Руски кварцови часовници - ремонт

Публикувай отговор
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Кварцови часовници - ремонт.

Мнение от varban »

Пламене, ако си сигурен, че е прекъсната бобината, друга игра нямаш, трябва да я щипеш :-)

Намотката лакирана ли е?
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Изсипах кутията с кварцови като мислех че на дъното се търкалят ремонтоарите им, ама се оказа че само така мислех. Явно съм ги взимал с вече изпаднали предварително. а и незнам кой е точно двуканалния. Ако видя визуално , може и да го запомня та като се появи , ще го различавам лесно.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

То и аз не съм го виждал, ровчих в руския форум. 2356 с лунен календар се различава по ремонтоарния механизъм. Имало някаква втора канавка. Трябва да ги помоля да го снимат, така по-сигурно ще се търси.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

И тази ракета има някакво допълнително зъбно колело под ремонтоара - за диска , но вероятно става дума за друг модел, щото и тук няма ремонтоар и не знам как е изглеждал. Определено това за което става дума ще е трудна задача
Изображение

Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Точно за този модел става дума. Друг кварцов механизъм с лунен календар ПЧЗ май няма.

Ама и на Капкан Ракетата е на същото дередже - няма ремонтоар и буренце.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Явно това им е слабо място - но поне знам за какво да се оглеждам. Че аз по някога ги отказвам кварцовите когато ми носят, но до 2 - 3 лева ще взимам - все нещо ще се използва...
Онези двата 3056 и 3056а така и не тръгнаха повече. След обяд ги почвам от начало по описания ред
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ето една тема в руския форум по профилактика на 2359 - това е 2356 с лунен календар:

http://forum.watch.ru/showthread.php?t=219511&page=2" onclick="window.open(this.href);return false;

Май ремонтоара е същия, като на 2356, но буренцето не е :( Това има зъби от двете страни. И май три положения на ремонтоара. Първо - работа, буренцето не е зацепено. Второ - зацепено е със зъбите откъм коронката към колелото за бързо превъртане на лунника. Трето - зацепено е със зъбите на механизма за сверяване откъм противоположната страна, тогава и броячите са блокирани и няма импулси към двигателя.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

При мен са и двата механизъма,разликата май е само в дебелината на ремонтоара,малко ако се тръкне ... сигурно за това Ракетата е винаги без него,тънкуляв е и се чупи.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Така е - тук значение има буренцето - трите положения не зависят от ремонтоара , а от засечките в избутващата буренцето част (незнам как се казва) ето снимка с обикновен ремонтоар който не е двуканален - в момента действат и трите положения - остава да се намери буренце. Но обикновено каквото мисли мишката, котката все го разваля.
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

мitakaaa написа:остава да се намери буренце. Но обикновено каквото мисли мишката, котката все го разваля.
Интересно как е решен въпросът с бързата корекция на датника на 2350 - на същия базов калибър, но с ден/дата. Май го имаше в книгата, сега ще погледна.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

П/О "Заря", "Ремонт кварцевых часов". Пенза. , http://german242.com/books/remont_quartz.djvu" onclick="window.open(this.href);return false; , страници 112...137, механизми 2350 (ден/дата) и 2360 (дата). Има такова буренце - с двустранни зъби :) Само че колелото е друго... абе докато не се пробва на часовника, няма да се разбере :(
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Митак, ти нали четеш руски? Там са описани някои механизми, но за съжаление 2356 и 3056 са в първата част, която я няма. Във втората са някои малки дамски и календарните устройства на 23 калибър (Луч, Ракета, Слава) и 24 калибър - Полет.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Ей го мизерника - тука е , комплекта - сега е интересно дали ще пасне на ракетата
Изображение

Изображение

Изображение
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Да ама се счупи коронката при отвиване - там в канала за гумичката, там се счупи и остана пръстен върху ремонтоара - сега трябва да се позакисне, да падне ръждичката която държи пръстена - с една дума малко търпение за да няма унищожение
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

И така.... след дискусията за ракета кварц с лунните фази и календар - вече стигнах до следното ;
1 ремонтоара за този модел е едно към едно със обикновената чиста ракета кварц - 2356.
2 същия е и ремонтоара от луч L2350.
3 буренцето от луча Л2350 (календар) е същото с ракета календар
Така че който има затруднение да търси и луч - и няма в случая никакъв двуканален ремонтоар. Мисля си че може да е ставало дума за двуредово буренце.
Според мен този който търси буренце - няма да е трудно да намери , защото дори и да намери часовник с изпаднал ремонтоар - буренцето ще си е там , на място - то няма как да падне.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”