мitakaaa написа:Чакай първо да взема един цилиндър със счупена ос и да поразгледам кое как точно стои, че да се поориентирам. И до колкото разбирам възможно е от две счупени оси (ако не е прекършена тръбичката) да се направи една (стига да е еднаква по диаметър) като се вземе тапа от едната и се премести на другата ( стига това да мога да го направя разбира се , че работата е много пипкава )
Възможно е, разбира се, но трябва да се прави всичко много внимателно, че тръбичката се чупи лесно в участъка, където е изрязана най-много (3/4). Аз като ти видях снимката с осите, направо се поболях - имам някой друг тампон, ама все няма от тези размери, които ми трябват, затова имам няколко цилиндъра, които изчакват да им намеря тампони, а имам и няколко, на които успешно им смених счупените тампони и заработиха.
Всички часовникари (с изключение на бай Стоян от Казанлък), на които спомена за счупена ос (сиреч шийка на тампон) за цилиндър, ме съветват да заровя механизма дълбоко и да му прочета заупокойна молитва.