Sekonda (Poljot) de luxe?

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Sekonda (Poljot) de luxe?

Мнение от Seikosha »

Явно пак не съм се изказал правилно ли ,що ли. Разбира се ,че е Чистополски,още като го видях ми стана ясно,но Роската ме изпревари и даде правилната насока,а и Върбан наш изрази съмненията си в правилна насока,аз писах само за допотвърдя,но и разглеждайки снимката на продавача,изразих съмнение ,че е кюфте :lol: за мене дори и всичко да е сглобено от една и съща марка,ако не е съвсем правилно,макар и хубаво,си е кюфте. Писах по-горе,че се забелязва малък луфт около ремонтоара се вижда най-добре
Изображение

но дори и да не се виждаше,пак щях да се усъмня. Касата каквато показвам по-горе в първият модел,е точно като на секондата с маки разлики в лъговете отпред,има и спрорез в началото на лъга,има и без като на Секондата,но са все от тънките "вимпелови" рамки и са за поставяне на механизма отгоре и са за почти плоски циферблати,ето два които се различават по форма и по начина на поставяне

Изображение

десният е по-плосък,а другият е по-издут(на Секондата е дори повече)

Изображение

Изображение

Касата в която е Секондата трябва да бъде с циферблат като десният,на който се слага механизма без никакви допълнителни уплътнения,както е при Полетите с 23камъка
то си личи и по задната страна на касата от малкият капак.
Изображение
а този който е от ляво,какъвто е според мен Секондата, се слага с допълнителен ринг за каса с голям отвор и се слага отзад,каквито два модела съм показал в първият ми пост.

Изображение

Луфта който се вижда само потвърждава съмненията,а той идва от това,че както писах и по-горе "вимпеловите" цифери са малко по-големи,разликата е по-малко от милиметър,но пак се усеща. При точно замерване "вимпеловият" е 30.54мм. а този като на Секондата 29.80мм.
Това е, мисля,че сега би трябвало да се разбере какво искам да кажа :) Просто оригиналната Секонда,мисля дека да не е била във вимпелова рамка. За това и препоръчах на колегата ,ако може да го откаже,или спазари за по-ниска цена, 60лв. за кюфте са си бая. Аз бих го купил за 30-35лв. като в рамката сложа правилният цифер,а на Секондата сложа правилната каса (имам ги) и да получа два автентични часовника по 50-60 кинта парчето :D
Всичко е мое мнение ,разбира се ,може и да греша,ама надали :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Aз не съм толкова навътре в моделите.
Ето един Восток,който според мен е същата каса и циферблат.
Твърде вероятно да са ги правили за износ под марката Sekonda.
Под тази марка излизат Ракета,Полет.Защо не и Восток.

Изображение

Ето тук има много Секонди.
https://www.google.bg/search?q=sekonda+ ... 376%3B1602" onclick="window.open(this.href);return false;
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Пламе и ти май четеш през ред :) Никохй не оспорва,че Секондата е Восток за износ. Всичко на Секондата е Чистополско и касата и цифера и механизма. Точно този Восток който си показал,точно в такава каса трябва да бъде и Секондата на колегата ТЕН ,само не знам защо мислиш,че тази която си показал,е същата като тази която е купил ТЕН. Различни са. Взех си белята с тези постове,ама да караме до край. Ето малко лоши снимки правени сега за сравнение.
И трите Востока са 2209 като първият от ляво е с каса като на Секондата на ТЕН и по-плосък циферблат с подвижен безел отгоре,който е по скосен за предно проникване на механизма,а другите два са с каси каквато показваш ти, с широк заден отвор,за задно проникване на механизма lol2 и цифери идентични с този на Секондата, като размер и вид. Това е,някой просто е взел механизъм с цифер,махнал е металният ринг отзаде и го е сложил на друга каса.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Долу Секондата е от нета.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Да,прав си,че чета през ред.
Ама как на тази лоша снимка разбра разликите,че и луфта на циферблата.
На теб ти е лесно,че ги имаш и си ги гледаш в натюр-отпред,отзад.
Ама ние (аз),като си ги нямаме съдиме по лоши снимки.
После аз предупредих,че не разбирам много от различните модели(не ги помня).
Този на последната снимка не е ли хромиран?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Този от нета долу е с хромирана каса,показвам го да се види,че циферблата е Секонда де лукс,а е същият като единият Восток по-горе дето съм показал.
Пламене тези ги извадих да ги снимам часове след първият ми пост,за демонстрация. На мене не ми трябваше да ги гледам. Луфта се забелязва на по-голямо увеличение,а няма нужда както писах и от него,просто с такава форма циферблати,не се слагат в такива каси. Човек с времето инстинктивно започва да усеща,че нещо не е наред ,ако го дразни нещо в снимката на един саат. Мисля,че моят приятел Росен,е същата скица прецизион :)
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Да бе,и аз усещам,че има нещо не в ред,но нали си коментираме и така ще се стигне до истината.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Точно n_thumbsup това е спорта.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

