Спортивные / Спортивен /спортен

vologes
Reactions:

Спортивные / Спортивен /спортен

Мнение от vologes »

Часовник "Спортивные" в производство от 1955 до 1962 г. с 16 камъков механизъм. Бял циферблат с позлатени цифри, позлатени стрелки, бял хромиран корпус в мн. добро състояние. Почистен, смазан и регулиран механизъм. Цена 40 лв. Снимки можете да видите тук:
http://olx.bg/sportivnye-sportiven-sporten-i49691527" onclick="window.open(this.href);return false;
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Спортивные / Спортивен /спортен

Мнение от rosen_er »

Извинявам се за спама ,но ми стана интересно от какво е тази машина 16 камъка.Не е от Спортивния,то и на циферблата му пише ,че е 17 камъка.Спортивните са и с противоударно.На Победа 1МЧЗ камъните са 15,толкова са и на ранната версия на Щурмаски - тези машини са без противоударно като показаната .Не мога да си спомня да съм виждал обаче с 16 камъка.

Колега Vologes има ли хак тази машина?
vologes
Reactions:

Мнение от vologes »

Машината е от първите "Москва" доколкото знам, те са 16 к, но така ми падна тоя часовник, така го и предлагам. Машината работи точно и съответно няма хак функция, защото такава има само на 17-ката.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Имам няколко Москва,но до момента не бях обърнал внимание,че има с такава 16 камъкова машина.Бях останал с впечатление че са с ЗИМ-овски 15 камъкови.Оказа се,че едната ми Москва е 16 камъкова.Научих нещо ново днес :wink:
vologes
Reactions:

Мнение от vologes »

Оригиналната машина за Москва е именно 16 к., но както сам разбирате 15-16 и 17 к. варианти са взаимно заменяеми за първите Победа, Москва и Спортивные, но "оригинала", заводското е окомплектова, която знаещите колекционери спазват!
vologes
Reactions:

Мнение от vologes »

Продаден !
Публикувай отговор

Обратно към “Стари обяви”