Ремонт на кварцов механизъм 2359
Ремонт на кварцов механизъм 2359
Часовник Ракета, кварц, лунни фази.
Ще пусна една снимка за някой колега ако има интерес за да не разглобява излишно.
Ще пусна една снимка за някой колега ако има интерес за да не разглобява излишно.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Re: Ремонт на кварцов механизъм 2359
Пусни, ама направи тема за 2359. Щото и при мен чака за реанимиране такава - като и намеря чарколяк по ремонтоара.
Върбане,при мен имаш три машини серия 23,два Луча и една Ракета
ето устройството на снимка
- зъбното колелце на 3 часа , е колелцето взимащо движение от ръчно сверяване от ремонтоара - и то е двустранно , симетрично е - тоест на една ос преминаваща през плочката са две - от двете и страни.
- въртенето от ремонтоата се поема от тях и се предава на външните зъби на диска - тоест направо директно.
- на диска отдолу обаче е закрепен друг по-малък диск посредством - АЗ НЕЗНАМ КАК СЕ КАЗВА - ФРИКЦИОН ЛИ Е - АЗ СИ МУ КАЗВАМ ''СЪЕДИНИТЕЛ '' като на кола - който хем може да преплъзва когато трябва , хем може да предава движението нататък.
- в случая при сверяване ръчно - то преплъзва защото се блокирва от зъбното колелце на 6 часа.
то пък от своя страна взима движението от часовниковия си механизъм и върти диска - като предава движението си точно през вътрешния малък диск и съединителя така да се каже. Който в случая трябва да е достатъчно стегнат че да не буксува.
- и тъй като диска е зацепен и с буренцето през двустранното зъбно колелце - това означава че и буренцето през цялото време ще се върти (макар и незабележимо) А това е още едно усилие и натоварване на моторчето , дано да са читави

- зъбното колелце на 3 часа , е колелцето взимащо движение от ръчно сверяване от ремонтоара - и то е двустранно , симетрично е - тоест на една ос преминаваща през плочката са две - от двете и страни.
- въртенето от ремонтоата се поема от тях и се предава на външните зъби на диска - тоест направо директно.
- на диска отдолу обаче е закрепен друг по-малък диск посредством - АЗ НЕЗНАМ КАК СЕ КАЗВА - ФРИКЦИОН ЛИ Е - АЗ СИ МУ КАЗВАМ ''СЪЕДИНИТЕЛ '' като на кола - който хем може да преплъзва когато трябва , хем може да предава движението нататък.
- в случая при сверяване ръчно - то преплъзва защото се блокирва от зъбното колелце на 6 часа.
то пък от своя страна взима движението от часовниковия си механизъм и върти диска - като предава движението си точно през вътрешния малък диск и съединителя така да се каже. Който в случая трябва да е достатъчно стегнат че да не буксува.
- и тъй като диска е зацепен и с буренцето през двустранното зъбно колелце - това означава че и буренцето през цялото време ще се върти (макар и незабележимо) А това е още едно усилие и натоварване на моторчето , дано да са читави

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Re: Разглобяване и сглобяване на кварцов механизъм 3056А
Я им снимай машините. Интересуват ме ремонтоар и буренце. Лостчета в твоята ракета май имаше.kapkan написа:Върбане,при мен имаш три машини серия 23,два Луча и една Ракета
офффф, хич не се усещам - пак пуснах снимките там - извинявам се , няма да се повтори
Няма проблем, нищо работа е да се премести. 
Страхотни теми създадохте! Чак ме карате да зачовъркам. Моя дерт обаче е 3055

Страхотни теми създадохте! Чак ме карате да зачовъркам. Моя дерт обаче е 3055

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
А дано и тая да я преместиш - в специална тема за хибридката 3055Pavlin написа:Няма проблем, нищо работа е да се премести.

В смисъл - дано се появят подобни снимки.
Това е много интересен механизъм. Нямам такъв, ама ще си намеряPavlin написа:Чак ме карате да зачовъркам. Моя дерт обаче е 3055

Ето една полезна тема в руския форум: http://forum.watch.ru/showthread.php?t=108780" onclick="window.open(this.href);return false;
Твоя такъв ли е:

// http://forums.watchuseek.com/f10/luch-3 ... 68803.html" onclick="window.open(this.href);return false;
По линка гледай само картинките, vpn там пизди, като Троцки на конгрес

Вече е сглобена , но уви - не тръгва. Взех платка от работеща обикновена ракета(тя май ще ми остане за проби) Отново не тругва - значи мотор или бобина. Изрових една опоскана дето нищо си няма, дори нямаше платка. Сложих и платка, допрях една батерия и в първия момент - нищо, но като бутнах малко взе че тръгна. Макар и мудно, все пак е мръсотия до шия, но заработи. Явно трябва да разглобявам всичко на ново и да сменя моторчето. Но сега идва въпроса, - добре би било да се промие това моторче . А как да стане като отделянето от бобината не е за предпочитане. И изобщо трябва ли там да се промива.