То май ще стане досадно вече с тази Секонда,ама аз за собствено успокоение се дозадълбах като някой кърт до дъното,щото вечно се съмнявам. То е казано,че се съмняват знаещите,защото допускат и други варианти,а незнаещите щастливо не им пука :)
Та понеже колегата Пламен запита как съм го видял луфта,отговорих,че първо просто съм го усетил и после на увеличение съм се убедил. Сега направих едно увеличение на част от часовника на редактора и го снех направо от монитора с апарата,качеството е лошо,ма тя и снимката е такава,въпреки всичко мисля,че си личи за какво става дума.

Изображение

Отделно,тази нощ,докато ровех да търся някакъв цифер,о чудо :o попаднах на същият Восток,дето Пламен по-горе е показал и който е идентичен с този на Секондата. Ми чудо,ама както е казал Циолковски: "Най -чудното на чудесата е,че се случват" :D
Така,че вадя аз вимпеловият Восток и макар да не ми се пипа,че е много деликатна рамката и позлатата,а туй сваляне на ринга си е опасно,дори няма и жлеб. Както и да е разпарчатосвам го.
Това са двата цифера,в ляво е вимпеловият 30.55мм. а в дясно "Секондата" при няколко замервания показа 29.75мм. ,значи с 0.80мм. по малък. Мислех я за по изпъкнала,но не е чак толкова,на оригинала явно и светлината играе роля.

Изображение

Рамката е такава,още си личят,,макар ,че я чистих следите дето имаше залепен един Полет с хоризонталните маркери,купен във време,когато още сричах часовникарската азбука. Като поставих "Секондата" точно се получи същият луфт,който при оригиналният изчезва.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това е,поне сега съм спокоен,че се е случвало да изказвам мнение и после да се разбере,че съм в грешка,а на мен много ми тежат такива конфузи n_sad А и още в първият пост си позволих да посъветвам колегата да си направи сметка какво ще получи с/у 60лв. не ,че не си заслужава саата,но ,ако е перфекционист ,като някои колеги (аз не съм чак такъв) ще трябва да търси и каса и цифер и да прави два,кат бачо му Михали,а тези 31мм. Восток са доста редки,аз търсих една година.
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Секондата пристигна и със най голямо подозрение я разглеждах под лупа и засега мага да направя следната констатация, часовника е носен не е да не е носен , но е много запазен и следите са минимални. Само на връхчетата на лъговете под лупа се забелязва износване и на цифера на 3-и часа леко потъмняване от проникнала от ремонтоара мръсотия или прах или друго. Долният капак също има следи от отваряне но не са фрапиращи. но на подробния ми оглед не откривам следи да е отварян ринга на стъклото. Въпреки всичко като че ли Сен Сейко е прав, той може и да си е седнал сега, ама аз се притеснявам че му причинявам сърцепляскане със тази Секонда.По добре да не бях я показвал ама пусти мерак, първият ми Де Лукс който си позволявам, освен това за мен Восток е по-голям Катър от Полет, който е голяма работа но е много кекав. Снабдих се и със фотографска техника и дано утре навия жената да ги качи снимките , щото не я умея още тая рабта да се види истината на Секундата. Тъй, че още малко терпение..............
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Ето и малко снимки на Секондата
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Аферим и на трима ви - на теб, на по-добрата половинка и на Секондата :)

Сега намери на Сонито едно лаленце на джойстика (под колелцето за избор на режими) и го натисни - така ще превключиш фотоапарата на макрорежим (снимане отблизо).
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”