Покрай дългите празнични дни си поръчах няколко часовника и в четвъртък ги чакам по ЕКОНТ.
Един от тях е Orient Sk, но ме гложди едно неопределено безпокойство, дали не е Хонг-Конгско менте от 90-те години на миналия век. Цената, за която съм го взел не е солена и ще преглътна загубата, но все пак любителите на часовниците, които са запознати с марката Ориент, ако може да ми разсеят или пък да потвърдят съмненията ми.
Прилагам и снимки на часовника:

По снимките ми се струва, че касата е стоманена, а не е просто никелирана, не виждам отлюспвания и корозия /освен зацапванията, разбира се/. Касата на часовника си мисля че е оригинална. Циферблатът изглежда добре направен, но къде е датата?
Знам, че Orient Sk са с механизъм 469, с ден и дата. Иначе има бутон за бърза смяна на деня, който в случая май е излишен. Или пък часовникът е "сбирщайн" и вътре има някакъв ръчнонавиваем механизъм?
Ще се радвам, ако мога да получа отговор на питанията ми!
Все пак часовникът ми харесва и дори менте да е, ако разбира се касата е оригинална, ще видя дали ще мога с времето да го направя в автентичен вид.
Честит "Гергьов ден"!