И на мене ми харесват много,дори малко повече
Първият ми прилича на английско изпълнение. Сякаш липсва част отпред около циферблата,но може и предният капак да се отваря като люк и да остава обръч около цифера,не си показал

Пружината щом изтърва (няма аз да ви уча) но имаше някъде писано,че трябва да се закали края и където се застопорява,просто гадая.
Вторият ръчен е наистина супер попадение

Трябва да е дори преди войната,във всеки случай изглежда по-стар от серията 130 от 1945г. с тази суб секунда,но може да е произвеждан и до към края на 50-те

Тези 21 камъка са си много за времето си. Тва е много читава марка Сашо,много арни механизми, висококачествени материали,доста стара от преди 1900г. под цифера сигурно има една звезда с полумесец от долу.
Чудесно запазен.
Третият (турският) е вече със сигурност от 19в. с такъв придържащ мост на пружината са преди 1900г. Механизмът не е марков а манифактура поръчван както пише и на циферблата от Луи Пере който е търгувал с швейцарски военни часовници в Турция в Микролнкс го дават още от 1848г. А търговската марка под която ги е изнасял,си я пише Les Brenets.
Следващият Lara е също суиц марка и не мога да определя от раз механизма,от 30-те г.ще да е. Не е ли с по-малък размер?
Последният наистина е много интересен и както писа Капканчук,братът на Чингачук-зоркото око

Надписа е ПобЕда ,но на стар стил като " Ь " но с четртичка. Часовника също е стар, вярно е ,че е Роскопф както казва Невен,но мисля,че касата е английска,сребърна и то проба 925, понеже не се научихте ,че при джобните часовници е важно да се показват маркировките

си изкълчих очите да гледам под ъгъл,но все таки виждам лъв в правоъгълна рамка,ако е така съм прав,а в дясно трябва да е буква и тя показва в кой град е произведена.
Сашо ,ако са твои - честито!