каква е машината,човекът както предположи ,това си е
Има си лого и мисля,че това е достатъчно. :) На горният линк може да се види. Ако беше с AS, значи или трябваше да пише Ancre ил да е менте :wink:
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Грешката е в мен,сега разглобих моят Анкер Свист,същата машина и каса е,цифера ми е различен
http://www.christophlorenz.de/watch/mov ... fora_l.php" onclick="window.open(this.href);return false;
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Тоест , да разбирам че БИФОРА си е производител на механизми , а не ''събирач'' от други производители. А този калибър 102 - някъде при ровенето в нета беше споменато производство от 1928 до ....не се знае
Изображение

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Oooo ,определено е производител и като почти всички немски инат производители,не ползват чужди базисни модели, всичко си е фирмено. Един от големите производители от 1900г. е от среден клас,по-късно имат и добри автоматици. Нямат много модели откъм механизми,този е модифифициран многократно,чак към 50-60 излизат по-нови неща.Подобни са Dugena ,Durowe,но те са малко по-добри според мен. Но явно е имал голямо призводство и то не лошо,щом е издържал на световната конкуренция до 70-те год.
Продължавам да мисля,че това не е "1" т.е. не е 102 кал. но и не виждам какво значение има,иначе спокойно може да се отнесе към периода 1928г и нагоре. И аз попаднах на статия в полски сайт за Bifora po2 ставаше въпрос за снимка,но снимката не се отваряше и искаше регистрация. И те явно като други марки ,имат старо и ново "летоброене" подобен е и AS и трудно се намира информация за по-старите модели. n_sad
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Във няколко чужди форуми попадам на въпроси за БИФОРА 102 - тоест има такъв калибър, но до колкото схващам с превода в по-ранни години по скоро се е използвало името bidlingmaier
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Незнам как попадам все на часовници с механизми дето хем са недодялани, хем не ги откривам като информация. Сигурно производителя им се е срамувал от собственото си производство и е изгорил архивите. Този път въпроса ми е за механизъм маркиран под циферблата като AS 1199 BREVET. но така и не открих никъде нищо. Ще кажете че е 100 процента БАУМГАРТНЕР - ама е само 90. Ако някой реши да помогне с инфо - ще разглобя и ще снимам часовника от другата страна - там се виждат повече разлики от Баумгартнер както и надписа.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

мitakaaa написа:Сигурно производителя им се е срамувал от собственото си производство и е изгорил архивите.
Като го прочетох, се захилих. Ама като отворих голямата снимка icon_crazy се замислих :o :o
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Не знам защо трябва непременно всяко едно AS да се асоциира с Adolph Schild т.е. с известният и уважаван швейцарски производител.
brevet = патент,така,че 1199 ,може да е и номерът му.
Ще изброя само някои от производителите на механизми и окомплектовачи (ега ти словосъчетанието :) ) които слагат aбревиатурата AS на механизмите си,за мене най вероятно е германски.

Albert Schwabe

Otto Becker

Auguste Siegel & Cie.

Arnold Schüpfer

Arthur Schnegg

Anton Schneider & Söhne

Paul Cattin / Fabrique d'Horlogerie Moderna

Arnold Schüpfer

Alfred Schulze

Andreas Stahel

и т.н. и т.н. хубаво е да се види как е изписано това AS,оже да подскаже нещо,но едва ли ще може да се идентифицира със сигурност. Както написах,за мене е немска без камъни машина. Лично мнение.

П.П. Под баланса има ли някаква маркировка?

П.П.П. гледам,че поста ми е брой 1444 През тази година,край Варна,полският крал Владислав Ягело (Варненчик) губи главата си и битката,начело на християнска коалиция,срещу турците.
Каква ли щеше да бъде историята ни,ако тази млада луда на двадесет и няколко години глава,не се беше втурнала в центъра на битката и не бе посечен от турският еничар n_sad
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”