Sekonda (Poljot) de luxe?
Re: Sekonda (Poljot) de luxe?
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Дигни му кепенците и го снимай изодзадзе, иначе ще си навехнем мозъците ;)
Може да е полупрецизионен и хич даже да не е на 1 МЧЗ.
Може да е полупрецизионен и хич даже да не е на 1 МЧЗ.
Това не е ли Восток 2209 ?Май бяхме коментирали някъде подобен.
Като този от "марката":
http://www.ebay.co.uk/itm/Soviet-Russia ... 0889066249" onclick="window.open(this.href);return false;
Като този от "марката":
http://www.ebay.co.uk/itm/Soviet-Russia ... 0889066249" onclick="window.open(this.href);return false;
Още не е при мен но пътува, Снимките са на продавача, аз нямам подходяща техника за снимане иначе сега имам малко време. Пък и бързах да се похваля. Ето и една отзад...

Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Аз именно на Восток 2209 му викам полупрецизионен :-) По-добър е от Полет/Луч 2209 откъдето и да го погледнеш :-)
Е, не е жълт - само това.
Е, не е жълт - само това.
Аз мисля,че Секондата е горе-долу добре направено кюфте
Вижда се доста голям луфт между касата и цифербларта. Касата е за по-плосък и голям циферблат,като този който съм показвал вече.

а Секондата най-вероятно е с каса на винт, като тези два модела, с по-издути циферблати.

лично мнение все пак,предполагам ,че може да се провери когато пристигне.

а Секондата най-вероятно е с каса на винт, като тези два модела, с по-издути циферблати.

лично мнение все пак,предполагам ,че може да се провери когато пристигне.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Във понеделник трябва да пристигне защото се е получило някакво объркване със пратките във Еконта. И на мен ми е интересна какво има под роклята на бабата...
Чакам още нещо да пристигне утре, което за мен е много интересно и чаках вашето компетентно мнение, специално на вас двамата защото не само, че сте най дейни във форума , а и думите ви имат покритие, но сигурно не сте надникнали там. В тематичния ....Юнгханс....
Не знам дали се вписвам между тримата които изразиха мнение за Секондата,но Юнгханса го видях и сега разбрах вчера кой ми го измъкна под носа
Мисля,че това е почти достатъчно като атестация,но с детайли,без да съм напълно запознат с немските машини,базирам се на 20-тината които имам и съм възхитен,ще кажа ,че много го харесах,нестандартен дизайн,безупречен цифер,позлатена рамка доколкото виждам,след едно почистване ще стане бижу,механизма е също чудесен 684.70 или вътрешна номенклатура J84/S вижда се и с просто око ,че е направен от качествени материали,голям баланс,резерва 44ч. произвеждан м/у 1955/67г. Наистина добро попадение за мен. Аз от Рефреша ака Akoy купих един по- стар Юнгханс и още към 50бр.други на куп и също чакам утре да ги взема
Той ги внася от Германия и обикновено са с мн.добро качество,аз си избирам по-евтини,търсещи допълнителна намеса екземпляри.
Прочетох съвсем скоро някъде едно изказване на един корифей в часовникарската индустрия,та той (в резюме) изказа мнението ,че " След възраждането на механичните часовници,ако махнем елитните скъпи марки,швейцарското часпроизводство ,не струва,станало една чиста манифактура,ако говорим за истински здрави и качествени часовници,то трябва да гледаме към Германия"

http://auction.bg/item.php?id=1712578" onclick="window.open(this.href);return false;ТЕН написа:Във понеделник трябва да пристигне защото се е получило някакво объркване със пратките във Еконта. И на мен ми е интересна какво има под роклята на бабата...
Пиши му пак,май не е в еконта причината.........
Мда.... има някаква галимация,препоръчвам на колегата TEН да се откаже,ако може. На втората снимка която е дал tonton часовника изглежда по-добре,но въпреки всичко ми се струва,че това е рамка с подвижен безел и цифера се слага с машината отгоре и е мисля 31мм. ,а този по изпъкнал е типично за задно вкарване
Иначе рамката изглежда свястна,а и цифера тоже, но за кюфте 60 кинта все пак са си баяджа,требе и нов джам 

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Да, и има още нещо. Корпусът... по-точно рамката май е Полет/Луч. А такова животно с 18 камъка... само за звънчок се сещам от машините на 1 МЧЗ.
Така че или кюфте, или редкаж. Ама има голям шанс да е първото.
А пък ако циферът е от Ракета, щото такисва 18 камъкови машини има, и Секонда с Ракета също има, пак с такъв диаметър на цифера, за слагане през джама... та ако циферът е от Ракета, а машината - която и да е 2209... мда... тогава мирише на тиксо :-(
Така че или кюфте, или редкаж. Ама има голям шанс да е първото.
А пък ако циферът е от Ракета, щото такисва 18 камъкови машини има, и Секонда с Ракета също има, пак с такъв диаметър на цифера, за слагане през джама... та ако циферът е от Ракета, а машината - която и да е 2209... мда... тогава мирише на тиксо :-(
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Взех че прочетох пак последната страница.
Мойте писанки за Секондата хич не е авторитетно, доста повече тежат мненията на Росен и Сейкоша-сан. Аз Секонда де лукс само на снимки съм виждал :-)
Мога да дам линк към Секонда Ракета, ама тя е в друг корпус, така че не е по темата. Единствено дето съм правил востоковски и полетовски машинки 2209, ама то това много акъл не ще, инат иска :-)
Мойте писанки за Секондата хич не е авторитетно, доста повече тежат мненията на Росен и Сейкоша-сан. Аз Секонда де лукс само на снимки съм виждал :-)
Мога да дам линк към Секонда Ракета, ама тя е в друг корпус, така че не е по темата. Единствено дето съм правил востоковски и полетовски машинки 2209, ама то това много акъл не ще, инат иска :-)
Касата е от восток 100%.И циферблат има почти същия за него.
Може и да не е кюфте
http://auction.bg/item.php?id=1840002" onclick="window.open(this.href);return false;
Може и да не е кюфте

http://auction.bg/item.php?id=1840002" onclick="window.open(this.href);return false;
Като се разтърсих днеска и открих 2 Востока и наистина туй ще да бъде Восток, на Польота касата има вдлъбнато за отваряне на капака на Секондата няма а и каманака отговаря, но още тази вечер ще го видя имам съобщение от Еконта